170614
Öppna i webbläsare

Ett utvecklingsbolag, en science park
och ett fastighetsbolag i teknisk framkant.

Forskning på vår nybyggnation

Som de flesta av er säkert noterat pågår byggnationer för fullt på vårt område. Montage av stomme har påbörjats på de nya lokalerna för polisskolan så att husets storlek och utformning börjar synas. Bara 150 meter därifrån byggs hus Epic där hela stommen och tak är rest. Här börjat vi snart täta huset för att kunna fortsätta med de invändiga installationerna. I Videum Science Park pågår expansionen och hittills har vi grävt ut för källaren och börjat gjuta grundplattan till hus Charlie. Efter semestern räknar vi med att ha källaren vattentät så att vi åter kan höja vattennivån i dammen samtidigt som montaget av trästommen börjar.

I en science park är kopplingen till ett universitet en av hörnstenarna i konceptet och i hus Charlie har vi fått möjlighet att bedriva forskning på träbyggnadsteknik för att öka kunskap och förståelse för hur ett levande byggmaterial påverkas av tid, fukt och vibrationer. Detta projekt genomförs av en forskargrupp på Linnéuniversitetet tillsammans med oss på Videum samt givetvis den upphandlade byggentreprenören.

Vi är övertygade om att vi genom forskning kan lära oss mer och på sikt utveckla Växjö kommuns träbyggnadsstrategi till att bli ett sätt att lyfta träbyggandet till nästa nivå. Projektet går till så att vi monterar in givare på utvalda punkter i konstruktionen och sedan kan vi löpande hämta data som forskarna analyserar.

Vem vet – detta kan kanske leda till nya rön och det skulle ju vara väldigt roligt om vi inom en science park kan vara med och bidra till denna kunskap.

Patrik Hjelm, fastighetschef


Nya företag i vår science park

 

Consultify AB

Bemanningsföretag som arbetar med ungdomar mellan 18-30 år.


Leany AB

Leverantör av rengörings- och hygienteknologier inom Sverige. 


Projektengagemang AB

Kvalificerade konsulttjänster inom arkitektur, byggnad, infrastruktur, industri och projekledning. 


Pitchler Global AB

An online platform connecting professionals and companies from all across the globe. 


Koja OY 

Specialises in cost and energy efficient fans for industrial processes.


Open space kring profilering

Under tisdagen träffades drygt 40 personer för att genom konstruktiv dialog arbeta fram förslag på en möjlig digital inriktning för vår framtida science park. Representanter från både universitet och näringsliv spånade, diskuterade och gav många faktiska förslag som nu tas vidare till ledning och styrelse. Detta var det första steget för att känna av behovet från näringsliv och universitet. Beslut om vår science park bör ha en eller kanske flera profilområden och vilka det i så fall blir tas framöver.


Test av brandlarm pågår

Under vecka 24-25 pågår besiktning och test av alla brandlarm. 


16/6 Kaffefredag
19/6 Forskarlunch*
20/6 Investerarträff*
30/6 Kaffefredag
14-18/8 Internet Camp*
31/8 Sista ansökan stipendier

Med reservation för ändringar i kalendern.
* Kräver anmälan för att delta. 


Forskarlunch 19 juni

Mitt Europa

Linnéuniversitet presenterar pågående EU-projekt. Här finns möjlighet för både dig inom näringslivet eller som anställd på Linneuniversitetet att knyta kontakter och hitta kunskap och framtida utvecklingsmöjligheter. Linnéuniversitetets koordinator i Bryssel är på plats och kan hjälpa till med kontakter och svara på dina EU-frågor.

TID klockan 11-13
DATUM måndag den 19 juni 2017
FÖR VEM Forskarlunchen är öppen för alla intresserade.
PLATS Echo i Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö
ANMÄLAN senast 15 juni genom Biljettkiosken


Naturkartan - din guide till naturens gröna pärlor (Växjö kommun)

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se
Besöksadress

Framtidsvägen 12

 

 

Avprenumerera
VIDEUM.SE

Twitter

Facebook

YouTube

MyNewsdesk