170630
Öppna i webbläsare

Ett utvecklingsbolag, en science park
och ett fastighetsbolag i teknisk framkant.

Utmaningar

Utmaningar kan vara så mycket och på många olika nivåer. Utmaningen kan vara att ta sig an en ny arbetsuppgift, att bestiga ett berg, lära sig ett nytt språk eller att flytta till ett nytt land med ny kultur.

Utmaningar kan också vara helt ofrivilliga. Läste om en man som förlorade både armar och ben efter en sjukdom och när han var på väg tillbaka gav hans njurar upp. Men då fanns det en kompis som ställde upp och gav honom en av sina. Nu är mannen åter på väg tillbaka och ser fram emot att lära sig gå och använda sina armar med hjälp av proteser. I denna utmaning fanns ovärderlig hjälp och support av familj och vänner.

Jag tycker det är roligt att se människor växa och utvecklas. Det finns så många man kan imponeras av, i stort och smått. När någon vågar ta chansen till en utmaning och det blir jättebra. Hos oss på Videum har vi två personer som fått nya tjänster med både mer ansvar och högre kompetenskrav. Båda har tagit sig an uppgiften på ett jättebra sätt. Givetvis måste vi som arbetsgivare ställa upp med kompetensutveckling och support, men det är individen som gör jobbet och det har de gjort galant.

Snart är det semester. Ser fram emot lite ledighet och att bara kunna vara lat och ligga och slappa på altanen. Min frivilliga utmaning för semestern i år är att läsa minst lika många böcker som förra året (9 st) och att få fart på löpträningen. Utmaningarna kommer att gå så mycket lättare om jag får support från vänner och familj, så ge mig tips på spännande böcker och knyt på dig löparskorna och häng på!

Ingrid Johannisson
administrativ chef


Parkeringstillstånd återinförs

Som ett led i översynen av parkeringarna runt Videum Science Park inför vi återigen parkeringstillstånd. Från och med vecka 34, med start måndagen den 21 augusti, krävs därför parkeringstillstånd på parkeringarna i Videum Science Park. Under vecka 33 delar vi ut parkeringstillstånd i alla hyresgästers postfack och behöver ni fler är ni välkomna förbi receptionen så ordnar vi det. Parkeringarna är fortsatt kostnadsfria för dig som är hyresgäst, konferensgäst eller besökare. Möjligheten finns att hyra en egen fast plats för den som är intresserad av det.


Sommartider i science park

Receptionen i Videum Science Park håller öppet för dig och dina besökare mellan klockan 8-15 med lunchstängt 12-13 varje vardag under vecka 28-32.


Videum VR har sommarstängt i juli och augusti, men passa på att kika på filmen ovan när vi kör Omnideck med HTC Vive. 

I Videum VR kan du öka din kunskap kring VR på alla nivåer:

Upptäck – Alla får testa och uppleva äkta VR.
Lär – Föreläsningar och nätverk för dig som vill lära mer.
Tillämpa – Utveckling av ditt företags VR-idé.

Läs om Videum VR >>


Dammsugning ventilationsaggregat

Det är dags för rengöring av golvaggregaten i Videum Science Park. Under vecka 27 kommer vår personal att komma till ert kontor och dammsuga dessa. Är ni inte på plats går vi in med huvudnyckel. Om detta är något problem för er kontakta cissi.carlsson@videum.se, 0470-72 33 18.


30/6 Kaffefredag
14-18/8 Internet Camp*
31/8 Sista ansökan stipendier 
7/9 Digibrunch*
7/9 After Work (*)
12/9 Business Breakfast*
19/9 Öppet hus i Videum Science Park
21/9 Forskarlunch*
12/10 Nutcracker*
25/10 Business Breakfast*
15/11 Digibrunch*
17/11 Forskarlunch*
5/12 Business Breakfast*
19/12 Julmys*

Med reservation för ändringar i kalendern.
* Kräver anmälan för att delta. 


7 september

After Work på Bishop Arms

Idéer föds där, och när, människor möts och vad är ett bättre ställe att snacka och lära känna nya människor än på en AfterWork? Denna gång tar vi oss ner till puben The Bishop Arms och det finns två sätt att hänga på:

1) Anmäl dig snabbt och bli en av den exklusiva skaran på 20 personer 
som Videum bjuder på en dipptallrik och plats vid ett reserverat bord.
2) Bestäm dig samma dag, häng på utan anmälan, köp din egen 
dipptallrik och hitta en ledig plats.

Alla som vill cykla träffas i vår reception klockan 17:00. 
Övriga träffas på puben där du som vanligt handlar själv i baren.

FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
PLATS The Bishop Arms, Kungsgatan 6
ANMÄLAN senast 4/9 genom Biljettkiosken


Öppet hus 19 september

Odla nätverk för framtida kompetensförsörjning 

Alla vet vi vikten av att skapa bra relationer och nätverk för framtida kompetensförsörjning. Den 19 september kl 12-15 ges ett bra tillfälle till detta när vi bjuder in studenter från Linneuniversitet till Videum Science Park. Tanken är att liksom förra året låta studenterna gå runt på området och själva knacka på hos er företagare. Vi vill visa på de möjligheter som finns i Videum Science Park för drivna studenter - examensarbete, projektanställning, mentorskap, konsultuppdrag eller för den delen som egenföretagare.

Det vore mycket värdefullt om så många företag som möjligt kunde ha öppet hus under de här timmarna den 19 september. 

Har ni som företag i Videum Science Park möjlighet att vara med på öppet hus den 19 september för att möta studenterna? Hör av dig till Stefan Uppman, stefan.uppman@videum.se, 0470-72 33 17.

Hur mycket vet du om dina företagsgrannar?

Vi vill uppmana företagen i Videum Science Park att denna dag också själva ta sig tid att gå en runda och snacka med andra företagare, kanske i ett annat hus än det ni själva hyr lokal i. Ni vet - idéer föds där människor möts. En ny kontakt i ditt affärsnätverk, ett erbjudande om delat examensarbete eller mentorskap för en gemensam student?


Stjärnor på Teleborgs slott

I sommar spelas den populära serien "Stjärnorna på slottet" in på på Teleborgs slott. Som stolta slottsägare välkomnar vi Bosse Parnevik, Ann-Louise Hansson, Marianne Mörck, Regina Lund och Peter Jöback tillsammans med hela tv-teamet såklart. Programmet sänds i vinter.


Trevlig sommar och semester önskar Videum. Nästa nyhetsbrev kommer i augusti, men följ oss på Facebook i sommar!

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se
Besöksadress

Framtidsvägen 12

 

 

Avprenumerera
VIDEUM.SE

Twitter

Facebook

YouTube

MyNewsdesk