Science Park | 2019-09-24

Internationellt besök i Videum VR

Idag fick vi besök av en delegation från University of New Mexico, USA. Under sin tio dagar långa akademiska resa till Skandinavien var dagens höjdpunkt att få besöka Videum VR och testa det unika VR-golvet. På frågan om hur man hittade till oss, till Videum VR i lilla Växjö, svarar organisatören att hon gjort mycket research för att få in spännande upplevelser i det gedigna programmet och detta såg hon som en fullträff som deltagarna kommer att minnas.

"WOW, that was cool", kom också spontant från den amerikanske ingenjören som testade VR för första gången och samma sak hördes från de av hans kollegor som testat VR-glasögon förut, men såklart var första gången på ett Omnideck. En av deltagarna berättade att en stor del av behållningen av resan är tiden man har att prata med kollegorna mellan alla programpunkter och intryck och att just detta besöket säkert kan väcka många idéer. 

Gruppen bestod av 28 deltagare med olika titlar och yrkeserfarenhet inom spridda områden. Syftet med resan var att besöka relevanta företag och delta i samtal, nätverk och söka möjliga partnerskap. Man kom resande från Stockholm på morgonen och fortsätter till Köpenhamn i morgon onsdag. 

Gruppen fick en kort info om Videum Science Park och projektet Videum VR innan det är dags att äntra golvet.

Då gruppen var ganska stor startades två enklare VR-stationer stationer utanför VR-rummet där deltagarna kunde testa lite vanliga VR-spel.

Timmarna i Videum Science Park var även en möjlighet till avkoppling med en kopp kaffe och spontant började man också spela traditionella spel som schack och fia med knuff i vår myshörna.  Härligt att miljön direkt bjuder in till avkoppling och att ha trevligt tillsammans!