Videum AB | 2018-08-22

Invigning med knutna band

Epic är en unik satsning och samarbete mellan kommun, näringsliv och universitetet. Under samma tak, mitt på campus, har man skapat en modern studiemiljö där både gymnasieelever och universitetsstudenter kommer att knyta kontakt med det industriella näringslivet. Epic ska bidra till att väcka intresse för industri och teknik och höja kvaliteten på de tekniska utbildningarna i Växjö. Namnet Epic står för entreprenörskap, produktion, innovation och kommunikation.

Den vision om ett Teknikens hus som föddes för närmare tio år sedan nådde i samband med invigningen den 21 augusti en viktigt milstolpe och nu kan det verkliga arbetet starta. Visionen kring Epic handlar om att kunna förse företag i regionen med den tekniska kompetens de behöver, och att man ska vara en kunskaps- och samverkansnod för näringsliv, akademi och gymnasieskola.

Besökarna hälsades välkomna av den talande roboten David som lämnade över till invigningstalarna Kristina Alsér, Jörgen Sjöstrand, Peter Aronsson, Anna Tenje, Stefan Müchler och Videums styrelseordförande Olle Sandahl. Istället för att klippa band, knöts här symboliska band för alla framtidens kontakter som ska knytas genom satsningen på Epic.

Bakom satsningen på Epic står GoTech, Sydsvenska handelskammaren, Växjö kommun och Linnéuniversitetet. Videum är fastighetsägare till Hus Epic.  

Mer info på www.goepic.se.