Science Park | 2019-09-19

Nätverkardag med erfarenheter och mingel

Nätverkardagen är ett bidrag till att stimulera såväl studenter vid Linnéuniversitetet som de som verkar i Videum Science Park till entreprenörskap. Genom dagsprogrammet med föreläsningar,  företagspitchar, panelsamtal och mingel bland utställare och deltagare gavs alla möjligheter att knyta kontakter för framtida kompetensförsörjning, samarbetspartner eller arbetsgivare.

Först ut på scen var Peter Nygren som berättade sina erfarenheter med upp- och nedgångar i sitt entreprenörskap, följt av mingel och möjlighet att testa äkta virutal reality i Videum VR. Studenter som just börjat studera CAD vid Linnéuniversitetet var på plats och efter att ha testat virtual reality på vårt Omnideck såg fram emot att få börja jobba med denna nya teknik. 

Under företagspitcharna presenterades verksamheter och man erbjöd möjligheter till vidare kontakt, samarbeten och kanske jobb till studenterna. På scen fick vi höra ICA försäkring, Gimic, E-maintenance, Kompetensutvecklings-institutet, EC utbildning, Colix systems, Linnéinnovation, Talk Innovation, Immerpro, WPA, Styrelseakademin och Plym projekt.

Efter ett grillmingel över lunchtid i det fina höstvädret fortsatte programmet med rundvandring i Videum Science Park och ett uppskattat panelsamtal med entreprenörerna Louise Plym, Gustaf Einarsson och Robin Backström.  

Tips från panelen till studenterna med entrprenörskapstankar: 
Louise: Lita på folk och var öppen med din affärsidé, lyssna på vad andra tycker, analysera först och skapa sedan.
Gustaf: Kasta er ut och prova. Bara sätt igång och gör det. Det kommer att bli fel, men på det igen bara. Tänk inte ”detta borde vi göra”, utan ”detta måste vi göra” – och gör det!
Robin: Prata med kunder och gör workshops tidigt, innan du jobbat för långt. Kom överens med alla i företaget vad ni tänker göra och vad ni har för vision för företaget.

- Jag uppskattar att vi haft besök av närmare 100 studenter här idag och 50 personer har testat virtual reality i Videum VR, säger Stefan Uppman ansvarig projektledning/affärsutveckling vid Videum Science Park.

Nätverkardagen arrangeras av EBD+, Drivhuset, Linnéuniversitetet, Videum Science Park, Företagsfabriken och Region Kronoberg.