Bra att veta för hyresgäster (handbok)

Kortversion 2021 (pdf)

(inkl anvisning för brandskydd)

 

Videum Science Park är en mötesplats för småföretagare som vill verka i ett sammanhang för tillväxt. Vår vision är att sänka trösklar och höja kunskapen kring innovation och att utveckla mötesplatser för samverkan mellan näringsliv, akademi och offentlig sektor. Här har ni nära till labbmiljöer och event där det ges stora möjligheter till ökad kunskap och vidgade affärsnätverk.  

Vi är er flexibla hyresvärd när ni behöver skala upp eller ner, er professionella facilitator för möten och konferens samt ert stöd på innovationsresan. För ett hållbart näringsliv i Växjö kommun. Välkomna till oss!


Corona/Covid-19

Läs om hur Videum jobbar för att minska smittspridningen och skapa en säker arbetsmiljö för medarbetare och hyresgäster >>


Träningslokal (H)OUR POWER

Du som är hyresgäst i Videum Science Park har genom att köpa ett årskort tillgång till vår gemensamma träningslokal på Framtidsvägen 10 B. Vi kallar den (H)OUR POWER och håller öppet alla dagar klockan 05-23. Ett årskort kostar 1 250 kr ex moms. Du köper det i vår reception. Läs mer om (H)OUR POWER >>


Utveckla och tillverka genom svenska leverantörer

Genom Videum kan företagen i Videum Science Park få hjälp med att matcha produktidéer med svenska utvecklare och tillverkare. Detta genom Manufacturing Guide - en systemlösning och nischat nätverk för idéägare och affärsrådgivare. Hör av dig till Stefan Uppman, stefan.uppman@videum.se, 0470-72 33 17, så hjälper han er vidare. 


Labbmiljöer

VIDEUM INNOVATION LAB - Delta i öppna föreläsningar och workshops eller boka upp en workshop för ditt företag eller din konferensdag. Lär er innovera, se möjligheterna med 3D-print, jobba i team med mob-programmering eller bygg och programmera enkelt med block genom Engino.

VIDEUM VR - Öppen labbmiljö för virtual reality, augmented reality och mixed reality med ett unikt VR-golv. Boka in ett besök för ert företag, en unik upplevelse under er konferens eller för att utveckla och testa ert eget projekt.


Reception och växel 

Finns innanför huvudentrén till Videum Science Park på Framtidsvägen 14 och är öppen vardagar klockan 8.00–17.00. Dag före röd dag och afton stänger vi klockan 16.00. Röda dagar stängt. I semestertider något begränsade öppettider vilket meddelas i våra nyhetsbrev. Reception, växel och konferens sköts av Videums Företagsservice. 


Post till och från ert företag

Brev adresseras: Företagsnamn, Videum Science Park, 351 96 Växjö
Paket adresseras: Företagsnamn, Videum Science Park, Framtidsvägen XX, 352 22 Växjö

Inkommande brev som adresserat enligt ovan levereras till ert postfack klockan 9.00. 
Utgående brev hämtas klockan 16.00 i märkta postboxar bakom receptionen.

För att skicka paket vänligen kontakta Företagsservice.


Multifunktionskrivare

Skrivare med scanning och kopiering finns i varje hus och kan kopplas till ditt passerkort.


Fika, lunchrum och restaurang

Fika- och lunchrum med kaffeautomat, kylskåp, micro och diskmaskin finns i hus Alpha, Bravo och Delta.  Restaurangen når du från lobbyn innanför huvudentrén. 


Lösningar för förändrat lokalbehov

Videum Science Park är platsen såväl för er med mer konstant lokalbehov som för verksamheter där lokalbehovet förändras över tid.  Vi står alltid redo att hitta bästa lösningen för er när ni behöver skala upp eller ner, beroende på förändring i verksamhetens innehåll, i antal anställda eller genom nya arbetsformer. 


Förråd

Förråd att hyra finns i källarutrymme.


Fri wifi

Fri wifi finns med begränsad tid i alla mötesrum. Logga in med e-post på Videum-Guest. Har du bokat ett större mötesrum kan du få en kod som gäller hela dagen på Videum-Konferens

Du som är forskare, anställd eller student kan koppla upp dig enkelt och säkert genom Eduroam när du befinner dig i Videum Science Park. 


Grupprum, möten och konferens

Grupprum bokas enkelt och kostnadsfritt via vårt bokningssystem. Inloggning ges till ert företag genom vår Företagsservice i receptionen. Manual till EZ-booking >>

Konferens- och mötesrum finns från 2 personer upp till 100 personer och hyresgäster har rabatt på lokalkostnaderna. Se lokalerna här >>

Vill ni ha rådgivning kring ert möte eller visning av möteslokaler är ni välkomna att kontakta vår Företagsservice. 


Aktiviteter och event

Aktiviteter som ordnas av Videum är öppna för alla inom ert företag. Se kalendern här på webbplatsen och håll utkik i vårt nyhetsbrev. 


Tipsa oss om er verksamhet

Tipsa oss om vad som händer inom ert företag, så kan vi hjälpa till med spridning av pressmeddelanden och nyheter via sociala medier.  Kontakta Videums kommunikationsansvariga för info >>


Elcyklar och cykelgarage

Elcyklar finns för utlåning över dagen och bokas i receptionen.  Cykelgarage finns utanför huvudentrén. Där kan du parkera din cykel torrt och säkert under arbetsdagen, men någon långtidsförvaring är ej tillåten där. 


Larm

Möjlighet finns att ansluta ert kontor till vårt fastighetslarm. 


Serverplats

Serverplats finns att hyra i vår professionella serverhall. 


Återvinningsstationer 

Återvinningsstationer finns i alla gemensamma fikarum. På varje våningsplan finns återvinning för papper, plast, wellpapp, glas etc. På Framtidsvägen 8 och 14 finns miljörum för övrig sortering. Tillträde dit får i första hand era städbolag som ska informeras om detta. Passerkort finns i receptionen. Önskas bortforsling av större mängd, tex stolar och bord beställer ni det genom Företagsservice och debiteras arbetskostnaden. 


Brandskydd

Fastighetsägaren ansvarar för byggnadens brandskydd och resp företag för det egna interna brandskyddsarbetet. www.msb.se

Byggnaderna är utrustade med automatiskt brandlarm kopplat till räddningstjänsten via SOS-Alarm. Brandlarmet provas flera gånger varje år, vilket aviseras i förväg och föranleder ingen åtgärd från hyresgästens sida. Vi utför brand- och utrymningsövningar som ska betraktas som ”skarpa lägen” då anvisningen nedan ska följas. 

Anvisning Alla hyresgäster ska förvissa sig om var närmaste utrymningsväg finns. Vid brandlarm ska lokalerna utrymmas via angivna utrymningsvägar. Återsamlingsplats är under skärmtaket på försörjningshuset vid Framtidsvägen. 

Övrigt Kaffebryggare och liknande inne på kontoret får endast anslutas via timer (högst 30 min). Blinkande lysrör utgör en stor brandrisk och ska bytas omgående. Vid hantering av brandfarlig vara, kontakta Videums personal.

Kontaktperson på Videum Peter Karlsson, peter.karlsson@videum.se 0470-79 46 14


Laddpark för elfordon

Videum erbjuder laddplatser för elfordon mot en avgift på 10 kr/h för laddning. Här kan du som hyresgäst ladda liksom dina besökare. 


Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Ungefär varannan vecka skickar Videum ut ett nyhetsbrev med viktig information, inbjudningar till aktiviteter och event samt tips från våra samarbetspartners. Vi önskar att alla med arbetsplats i Videum Science Park prenumererar. Meddela era e-postadresser i receptionen eller prenumerera själv längst ner på denna sidan.


Följ oss i sociala medier

LINKEDIN     FACEBOOK     MYNEWSDESK 

Tagga oss gärna #VideumSciencePark eller #VideumAB.


Serviceanmälan

Om du upptäcker fel eller brister i våra lokaler - meddela oss genom detta formulär.

Parkeringar

I Videum Science Park finns många parkeringsmöjligheter, både fria och förhyrda. Som hyresgäst behöver du ett digitalt parkeringstillstånd som du får genom att registrera dig här eller genom att kontakta receptionen. Respektera skyltning för förhyrda platser och laddplatser. Dina besökare registrerar sig i receptionen, vilket även du uppmanas göra som du kör en lånad bil någon dag. De digitala parkeringstillstånden bygger på bilens registreringsnummer.  Alla parkeringsytor kontrolleras av vaktbolag.  


Så behandlas dina personuppgifter av Videum AB

För att vi ska kunna hyra ut våra lokaler behöver vi behandla och spara dina personuppgifter. Det är i huvudsak ditt namn, företagsnamn, organisationsnummer, personnummer och kontaktuppgifter. Vi behandlar däremot aldrig fler personuppgifter än vad som är nödvändigt för vår verksamhet. De personuppgifter vi behandlar har vi fått från dig. Om du inte vill lämna de personuppgifter som vi behöver för verksamheten kan följderna bli att vi inte kan erbjuda dig ett hyresavtal.

Vi tillämpar alltid gällande personuppgiftslagstiftning när vi behandlar dina personuppgifter. Den rättsliga grunden för vår behandling är avtal. Dina personuppgifter kommer att sparas så länge som du är kund hos oss och som Videum AB kan ha en skyldighet att arkivera dem enligt lag och kommunala bestämmelser. Vi kan även komma att dela dina personuppgifter med andra, förutsatt att vi är skyldiga att göra så enligt lag.

Du har rätt till information om när och hur dina personuppgifter behandlas. Du har i vissa fall även rätt att få dina uppgifter rättade, raderade eller begränsade. Du har även rätt att begära information om vilka personuppgifter som behandlas om dig, ett så kallat registerutdrag.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen är styrelsen i Videum AB. För att utöva dina rättigheter och exempelvis begära ett registerutdrag kan du vända dig till Videum AB genom att ringa 0470–723300 eller skicka e-post till info@videum.se

Växjö kommun har även ett dataskyddsombud som du kan vända dig till genom att ringa 0470-410 00 eller skicka e-post till dataskyddsombud@vaxjo.se

Om du är missnöjd med vår hantering av dina personuppgifter kan du klaga hos tillsynsmyndigheten Datainspektionen. Kontaktuppgifter hittar du på Datainspektionens hemsida www.datainspektionen.se

Hos Datainspektionen hittar du även mer information om bland annat dataskyddsförordningen och dina rättigheter.


Uppdaterad januari 2021