161028
Öppna i webbläsare

Ett utvecklingsbolag, en science park
och ett fastighetsbolag i teknisk framkant.

Nyfiken fredag

Det är fredag. Då är det så lätt att välja favoritmusiken där man kan nynna med, luta sig tillbaka på sin outtalade plats i soffan, slötitta på samma fredagsnöje som många andra familjer och beställa likadan hämtmat som hundra gånger förr. Min förra fredag hade inslag av detta, men även en del nyfikenhet och framåtspaning.

Smiter från jobbet vid lunchtid. Lyssnar på de skarpsynta Spanarna i P1. Väljer sedan musiklistan Nya releaser på hög volym när dammsugaren åker fram. Min blick fastnar på det stora antalet färgglada evenemangstips som hänger på trekvart med en trolldegsmagnet på sidan av kylskåpet. Ofta hamnar de där av en impuls och helt plötsligt är det för sent. Eventet har redan varit och recensionerna var lysande – men jag var inte där. Så får det inte bli igen bestämmer jag denna dag.

Lapparna innehåller en salig blandning av olika kulturevent. Bland annat har jag rivit ut en annons om baletten Svansjön. Har aldrig varit på balett, men tror mig veta att just Svansjön ska vara en av de mest kända och ska jag någon gång gå på balett är det kanske nu. Lyfter luren och slår det välbekanta numret till mamma som trots ett öppet kultursinne inte kan påminna sig att hon varit på balett någon gång, så hon hänger gärna på. Ringer sedan en kompis och föreslår att vi ska värma oss med Motown-toner i höstmörkret och efter en kort stund svarar hon: Javisst, det blir säkert kul. Bokar även upp ett förtrollande familjeevent att stoppa i adventskalendern när jag ändå är igång.

Nöjd med fredagseftermiddagen beställer jag så en helt okänd pizzasort, provar ett nytt vin – från min favoritplats i tv-soffan. En lagom nyfiken fredag i mörkaste oktober alltså.

Idag är det så dags att vara på hugget igen – anmälan till Videums 30-års jubileum har öppnat och jag tänker vara en av dem som obestridligt kan hålla med, eller säga emot, recensenterna. Inbjudan ska inte bli hängande på anslagstavlan. Inte hos mig. Och jag hoppas inte heller hos dig.

Anna Joanzón
kommunikationsansvarig


Anmälan öppen - du är inbjuden!

Den 22-23 november firar Videum 30 år. Det gör vi genom att bjuda in till företagsmingel, rundvandring och föreläsningar med trendspanare, arkitekt, framtidsforskare och professorer. Vi tar ut riktningen 30 år framåt, mot 2046 för att skaffa ett konkurrensförsprång genom bland annat framtidens arkitektur, tekniska utveckling och forskningsinstitut.
Hela jubileumsprogrammet finner du på videum.se där du genom anmälan försäkrar dig om en plats. Till programmet och anmälan >>

15/11 Entreprenurial AfterWork*(GEW)
16/11 Pitchträning i Bravo Hub* (GEW)
17/11 Digibrunch* (GEW)
18/11 Forskarlunch(GEW)
22-23/11 Videum firar 30 år*
28/11 Videum VR Meetup #2*

* Kräver anmälan för att delta.
Med reservation för ändringar i kalendern.


Global Entrepreneurship Week är en internationell entreprenöriell rörelse som under en vecka om året samlar miljontals besökare runt hela världen för att skapa nya idéer, och hitta nya sätt att göra saker på. Nedan ser du vad som händer hos oss. Här ser du vad som händer runtom i Sverige 14-20 nov >>


Entrepreneurial after work is the perfect occasion for students (both Swedish and international students) to connect with real entrepreneurs who will talk about their entrepreneurial journey. Let’s network, have fun and discuss entreprenurship! You will have plenty of time to mingle and the possibility to ask questions. Snacks and beverages included and free of charge.

TIME & DATE at 17-19 tuesday 15 November
PLACE Mötesplats Delta, Videum Science Park, Framtidsvägen 16
Maximum 50 participants. Apply to emma.johansson@drivhuset.se


Workshop med pitchträning

Under förmiddagen får du både pitcha och återkoppla på annans pitch samt utveckla och förbättra din pitch. Du lämnar workshopen påtagligt berörd och omskakad, såväl som tacksam för att du lärt dig två kraftfulla verktyg som du kommer har stor nytta av i ditt löpande arbete.

TID & DATUM kl 9-12 onsdag 16 november
PLATS Bravo Hub, Framtidsvägen 12, Växjö
ANMÄLAN genom Biljettkiosken >>


Europeiska trainees - ett sätt att hitta kompetens på det internationella planet

Sören Strömberg, VD och ägare av Artisan Global Media, delar med sig av sina erfarenheter att hitta framtida arbetskraft.

TID & DATUM kl 11.30-13.00 torsdag 17 november
PLATS Hus Echo, Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö
ANMÄLAN senast 14 november genom Biljettkiosken >>


Vad är framtidsarkeologi?

De flesta arkeologer sysslar professionellt med bevarandet av arkeologiska resurser för framtida generationer. Men arkeologin har tidigare inte sysslat med frågan vilken framtid de egentligen syftar på och hur man skapar mest nyttan för framtida generationer. Denna föreläsningen handlar om pågående forskning i arkeologi ämnet vid Linneuniversitetet som försöker ändra på det. Det visar sig att framtidsarkeologi kan inte bara förändra vad arkeologer gör men även skapa nya möjligheter för samverkan med andra aktörer i samhället.

Cornelius Holtorf, professor vid Institutionen för kulturvetenskap vid Linnéuniversitetet, ger oss helt nya vinklar på arkeologi och dess möjligheter. 

TID & DATUM kl 12.00-13.30 fredag 18 november
FÖR VEM Forskarlunchen är öppen för alla intresserade.
PLATS Hus Echo, Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö
KOSTNAD Ingen, Videum bjuder på lunchen. 
Utebliven anmäld deltagare faktureras 200 kr.
ANMÄLAN senast 15 november genom Biljettkiosken >>


Varje fredag klockan 14.30 är det Kaffefredag i vårt gemensamma fikarum på plan 2 i hus Bravo. Välkommen dit för att knyta kontakt med fler hyresgäster och ta tillfället att berätta om ditt eget företags idéer och produkter! Lite snack över en kopp kaffe för de som är på plats, har tid och lust. Ingen anmälan - bara kom som du är. Välkommen!

Centrum för ledarskap i Småland

I Centrum för Ledarskap i Småland byggs framtidens innovationsdrivna ledarskap i samverkan med näringsliv, offentlig förvaltning och ideella organisationer. Här får du veta mer om Ledarutvecklingsgrupper, Juniorledarakademin, Ledarskapsdagen och Kunskapsbyggande. 


Stora IT-kompetensdagen

10 november Stora IT-kompetensdagen är en dag där Linnéregionens IT-företag och andra verksamheter inom den digitala sektorn möter IT-studenter från universitet och yrkeshögskolor i regionen. Tanken med dagen är dels att knyta kontakter, men också att förmedla exjobb, praktikplatser och jobb. (IEC)


Växjö växer – byggkranar i alla väderstreck! 

17 november bjuder Expansiva Växjö in till frukostträff om var det byggs, för vem och byggs det rätt? Och vilka utmaningar måste vi ta höjd för?


VäxjöSamtalet om träbyggande 

24-25 november bjuder VäxjöSamtalet och Wood Building Summit in till konferens/samtal om träbyggande i Sverige.

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se
Besöksadress

Framtidsvägen 12

 

 

Avprenumerera
VIDEUM.SE

Twitter

Facebook

YouTube

MyNewsdesk