171012
Öppna i webbläsare

Ett utvecklingsbolag, en science park
och ett fastighetsbolag i teknisk framkant.

Åldersnoja eller fåfänga

När blir man egentligen gammal? Vi har ju alla läst om Zlatan och hur fantastiskt det är att han kan spela fotboll trots att han är så gammal. Men om Zlatan är gammal, nyss 36 år fyllda – vad är då jag?

Med lite annalkande åldersnoja i kombination med något avsnitt av Biggest looser på TV kom jag till insikt om att även jag måste börja träna för att råda bot på de annalkande tecknen på välmående. Jag som i mitt tidigare liv varit en sportnörd av betydande mått och som då dessutom ansåg mig själv vara ganska vältränad fick plötsligt för mig att nu ska jag börja träna och ta tag i min kropp igen.

Jag tog på mig träningskläderna, kopplade hunden och sedan var det ut i joggingspåret. Ett första ålderstecken kanske är när sambon, redan innan jag gått utanför dörren, föreslår att jag ska skaffa lite nya joggingkläder – jag noterar förvånat att man tydligen måste ha trikåer för att vara ute och jogga, när hände detta? Tydligen är det funktionskläder i form av tights som gäller, de är lätta och transporterar bort svetten från kroppen när man joggar. Jag är mera av uppfattningen att det hekto som byxorna möjligtvis är lättare vida kompenseras av de extra kilo jag redan bär på min kropp och att transportera bort svetten är ju inte heller ett bekymmer – svetten kyler ju kroppen och som nykomling i joggingspåret behöver jag all hjälp jag kan få att förhindra min kropp från överhettning.

Efter ett tag av stilla joggande blir jag omsprungen av någon, korrekt klädd i tights, men annars en person som jag tyckte jag borde kunna hänga på. Man känner hornen växa och man tänker nu, jäklar! Men redan i första uppförsbacken kommer verkligheten ikapp och man får inse att det inte går och får hitta på någon lämplig ursäkt, som tex att skosnöret gått upp, för att stanna och få ner pulsen.

Man vill ju inte gärna erkänna för sig själv att man förutom att vara klädd som 1990, inte har mycket annat bevarat från den tiden. Jag är tyngre, äldre, mera välutbildad och borde därför vara förståndig nog att inse hur det ligger till men när hornen växer är detta svårt.

Jag får helt enkelt vara realistisk och ägna mig åt träning dygnets mörka timmar nu i början av mitt nya liv.

Patrik Hjelm, fastighetschef


Nu påbörjas bygget av förbindelsegången mellan hus Alpha och Bravo

I vårt arbete med att expandera vår science park kommer vi under två veckor framöver vara inne i en period som påverkar A-ingångarna till hus Bravo och Alpha. Det ska grävas och gjutas för förbindelsegången mellan husen så från och med måndag 16 oktober och under två veckor framöver måste vi av säkerhetsskäl stänga av två entrédörrar och hänvisa er enligt följande: För att komma till hus Alpha ingång A - använd dörrarna på andra sidan. För att komma till hus Bravo – gå runt hus Alpha och in genom B-ingången.

Vi ber om ursäkt för att vi tvingar er till en extra promenad, men hoppas på er förståelse och lovar att belöna er när bygget står klart!


Dags för Nutcracker

För andra gången i år och fjärde gången totalt ordnas Nutcracker i Videum Science Park idag den 12 oktober. Idérika universitetsstudenter har anmält sitt intresse att utmanas i att ge kreativa lösningar på företagens problemställningar. Företagen som denna gång ger studenterna utmaningar är MySay ABNaiSvefa AB och Kronfönster AB. Kanske vill ditt företag vara med nästa gång? Hör av dig till Stefan Uppman för att få veta mer.


13/10 Kaffefredag
17/10 Videum Codeup*
20/10 Kaffefredag 
24/10 Videum VR för studenter*
25/10 Business Breakfast*
27/10 Kaffefredag 
31/10 Videum Codeup
13-19/11 Global Entrepreneurship Week
17/11 Forskarlunch*
12/12 Digibrunch*

Med reservation för ändringar i kalendern.

* Kräver anmälan för att delta. 


Business Breakfast 25 oktober

Våga bryta ditt mönster och få en mer behaglig vardag

Ge möjligheten till personalen att få verktyg till att vara avslappnat effektiva och närvarande i sitt arbete genom att ta kontroll över sitt liv.

- Hur påverkas vi av stress mentalt och fysiskt?
- Papilly - ett program som enkelt ger dig förståelse till att skapa medvetenhet kring stress-signaler och mönster.
- Arbetsmiljöverket ställer krav på arbetsgivaren - hur supportar vi medarbetarna på ett greppbart sätt där vi själva tar ett eget ansvar i vår utveckling.
- Balans i livet, vad är det?

MEDVERKANDE Natalia Psajd,
Ravishing Life i samarbete med Papilly
TID & DATUM klockan 7.30-9.00 onsdag 25 oktober 2017
PLATS Videum Konferens, Framtidsvägen 18, Växjö
FÖR VEM Hyresgäster i Videum Science Park
ANMÄLAN senast kl 17 den 23/10 via Biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Forskarlunch 17 november

Blöder din organisation också tid?

Fabian von Schéele berättar om de senaste forskningsrönen som hjälper företag förbättra leveransprecision, produktivitet och vinst. Han förklarar hur man kan skrota Tidsstudiemannen och lära sig morgondagens verksamhetsstyrning av tidsläckage. Föreläsningen knyter an till verkliga företag och flera exempel presenteras. Forskarlunchen är en del av programmet under Global Entrepreneurship Week.

TID & DATUM klockan 12.00-13.30 fredag den 17 november. Observera att föreläsingen börjar klockan 12.00, lunch äter vi efter.
PLATS Videum Konferens, Framtidsvägen 18, Växjö
FÖR VEM alla intresserade
KOSTNAD ingen, men anmälan krävs och utebliven anmäld deltagare faktureras 200 kr.
ANMÄLAN senast 15 november via Biljettkiosken.


Var med och forma ny civilingenjörsutbildning inom datavetenskap

I början av 2018 kommer Linnéuniversitetet ansöka om att få starta en civilingenjörsutbildning inom datavetenskap. Nu vill vi ge dig som yrkesverksam i branschen chansen att påverka utbildningens innehåll och bjuder in till fyra workshops under hösten. Under träffarna kommer vi diskutera upplägg, innehåll i kurserna samt hur de kan kopplas till skarpa case i samverkan med företag. /Linnéuniversitetet

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se
Besöksadress

Framtidsvägen 12

 

 

Avprenumerera
VIDEUM.SE

Twitter

Facebook

YouTube

MyNewsdesk