171109
Öppna i webbläsare

Ett utvecklingsbolag, en science park
och ett fastighetsbolag i teknisk framkant.

Hur en bild blir en
tanke eller tvärtom

För några helger sedan besökte jag vår huvudstad och passade samtidigt på att få till mig lite kultur. Naturligtvis kan jag få ett kulturutbud på närmare håll men det är ändå något visst med Stockholm.

Sagt och gjort så tog jag tunnelbanan från Gullmarsplan till Slussen. Traskade sedan Katarinavägen upp för att sedan gå nedför de branta trapporna till Fotografiska museet. Det är inte första gången jag besöker Fotografiska. Utbudet där har alltid fängslat mig genom att vara varierande och utmanande. Så var det även den här gången.

Den flerfaldigt prisbelönta bildjournalisten Paul Hansen hade satt samman ett mycket tänkvärt kollage av bilder. Motiven var i sig fasansfulla och visade de flesta krigszoner som han besökt under sin aktiva karriär. Utbudet speglade såväl Kongo, Kosovo, Ukraina som arabiska våren. Lokalen var trots tidig förmiddagen fylld med människor. Ingen sa något, det rådde fullständig tystnad i hela utställningslokalen. Vid varje foto fanns en liten text som beskrev motivet och var det var taget. Jag upptäckte efter en stund när jag stod i den dunkla lokalen att tankarna for iväg och målade på innehållet i motiven utöver det som var beskrivet med ord på väggen. Jag vände mig om och såg att alla i rummet tycktes vara i samma tänkande, tolkande och analyserande situation.

En stillbild kan med tankens kraft bli som en hel långfilm om du bara får bakgrunden blandat med lite historia. Min gamla teckningslärare sa alltid en bild säger mer än 1000 ord. Det stämmer verkligen men det är du själv som skapar innehållet.

Stefan Uppman
ansvarig projektledning/affärsutveckling


Creative Arena har flyttat till Alpha

Videum Creative Arena är vårt öppna kontorslandskap där allt det praktiska redan är löst. Man hyr helt enkelt ett skrivbord, en stol och en hurts. Internetuppkoppling, skrivare, kaffe och städning ingår liksom receptionstjänster och som för alla hyresgäster; vårt aktivitetsprogram. Det största värdet med Videum Creative Arena är mötet med andra människor, att få många kollegor fast man är småföretagare och att kunna bjuda in till möten på en professionell adress.

I oktober 2017 flyttade Videum Creative Arena in i hus Alpha där man på samma våningsplan nu delar korridor med fler småföretag.

– Vi vet att geografisk närhet mellan företag är viktig för att bygga nätverk i vardagen och flytten förbättrar dessa möjligheter, förklarar Stefan Uppman som såg möjligheten när en större hyresgäst avflyttade från ytorna under våren 2017.

Är du nyfiken på lokalerna? Boka in den 1 december då det bjuds in till kaffefredag med tårta i hus Alpha mellan klockan 14-15.


10/11 Kaffefredag 
14/11 Videum Codeup
17/11 Forskarlunch
17/11 Kaffefredag 
24/11 Kaffefredag 
28/11 Videum Codeup
1/12 Kaffefredag på Videum Creative Arena
5/12 Business Breakfast*
12/12 Digibrunch om IEC-projektet*
12/12 Videum Codeup*
13/12 Luciafirande
19/12 Julmys i Videum Science Park

Med reservation för ändringar i kalendern.
* Kräver anmälan för att delta.


Manifestation för entreprenörskap

Under Global Entrepreneurship Week (GEW) medverkar mer än 170 länder för att lyfta fram betydelsen av entreprenörskap och innovation. Miljontals besökare samlas runt hela världen i vad som bäst kan beskrivas som en ständigt växande entreprenöriell rörelse – för att skapa nya idéer, och hitta nya sätt att göra saker på. GEW skickar under en vecka en global uppmaning: Att inspirera till entreprenörskap och innovation, och att sätta avtryck. GEW har arrangerats varje år sedan 2008. Målet är att bidra till att skapa en kultur där entreprenöriell aktivitet, på alla nivåer och i alla sammanhang, betraktas som en positiv kraft som kan påverka såväl ekonomiskt som socialt välstånd.

Vår Forskarlunch med Fabian von Schéeles som avslutar GEW-veckan i Växjö blev fullbokad redan tre veckor innan anmälan gick ut, men än finns det lite platser på andra programpunkter i Växjö.


Kaffemingel med företagspresentationer

Välkommen på kaffemingel med korta presentationer från företag i Videum Science Park. Videum bjuder på kaffe, te och smörgås.
 
DATUM tisdag 5 december
PLATS Hus Echo, Framtidsvägen 18
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park

Digibrunch 12 december

IEC-projektet: en lyckad satsning för nyttig samverkan mellan forskning och näringsliv

Lars Hornborg, Projektledare IEC lyfter fram resultaten av 
projektet som avslutas i samband med årsskiftet.

Linda Sharp från Maskinteknik i Oskarshamn berättar om det arbete som hennes företag har gjort tillsammans med forskaren Jeff Winters från Linnéuniversitetet. När forskare och företag kan samverka i mindre och mer avgränsade projekt kan det slå gnistor.

Narges Khakpour berättar om Prosess-projektet som tar fram tekniker och verktyg för att skapa ett skyddslager för datasystem mot attacker från Internet. Och om hur projektet växt fram med hjälp av såddaktivitet. 

Welf Löwe, Linneunversitetet och Danny Dressler, Aimo AB 
ger en presentation/demonstration av sitt arbete med att ta 
fram en metod att scanna människors rörelser för att 
förutspå risker för muskel och skelettskador.

DATUM 12 december
TID klockan 11.30–13.00
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö
ANMÄLAN senast 10/12 på videum.se/biljettkiosken

Digibrunch - en mötesplats för digitala sektorn 
Digibrunchen ordnas av IEC i samarbete med Videum Science Park, Linnéuniversitetet, Växjö kommun, Region Kronoberg, Kalmar kommun och Regionförbundet Kalmar med stöd av Europeiska regionala utvecklingsfonden.


Pitcha din idé-kväll!

Vi Framtida Entreprenörer är en mötesplats för alla som är intresserade i entreprenörskap oavsett bakgrund eller kunskap. Torsdag den 9 november hålls en träff där alla får möjligheten att pitcha sin egen idé och få respons och kommentarer på den. Så om du är intresserad av en trevlig kväll med entreprenöriellt sällskap och fika så är det bara att komma till fikarummet i hus Alpha, Framtidsvägen 10 B kl 18-20!

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se
Besöksadress

Framtidsvägen 12

 

 

Avprenumerera
VIDEUM.SE

Twitter

Facebook

YouTube

MyNewsdesk