180202
Öppna i webbläsare

Ett utvecklingsbolag, en science park
och ett fastighetsbolag i teknisk framkant.

 

Vi är Europas grönaste stad!

Visste du att EU har utsett Växjö till vinnare av European Green Leaf Award 2018? Som ett kommunalt bolag har vi varit med och bidragit genom vårt arbete kring miljö och hållbarhet, vilket vi är mycket stolta över. Under 2018 jobbar vi vidare tillsammans för ett ännu grönare Växjö! Läs om utmärkelsen >>


2/2 Kaffefredag
9/2 Kaffefredag
13/2 Gör din egen semla
16/2 Kaffefredag 
23/2 Kaffefredag
8/3 Investerarträff*
15/3 Forskarlunch med stipendieutdelning*
21/3 Hållbar föreläsning med fika*
22/5 Investerarträff*

Med reservation för ändringar i kalendern.
* Kräver anmälan för att delta.


Forskarlunch med stipendieutdelning

”Born Globals” är snabbväxande företag som redan från etableringen är globala. Vilka utmaningar och vilka positiva erfarenheter har dessa företag? Per Servais, professor vid Ekonomihögskolan på Linnéuniversitetet, berättar om sin forskning kring små företags internationalisering i Danmark och internationellt.

I samband med forskarlunchen delar vi ut Videums studentstipendium till bästa uppsats kopplad till ett samarbete mellan universitetet och näringsliv/samhället.

TID & DATUM kl 12.00-13.30 torsdagen den 15 mars 2018
FÖR VEM Forskarlunchen är öppen för alla intresserade.
PLATS Hus Echo, Videum Science Park, Framtidsvägen 18
KOSTNAD Ingen, Videum bjuder på lunchen. 
Anmäld deltagare som får förhinder ber vi vänligen meddela oss, så kan vi minska matsvinnet eller lämna platsen till någon annan.
ANMÄLAN senast den 13 mars på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Earth week

Hållbar föreläsning med fika

Föreläsning om utmaningen att hitta en hållbar livsstil i ett samhälle som är långt ifrån hållbart. Maja Söderberg berättar om både framgångar och motgångar, om svårigheter och vägval. Matens betydelse och Nybrukarna (ett hållbart andelsjordbruk) står i centrum.

Maja Söderberg är författare till bokan "Majas klimatmat – recept och inspiration för en hållbar livsstil". Hon är utbildad i resursbevarande försörjning med fokus på mat. 

TID & DATUM kl 14.15-15.00 onsdagen den 21 mars 2018
PLATS Hus Echo, Videum Science Park, Framtidsvägen 18
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
ANMÄLAN senast 16 mars genom Biljettkiosken som öppnar inom kort


Inbjudan till våra hyresgäster

Gör din egen selma

Vi bjuder in till det gemensamma fikarummet i hus Bravo där var och en gör sin egen semla, precis så som man vill ha den. Njut den sedan tillsammans med de andra hyresgästerna i Videum Science Park - idéer föds där människor möts.

FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
DATUM och TID tisdag 13/2 mellan kl 14-15
PLATS fikarummet i hus Bravo


Vårens investerarträffar

Nätverket Investerare Sydost håller investerarträff i Kalmar 8 mars och i Växjö 22 maj. Här möts den som är intresserad av att investera i bolag från sydostregionen och företag som står inför tillväxt. Läs mer om Investerare Sydost >>


Kommunens näringslivskontor tillsammans med Länsstyrelsen i Kronobergs län bjuder in dig som driver ett mindre företag med få/inga anställda till ett mingelevent på Residenset.

Dela - för tillväxt 15 februari

Frukostträff med Nätverket Expansiva Växjö om Crowdfunding – ett sätt att dela och dela med sig.


Sveriges Innovationsriksdag 10-11 april

Tema Cirkulär ekonomi - Hur ny teknologi skapar möjlighet för cirkulära affärer. Hur frigör vi individens innovationskraft? Vad innebär socialt entreprenörskap? Hur når vi de globala hållbarhetsmålen och varför pratar alla om öppen innovation?


Innovationsrace 24 april

Innovationsrace den 24 april där 10 finalister kommer att få tävla om första pris på 100 000 kronor, andra pris 50 000 kronor samt tredje pris 25 000 kronor. Allt under Power Circle Summit.


Food Venture & Partnering Days

Mötesplatsen för startups, industri och investerare i livsmedelsindustrin. Göteborg 25-26 april 2018.


Forest Business Accelerator

Vill du vara med och förändra skogsindustrin? Forest Business Accelerator är ett intensivt affärsutvecklingsprogram för dig som har en innovation med koppling till skogen. Här får startups från hela Sverige möjlighet att under åtta månader växla upp sin affärsidé. 


Stöd till företagsutveckling

I Kronobergs län finns flera företags- och innovationsfrämjande organisationer och projekt. De stöttar och stimulerar både konkurrenskraftiga små- och medelstora företag och nya företag.


Internship Program

Internship Program är ett universitetsdrivet projekt från Linköpings universitet genom vilket du som företagare erbjuder en plats under valfritt antal veckor (ca 4-8 veckor) sommaren 2018 till en eller flera civilingenjörsstudenter från Industriell ekonomi. 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se
Besöksadress

Framtidsvägen 12

 

 

Avprenumerera
VIDEUM.SE

Twitter

Facebook

YouTube

MyNewsdesk