180504
Öppna i webbläsare

Ett utvecklingsbolag, en science park
och ett fastighetsbolag i teknisk framkant.

Kundansvarig projektledare

Videum Science Park står inför en spännande framtid då vi är i slutfasen med arbetet av vår sammanbyggnation på Framtidsvägen av Videum Science Park. Vi söker därför dig som vill arbeta 100 % med uthyrning och ombyggnationer för våra hyresgäster.

Läs om den lediga tjänsten hos Videum AB >>


Ny hyresgäst

Växjös nya myndighet växer
i Videum Science Park

Från och med denna veckan välkomnar vi Myndigheten för ungdoms- och civilsamhällesfrågor till Videum Science Park. Med en växande personalstyrka från tiotalet denna veckan till runt sextio i full bemanning hyr man en expanderande kontorsyta efter sitt behov.

Läs mer om MUCF >>


Tidigare inkubatorsbolaget
Formida förvärvas av NE 

Växjö har en stolt historia som lärostad och här finns också den småländska entreprenörskapet. Det i kombination skapar intressanta och viktiga innovationer och hållbara bolag. Företaget Formida grundades 2015 utifrån en idé av lärare som tillsammans med systemutvecklare vill underlätta för lärare att bedöma elevernas arbeten och samtidigt skapa mer tid för personliga möten med dem.

Under två år i inkubationsprocessen hos Företagsfabriken i Kronoberg AB skapade man ett starkt team, fick stöd och pushning samt byggde upp ett stort nätverk. Med kontor i kunskapsmiljön inom Videum Science Park fanns möjlighet till kontakt med ett 80-tal andra olika bolag och naturliga kopplingar till akademien. Produkten har också utvecklats genom nära samarbete med språkvetare från Linnéuniversitetet.

Nu förvärvas Formida av NE Nationalencyklopedin som kompletterar sitt läromedelsutbud med denna unika bedömningsfunktion, skapad och utvecklad av det Växjöbaserade företaget.

Vi är så glada för er skull och önskar er fortsatt framgång!

Mer om Formida >>


4/5 Kaffefredag
11/5 Kaffefredag
17/5 Forskarlunch*
18/5 Kaffefredag
25/5 Kaffefredag
30/5 Sommarfest*
4/6 Digibrunch*
5/6 Business Breakfast*
15/6 Förhandsvisning* 

Med reservation för ändringar i kalendern.
* Kräver anmälan för att delta.Entreprenörskap är en viktig del i hela vårt samhälle, men förutsättningar och villkor skiljer sig åt inte bara mellan olika länder och kulturer utan också mellan stad och landsbygd samt i olika samhällssektorer. Vi finner och behöver naturligtvis entreprenörskap i privat sektor, men också i civilsamhället och i offentlig sektor. I ökande grad behöver vi också fungerande entreprenöriell organisering över sektorsgränser, t ex för att klara välfärdsutmaningarna. Professor Malin Tillmar ger exempel från sin forskning och vi diskuterar utmaningar och möjligheter i våra respektive verksamheter här i Småland/Kronoberg.

TID & DATUM kl 12.00-13.30 torsdagen den 17 maj 2018
FÖR VEM Forskarlunchen är öppen för alla intresserade.
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö
KOSTNAD Ingen, Videum bjuder på lunchen. Anmäld deltagare som får förhinder ber vi vänligen meddela oss, så kan vi minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller avboka en portion. info@videum.se

ANMÄLAN senast den 15 maj genom BIljettkiosken


Välkomna till vår sommarfest med musik, lekfullt familjetema och somrig tacobuffé. Utmana familj och kollegor i 5-KAMP, låt barnen bli trötta i HOPPBORG och HINDERBANA. Smycka er med GLITTERTATUERINGAR och TESTA ATT VARA I EN TV-SÄNDNING genom SVTs greenscreen och få en bild på dig själv med bakgrund från olika program från SVT. Och framför allt - umgås, ha roligt och lär känna varandra - idéer föds där människor möts!

FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park med eller utan familjer
TID och DATUM klockan 17.00-20.30 onsdagen den 30 maj 2018
PLATS På gräset mellan hus Echo och Amfium
ANMÄLAN senast 21 maj genom Biljettkiosken. Vi bjuder på mat och en alkoholfri dricka. Försäljning av öl/vin finns på plats.


Så kan företag och offentlig sektor använda AI som ett aktivt stöd i sin verksamhet

Att våga ta steget och uppmuntra vardaglig användning av intelligent teknik är ledordet för moderna organisationer. Resultat kan bli ett kraftfullt stöd för såväl verksamheten som människorna som jobbar där. Aida Begovic, Digitalization Coach på Zenta, Solver of the unsolvable. Beteendeexpert med kommunikation som största intresse. Jobbar med både människor och maskiner.

DATUM och TID måndag 4 juni klockan 11.30-13.00
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö
ANMÄLAN senast 31 maj genom Biljettkiosken


Business Breakfast 5 juni

Hör och lär dig om dagens och den senaste tidens digitala hot, både för privatpersonen och det stora företaget, men även några bra "know how" att ta med dig för att undvika att bli drabbad. Eller vad du skall göra om och när du utsätts för exempelvis ett intrång.

MEDVERKANDE Mikael Lagström från Truesec
DATUM & TID tisdag den 5 juni klockan 07.30-09.00
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
ANMÄLAN senast kl 12 den 9 april genom Biljettkiosken
Vi bjuder på kaffe och fralla.


18 maj Heldagskurs i Videum Science Park (Mera film)

Lär dig göra film för sociala medier

Intensivkurs som innehåller allt du behöver för att själv kunna komma igång och göra snygga filmer för sociala medier eller er webbplats. Hyresgäster i Videum Science Park har 30 % rabatt på kursavgiften om man uppger koden "Växjö" vid anmälan. 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se
Besöksadress

Framtidsvägen 12

 

 

Avprenumerera
VIDEUM.SE

Twitter

Facebook

YouTube

MyNewsdesk