180914

Öppna i webbläsare

Robert är vår affärschef

Den 1 september tillträdde Robert Unt som ny affärschef för Videum Science Park. Robert ingår i ledningsgruppen för Videum AB och kommer att ansvara för utvecklandet av science parken. Han kommer också verka för att fördjupa samverkan med Linnéuniversitetet och Växjö kommun.

- Jag ser fram emot att fortsätta arbetet med Videums Science Park, säger Robert. Vi har ett unikt läge för framtida innovation - vassa studenter, drivna entreprenörer och nytänkande företag. Alla dessa är samlade här. Vår science park fyller en väldigt viktig funktion, i kommunen och i hela regionen, för att facilitera och stimulera möten mellan dessa grupper.

Videum VR flyttar upp 

I och med vår expansion med nytt hus i Videum Science Park flyttar Videum VR upp från källaren i hus Delta till bästa skyltplats i hus Charlie. Ska vi vara helt ärliga är det inte samma golv, utan en helt ny version av Omnideck. Monteringen pågår för fullt, så snart kan vi upptäcka, lära och tillämpa virtual reality på riktigt i Videum Science Park igen!

Business Breakfast

Uppnå stordåd genom bättre möten!

Hur många timmar i veckan sitter du i möten? Snittet är 30 % av vår arbetstid, om du är chef ännu mycket mer. Trots det är det få som har utbildning i ämnet vilket gör att alltför mycket tid går åt till dåliga möten. Mötesevangelisten Micke Darmell ger oss råd och tips för bättre, roligare och effektivare möten och han lovar att en god möteskultur är ett effektivt verktyg för att uppnå stordåd. 

MEDVERKANDE Micke Darmell, mötesevangelist och grundare av gr8meetings
TID & DATUM klockan 8-9 onsdagen den 19 september 2018
PLATS Bravo Hub, Framtidsvägen 12 A, Videum Science Park
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park, b​​​egränsat antal platser
KOSTNAD Ingen, Videum bjuder på enkel frukost. Anmäld deltagare som får förhinder ber vi vänligen meddela oss, så kan vi minska matsvinnet genom att ge platsen till 
någon annan eller avboka en portion.
ANMÄLAN senast måndagen den 17 september på videum.se/biljettkiosken 

 

Krönika "Dags för bättre möten nu!"

Micke Darmell har även skrivit en krönika till vårt nästa magasin.
Läs den på vår webb redan nu >>


Öppet hus för studenter

Träffa framtidens kompetens på vårt korvmingel

Vi har tillsammans med Drivhuset bjudit in studenter från Linnéuniversitetet till oss för att ni ska ha möjlighet att skapa bra relationer och nätverk för framtida kompetensförsörjning. Ett snabbt och enkelt sätt att knyta kontakter är att smita ner till Framtidsvägen 10 B för att mingla över en korv. Vem vet, kanske hittar just du den drivna student som passar in hos er för examensarbete, projektanställning, mentorskap eller konsultuppdrag? Välkomna!

TID & DATUM Korvmingel kl 12-14 torsdag den 20 september 2018
PLATS östra entrén på hus Alpha, Framtidsvägen 10 B
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park och studenter
ANMÄLAN ingen, Videum bjuder på korv


Bredda ditt nätverk

Checkpoint Bravo

Mingel mellan studenter, forskare och entreprenörer samt diskussioner och success storys. Knyt band med organisationer som jobbar med startups och företagsutveckling. Checkpoint Bravo är ett samarbete mellan ALMI, Coompanion, Drivhuset, Bravo hub, Videum Science Park och Nyföretagarcentrum. 

TID & DATUM kl 17.00 - 19.30 tisdag den 25 september 2018
PLATS Bravo Hub, Framtidsvägen 12 A, Videum Science Park


Forskarlunch

Konst och litteratur i en ny geologisk epok

Jörgen Bruhn är professor vid Institutionen för film och litteratur och hans forskning behandlar många olika frågor som rör teorin omkring eller analysen av möten mellan olika medier, t ex film, tv-serier och litteratur. I ett nystartat forskningsprojekt försöker Jörgen kombinera insikter från intermedialitetsforskningen med klimatforskningen och ekokritiken.

TID & DATUM kl 12.00 - 13.30 onsdag den 26 september 2018
FÖR VEM Forskarlunchen är öppen för alla intresserade.
PLATS Hus Echo, Videum Science Park, Framtidsvägen 18, Växjö
KOSTNAD Ingen, vi bjuder på lunchen. Anmäld deltagare som får förhinder ber vi vänligen meddela oss, så kan vi minska matsvinnet genom att ge platsen till 
någon annan eller avboka en portion.
ANMÄLAN senast måndagen den 24 september på videum.se/biljettkiosken


Save the date

Digitala veckan

Digitala veckan är Linnéregionens största digitala event och den 15-16 november hålls event i Videum Science Park i Växjö. Programmet som presenteras i början av oktober ska visa mångfalden inom IT i vår region, bidra till nya sätt att samverka och öka förståelsen för IT som möjliggörare.

Info till hyresgäster i Videum Science Park


Registrera ditt fordon för vårt nya digtala parkeringstillstånd

Från och med den 1 oktober bevakas våra parkeringar av Q-park genom ett nytt digitalt system. Anställda inom företag i Videum Science Park måste registrera sig för att få det nya digitala parkeringstillståndet. Detta gör ni enklast via ett formulär på vår webb. Det fysiska parkeringstillstånden ni har, med utgångsdatum 31 augusti, kommer att gälla parallellt under september. Registrera dig för parkeringstillstånd >>

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration