181011

Öppna i webbläsare

Slottsentreprenör får hedersbelöning

Denna veckan säger vi grattis till Maria Runosson som driver verksamheten på Teleborgs slott. Utmärkelsen "Växjö kommuns hedersbelöning" är ett kvitto på att ni jobbar för att sätta både Växjö och Teleborgs slott på kartan!

En liten fågel kvittrade också i vårt öra att Teleborgs slott är nominerade i kategorierna Årets hotell och Årets restaurang i "Växjös bästa 2018". Vi håller tummarna för er såklart!

/Grattis från oss på Videum AB, stolta ägare till Teleborgs slott

4 skäl till att förbättra dina möten

TID Tjänstemän tillbringar i snitt 30 % av sin arbetstid i möten. En chef så mycket som 80 %. Många upplever att hälften av alla mötena är ineffektiva pga otydliga syften och mål. En tredjedel tycker att de inte alls hade behövt bli kallade. Tydligare och effektivare möten frigör tid och minskar stress.

KLARA BESLUT Över 40 % av deltagarna går idag från möten osäkra på vad som beslutades. Ett väl genomfört möte ger bättre beslutsunderlag som tar er närmare uppsatta mål. Det kan vara målet för själva mötet eller verksamhetsmål satta på lång sikt. 

RELATIONER Om du ger ett personligt och professionellt intryck inför, under och efter ett möte skapar du bättre engagemang hos såväl medarbetare som kunder. Detta ger förutsättningar för goda och långvariga affärsrelationer.

ROLIGARE Att erbjuda en bra social arbetsmiljö ger nöjdare medarbetare som känner ökad delaktighet och minskad stress. Genom att börja förbättra era möten internt kommer ni framöver även att hålla bättre, effektivare och mer uppskattade möten för externa deltagare. Och alla mår väl bra av en lite roligare arbetsdag?

 

Din guide till bättre möten fortsätter i nästa nyhetsbrev och på webben såklart.

Dags för anmälan

Digitala Veckan

Digitala Veckan är den största digitala händelsen i Linnéregionen 2018 och den 15-16 november hålls event i Videum Science Park. Programmet ska visa mångfalden inom IT i vår region, bidra till nya sätt att samverka och öka förståelsen för IT som möjliggörare.

Ur programmet: 

 • Cyber security – skapa förtroende i framtidens eko-system
  Data & Analytics – aktuell forskning om bättre hantering av data
  Virtual Reality – VR/AR – utveckling inom bostadsbranschen

 • Digiwex – Visionen för den digitala Växjöregionen
  WeXO – ny samlingsplats för digital innovation

 • Investerar Sydost – möjligheter att skaffa kapital till ditt tillväxtföretag

 • Digibrunch - RPA Digital arbetskraft – vår framtida tillväxt?

 • Trender och visioner – insikter från IBM Research
  Framtidsspaning – innovationer, hot och risker

Hela programmet presenteras på www.digitri.org

Under Digitala Veckan håller Videum VR öppet och du har möjlighet att testa på den senaste VR-tekniken. Arrangörer är Digitri, Videum Science Park och Växjö kommun.

DATUM 15-16 november 2018
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 5 november genom Biljettkiosken. Begränsat antal platser.


24 timmars kodmarathon

Codeup Hackathon

Nu är det dags att väcka geniknölen till liv! Under ett dygn bjuder vi in erfarna utvecklare 
från Växjös bästa mjukvaruföretag och utmanande studentlag att tävla om Stora Utvecklarpriset, ett vandringspris som ges ut av föreningen Digitri i samarbete med Växjö kommun och Videum Science Park. 

Temat för årets hackathon är hälsa. Hur kan vi utvecklare förbättra folks hälsa? Kanske har ni en idé för en revolutionerande träningsapp eller en ny pacemaker på lager? Eller har ni kanske redan en idé som inte alls har något med hälsa att göra – och då kan ni också delta! Men då blir det inte lika lätt att vinna. Läs mer om tider och regler under anmälan.

DATUM 15-16 november 2018
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
KOSTNAD Ingen deltagarkostnad, men anmälan krävs.
ANMÄL ERT LAG senast 9 november på bit.ly/codeup-hackathon


Digibrunch under Digitala Veckan

RPA Digital arbetskraft- vår framtida tillväxt?

Automatisering av kontorsarbete är nästa megatrend. Vinster med digital arbetskraft kan bli lika stora som när industrin en gång i tiden robotiserade sin tillverkning.
RPA Robotic Process Automation.

Per Joehns, Knowit HRM, har levt hela sitt yrkesliv i gränslandet mellan HR och IT. Hjärtat slår lite snabbare när HR och digitaliseringen går hand i hand för att underlätta för chefer och medarbetare att utveckla affären.

DATUM och TID klockan 11.00-12.30 fredag 16 november  2018
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
FÖR VEM alla intresserade
ANMÄLAN senast 5 november genom Biljettkiosken
Digibrunchen är en del av programmet under Digitala Veckan. Begränsat antal platser.

Konferenserbjudande för företag i Videum Science Park

Den 1 oktober öppnade vi sex helt nya konferensrum i Videum Science Park och kan nu erbjuda mötesrum för 2-100 personer. Tillgången till mötesrum i Videum Science Park gör att ni kan hålla nere er egen kontorsyta och bara betala för ytan när ni behöver den. Under vår inkörningsperiod av teknik, service och rådgivning kring de nya lokalerna erbjuder vi er halva priset på ett konferensrum. Erbjudandet gäller en gång per företag till och med 31 december 2018. Aktuell prislista finner du på videum.se/konferens. Gör gärna din bokningsförfrågan när du går förbi receptionen eller på 0470-72 33 00.

Kaffe, rundvandring och rådgivning
Varje vardag mellan klockan 9-10 och 14-15 är ni välkomna till receptionen för kaffe, mingel och att kika på våra nya möteslokaler. Passa på att rådgöra med oss om bästa lokal och möblering inför ert nästa möte!


Videum tipsar

Med inspiration från projektet E-faktor har Drivhuset skapat den digitala mötesplatsen Sprängbrädan för företag som vill träffa drivna studenter, framtidens arbetskraft och samtidigt utveckla sitt företag här och nu. drivhuset.se/vaxjo/sprangbradan


Videum tipsar

Nu hittar du veckans lunchmeny för restaurang Visp på webben - hors.se/restaurang/visp.

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration