181108

Öppna i webbläsare

Johan Alserin är kundansvarig projektledare 

I slutet av september kom Johan Alserin in som kundansvarig projektledare hos Videum. Tjänsten innebär uthyrning och kundansvar gentemot nuvarande och kommande hyresgäster i Videum Science Park, samt projektledning för olika former av byggnationer. Projektledningen avser Linnéuniversitetets fastigheter i Växjö, Videum Science Park och Videums äldre byggnadsbestånd.

- När jag såg den utlysta tjänsten väcktes ett intresse för verksamheten och jag ser mycket fram emot att vara med och utveckla Videum Science Park och fastighetsbeståndet, samt att träffa nya människor, både hyresgäster och entreprenörer, säger Johan Alserin.

Johan kommer närmast från det privata näringslivet och försäljning av trästommar och byggelement. Han har tidigare erfarenheter från arbete som såväl snickare som arbetsledning inom familjeföretaget i byggbranschen.

Vem ska bjudas in och var ska vi vara?

Välj deltagare utifrån mötets agenda

Vårt tips är att bara bjuda in de personer som kan tillföra något. Alla behöver inte, bör inte och hinner inte vara med på allt. Var tydlig med punkterna nedan redan vid inbjudan så blir det tydligare för var och en varför de är inbjudna. När du själv funderar över syfte, mål och insats blir det också lättare för dig att avgöra vilka som bör bjudas in.

- syfte (förklara för deltagarna varför mötet ska hållas)
- mål (formulera vad ni ska ha klarat av när mötet avslutas)
- insats (beskriv vad som förväntas av deltagarna inför och under mötet)

Har du blivit inbjuden till ett möte som du inte riktigt förstår vad det handlar om eller vad som förväntas av dig? Var inte rädd för att fråga den som bjudit in dig innan du tackar ja till medverkan!

Val av möteslokal kan bidra till ett bättre möte

När du ska välja plats och lokal för ditt möte eller din konferens finns det flera faktorer du bör väga in förutom hur många ni är.

- Vilken känsla passar mitt varumärke och detta mötet? 
- Vilken möblering är bäst för mitt syfte med mötet?
- Behövs det någon teknik som stöd för att nå mötets mål?

Behöver du rådgivning inför ditt möte? Fråga vår Företagsservice!

Entreprenörskap i fokus 

Global Entrepreneurship Week är en global manifestation för entreprenörskap för studenter, företag och organisationer. Inom ramen för Global Entrepreneurship Week arrangerar Linnéuniversitetet, Drivhuset, Bravo Hub och Videum Science Park programmet i Växjö 12-16 november. lnu.se/gew


Videum Science Park och Pdb bjuder in till 

After Work under Digitala veckan

Alla deltagare på programpunkterna under Digitala veckan bjuds tillsammans med hyresgästerna i Videum Science Park in till en lättsam After Work. Pdb bjuder bjuder på varsin öl och Videum Science Park bjuder på snacks. Snacket står ni såklart för själva!  

DATUM torsdag den 15 november
TID välkommen från kl 17.00
PLATS Restaurang Visp, Videum Science Park, Framtidsvägen 16, Växjö
ANMÄLAN ingen, kom som du är


24 timmars kodmarathon

Codeup Hackathon

Nu är det dags att väcka geniknölen till liv! Under ett dygn bjuder vi in erfarna utvecklare 
från Växjös bästa mjukvaruföretag och utmanande studentlag att tävla om Stora Utvecklarpriset, ett vandringspris som ges ut av föreningen Digitri i samarbete med Växjö kommun och Videum Science Park. 

Temat för årets hackathon är hälsa. Hur kan vi utvecklare förbättra folks hälsa? Kanske har ni en idé för en revolutionerande träningsapp eller en ny pacemaker på lager? Eller har ni kanske redan en idé som inte alls har något med hälsa att göra – och då kan ni också delta! Men då blir det inte lika lätt att vinna. Läs mer om tider och regler under anmälan.

DATUM 15-16 november 2018
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
KOSTNAD Ingen deltagarkostnad, men anmälan krävs.
ANMÄL ERT LAG senast 9 november på bit.ly/codeup-hackathon


Frukostseminarium

Snabbare väg till arbetstillstånd

Kompetensutvisning är ett växande problem för många företag. Men Teknikföretagen kan hjälpa dig att behålla viktig personal och bjuder nu in till en föreläsning med Björn Widlert om vägen till snabbare arbetstillstånd.

Teknikföretagen är certifierade hos Migrationsverket och kan därmed ansöka om arbetstillstånd för medlemsföretags vägnar. Det innebär att processen med tillståndsansökan går extremt mycket snabbare och smidigare än vid den ansökan som en enskild arbetsgivare och en tredjelandsmedborgare själva gör hos Migrationsverket. Via Teknikföretagen tar det cirka två veckor jämfört med uppemot ett år i vanliga fall.

DATUM tisdag 4 december
TID 8.00 – 9.00, frukost från 7:30
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 2 december genom Biljettkiosken
ARRANGÖRER Teknikföretagen och Videum Science Park

Videum tipsar

Internationell innovationstävling

Start Up Energy Transition är en internationell plattform som stöder innovationer som påskyndar och möjliggör omställningen till ett hållbart energisystem. Tävlingen är öppen för innovationsbolag med energilösningar. Sista ansökningsdag är 19 januari 2019.

Ansökningar kan lämnas in i fem olika kategorier. 

1. Minskade CO2-utsläpp

2. Intelligenta nät, Plattformar och Cyber Security

3. Energieffektivitet, Smarta enheter och lagring

4. Innovativ mobilitet

5. Specialpris: Ekonomiskt hållbar energi


Videum tipsar

Innovativa startups steg 1

Är ni ett litet, nystartat företag med en innovativ och internationellt konkurrenskraftig affärsidé? I så fall kan erbjudandet Innovativa startups steg 1 från Vinnova vara något för er. Man kan söka för Teknisk och marknadsmässig validering av innovationen, Utveckling av prototyper och demoversioner eller Utredning av skydd och immaterialrätt. Söka kan aktiebolag eller ekonomisk förening yngre än fem år och som inte delat ut vinst och som har försäljning understigande 2 miljoner kronor per år.

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration