181204

Öppna i webbläsare

Försäljning av Stenladan
möjliggör fler studentbostäder

Idag genomfördes försäljningen av Stenladan. Huvudbyggnaden på strax över 1 500 kvadratmeter är ursprungligen från 1850 men totalrenoverades av Videum 2006. Förutom huvudbyggnaden ingår ett äldre magasin, ett vagnslider och en carport samt en byggrätt på 3 000 kvm där köparen Nivika Fastigheter AB avser bygga studentlägenheter. Köpeskillingen är strax över 31 miljoner kronor. 

Läs mer på vår webbplats >>

Konferensrummet för gruppdiskussion

Konferensrum Carlander är 20 kvm och rymmer ett runt fast bord och 10 stolar med snurrfunktion. Rummet kommer bäst till sin rätt under diskussionsmöten utan krav på ständig uppmärksamhet mot skärm eller tavla.

Carlander går helt i gråtoner och det runda konferensbordet är tillverkat i Markaryd, skrivtavlorna i Nybro och de snurrbara stolarna tillverkas så långt bort som i sydöstra Skåne. Alla möblerna klarar Möbelfaktas krav på miljö, etiska riktlinjer och kvalitet. 

Möblering med stolar i en cirkel, runt ett bord eller fritt på golvet, ger alla lika värde och man uppmuntrar alla till att säga sin åsikt. Den som har ordet kan sitta kvar på sin stol eller röra sig i mitten om man är utan bord. Möbleringen passar bäst för gruppdiskussion med högst 14 personer utan krav på uppmärksamhet mot tavla eller skärm.

Lokalen är uppkallad efter Johan Christopher Carlander, svensk industriman som förvärvade Gamlestadens Fabrikers AB och var en av stiftarna av AB Svenska kullagerfabriken.

Upplev en tyst After Work

Inom yoga och meditation praktiseras ofta tyst samvaro. Att dela en stund i tystnad är en annorlunda upplevelse som ger energi och gemenskap. Syftet med vår Tysta After Work är att i ny form ge tillfälle till en andningspaus och avslappning i vardagen som annars i stor omfattning går åt till att kommunicera, lära känna andra och prestera. Under den här stunden lägger vi bort alla de kraven, tillsammans med våra mobiltelefoner.

Efter en kort introduktion av Alexandra Nylen och Erica Månsson blir det en halvtimme då vi sitter stilla och tysta med svag musik i bakgrunden. Belysningen är dämpad och mötestrappan möbleras för ändamålet. Efteråt bjuds den som vill på en kopp te och frukt och om man så vill - lite småprat om upplevelsen.

Välkomna, bjud gärna med er en vän!

DATUM och TID onsdag 5 december klockan 16.30-17.15
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park och andra intresserade
ANMÄLAN och KOSTNAD ingen, kom som du är
ARRANGÖR Nilsson & Månsson i samarbete med Videum Science Park


Lucia avslutar året

I år väljer vi att som sista aktivitet för våra hyresgäster bjuda på gemensam luciafika med glögg, kaffe/te samt såklart lussekatter och pepparkakor. Östregårdsskolan klass 5 bjuder oss på stämningsfullt luciatåg.

FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park och era gäster för dagen
TID och DATUM glöggmingel från kl 9.00 torsdag 13 december, 
luciatåget kommer ca kl 9.30
PLATS Mötestrappan i Videum Science Park, Framtidsvägen 14
ANMÄLAN ingen, kom som du är och ta med dig dina kollegor

Något extra gott till kaffet i receptionen fram till jul
Från lucia och fram till jul bjuder vi på något extra till kaffet mellan klockan 9-10 och 14-15 i receptionen, men något större julmys med granar blir det alltså inte i år. Allt har sin tid.

Forskning vid Linnéuniversitetet

Det sociala lärandets betydelse för människans evolution

Anders Högberg är professor i arkeologi vid Linnéuniversitetet. Hans forskningsprojektet undersöker hur människans förmåga att lära av varandra bidragit till den kognitiva förmåga alla människor har idag. Han har undersökt vilken form av undervisning och instruktioner som behövts för att upprätthålla bruket av stenteknologier som användes för miljoner eller hundratusentals år sedan. Vad varje generation behövde lära sig för att dess teknologier inte skulle försvinna. 

– Den viktigaste slutsatsen handlar om att människans avancerade hjärna med förmåga att förstå abstrakta saker, samt förmågan att kommunicera med andra är en mycket längre evolutionär process än man tidigare trott, berättar Anders.

Läs hela artikeln på vår webb >>

Facebook icon Facebook icon Facebook icon Facebook icon

Avsluta prenumeration