190130

Öppna i webbläsare

Silvia ny projektledare för Videum VR

Videum VR är en labbmiljö för virtual reality med syfte att öka kunskapen inom området i vår region. Här finns ett nätverk av intresserade personer och tillgång till teknik som är allt för dyr och stor för var och en att, som privatperson eller mindre företag, köpa in.

Nu har vi en ny projektledare för Videum VR i form av Silvia Estadella som under många år varit anställd på ett av IT-företagen i Videum Science Park. Det var när hon diskuterade lokaler för sitt eget nystartade företag inom virtual reality, Immerpro AB, som vi såg potentialen och hon blev tillfrågad att ta över ansvaret för projektet. En lösning som ger prov på sanningen i Videums devis ”idéer föds där människor möts”. Och idéer för framtiden för Videum VR finns det. Håll utkik framöver.

Konferensrummet för effektiv workshop

Konferensrum Christiansson är 20 kvm och passar bäst för möten där alla är aktiva. Ett workshop-rum med anteckningsytor för att fånga nya idéer på stående fot. Här finns TV-skärm, skrivtavlor och blädderblock. Rekommenderas för 4-8 personer runt det höj- och sänkbara ståbordet.

Stående möten vid bord utan stolar kan vara mycket effektiva då det visat sig att man snabbare kommer till beslut utan förlust av kvalitet. Vi håller oss alerta och hälsofördelarna är bra för oss som annars har sittande jobb. Stående möten passar bäst till avstämningar och statusuppdateringar på 15-30 min eller mer aktiva workshops på 15-60 min. Detta kan med fördel vara en del av ett länge möte där andra delar sker sittande. Det är en fördel att ha ett höj- och sänkbart bord som i Christiansson, men man kan också samlas vid en whiteboard eller ett blädderblock.

Rummet är vår hyllning till Gert Christianssons mod att tänka nytt och förverkliga visionen om en forskarby i Växjö, grunden till Videum Science Park.

Digibrunch

5G - hot eller möjlighet?

Häng med på en G-resa. Ta del av både lite historia och helt nya tankar i relation till vad modern cellulär uppkoppling kan tänkas skapa för näringslivet. 

Temat kommer sannolikt att leda oss till nya insikter. Viktiga insikter i relation till både Industri 4.0 i allmänhet och till uppkoppling i synnerhet. Ett nytt disruptivt steG kommer snart att bli tillgängligt i vår gemensamma trappa mot framtiden... 

Bo-Lennart Jonasson är Senior Advisor på ÅF med 30 års erfarenhet från industrin. Han har haft ledande befattningar inom både Electrolux och Ankarsrum Motors och varit aktiv del i omfattande produktutvecklingsprojekt samt drivit OpenInnovation. Den senaste tiden har han haft ansvar som Portfolio Manager för 5G Smart Wireless Manufacturing hos Ericsson i Kista.

TID och DATUM klockan 11.30–13.00 28 februari 2019 
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 25 februari via Biljettkiosken
ARRANGÖR Videum Science Park, Almi Företagspartner och Föreningen Digitri


Forskarlunch med stipendieutdelning

Digital transformation på ett effektivt sätt

Krister Bredmar är docent på Institutionen för organisation och entreprenörskap vid Linnéuniversitetet. Krister föreläser om hur du som företagare kan stärka din konkurrenskraft genom att använda digitala innovationer på rätt sätt och hur dessa förändringarna på den digitala resan påverkar organisationen och ledningens roll. 

I samband med forskarlunchen delas Videums studentstipendium ut.

DATUM och TID torsdagen den 7 mars klockan 12.00-13.30
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast den 4 mars via Biljettkiosken


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Videum tipsar

Entreprenörskap och Drivkraft 13 februari

Frukostmöte med Nätverket Expansiva Växjö. Ur programmet: frukostmingel, "Dream it, Wish it and Do it – Mottot som ledde till White Guide", "Att kombinera framgång som entreprenör med att vara chef över Zlatan, Messi och Ronaldo", "Ung Företagsamhet – Morgondagens entreprenörer som skapar nya möjligheter". Moderator är Sandra Ruuda från Företagsfabriken.


Investerarträff 5 mars

Vid investerar-träffen ges du möjlighet att lyssna på presentationer av tidiga tillväxtföretag från sydostregionen som söker kapital och partner. Fyra tillväxtföretag från Kalmar- och Kronobergsregionen kommer presenterar sig. Investeringsträffen arrangeras av Atrinova Affärsutveckling AB, Connect Sydost, Företagsfabriken i Kronoberg AB, Kalmar Science Park AB och Videum AB.

Mer information: Stefan Uppman, 0470-72 33 17, stefan.uppman@videum.se


Info till våra hyresgäster

Får vi lov att bjuda på en varierad arbetsdag?

De senaste åren har forskning pekat ut stillasittande som en av vår tids största riskfaktorer för folkhälsan. Många har därför börjat stå och jobba på kontoret. Men även långvarigt statiskt stående har negativa hälsokonsekvenser. Lösningen på detta är variation och rörelse. 

Vi vill tillhandahålla en miljö för en varierad arbetsdag för alla som verkar i Videum Science Park. På vår Bike it Workstation kan du röra dig utan att det inkräktar på arbetstiden. Tanken är att du håller en låg hastighet under en längre tid. Det handlar inte om konditionsträning utan om att skapa cirkulation genom lågintensivt fysiskt arbete under tiden du jobbar med dina arbetsuppgifter. 

Så välkommen ut från kontoret en stund, ta med dig din laptop, den tjocka utredningen eller skissblocket för en stunds arbete i rörelse!

Facebook icon Facebook icon Facebook icon Facebook icon

Avsluta prenumeration