190313

Öppna i webbläsare

Videums studentstipendier utdelade

Videum utlyser varje år studentstipendier. Stipendierna kan sökas av studenter vid Linnéuniversitetet som har skrivit uppsats på kandidat-, magister- eller masternivå. Uppsatsen ska vara gjord i samverkan med, eller kunna vara till nytta för näringsliv/samhälle. I bedömningen tas hänsyn till nytänkande idéer, konkreta resultat, uppsatsens språkbehandling samt förmåga att undvika en alltför omfångsrik framställning.

Förstapriset på 10 000 kr gick till Andreas Möller för uppsatsen ”A Dynamic method for rendering overlay on live video” med motiveringen: En mycket kreativ och utvecklande uppsats som utforskar nya avancerade tekniker. Författaren har belyst såväl överlagring på realtidsvideo som konceptimplementation för att beskära överlagring för rörliga objekt. En grund för näringslivet att utforska detta område mer.

Andrapriset på 7 000 kr gick till Jacob Harrysson och Johanna Strandman för uppsatsen ”Ökad återvinning med en ny design av miljöhus” med motiveringen: Ett innovativt och skapande arbete som berikar stadsrummet och underlättar för gemene man att kunna källsortera och återvinna. Resultatet hjälper till att kämpa mot dagens samhällsproblem vad gäller vår miljö. 

Stipendierna delades ut av Videums ordförande Lena Wibroe under förra veckans forskarlunch. Studentuppsatserna finns publicerade på http://lnu.diva-portal.org >>

Ämnet och nätverkande anledning till att delta

Anledningarna till att delta på en forskarlunch kan vara lite olika. Ämnet är såklart viktigt, men möjligheten till nätverkande väger också tungt. Tre röster från förra veckans forskarlunch:

Emma Hermansson, innovationsrådgivare på Linnéuniversitetet: Jag är här för att få höra mer av våra forskare, i och med att jag jobbar på universitetet. Man har ju inte helt koll på alla. Men också att träffa företagen här och alla de som kommer hit. Det är ett bra koncept - omvärldsbevakning, nätverk och lunch i ett. Effektivt.

Pierre Blennmyr, företagare och inredningskonsult POÉ Interiör AB: Dagens ämne lät intressant eftersom jag träffar många kunder som är i förändringsprocesser och står inför digitalisering. Jag gillar miljön och att få inspiration från Videum och Linnéuniversitet. Nätverkandet inte minst.

Leif Lundberg, CTO & COO på freshX AB och hyresgäst i Videum Science Park: Jag gillar event som är kombinerat med lunch eller frukost. Det är praktiskt för mig som jobbar i huset för då tappar jag inte så mycket arbetstid. Jag går inte på alla event, men när det är intressanta ämnen som passar vad jag jobbar med. Jag jobbar med digitalisering så just detta var väldigt intressant, att höra hur man kan motivera det för kunden.

Mötesplats framtiden

Det avgörande mötet mellan
utbildning och entreprenörskap

MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett forum för dig som är intresserad av att bidra till givande möten mellan utbildning och entreprenörskap. Under 2019 planeras fyra tillfällen med fyra olika teman. Alla i syfte att skapa synergier för regionens bästa. MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéakademien Forskningsstiftelsen. Välkomna! /Mie Jernbeck och David Svensson

MEDVERKANDE 26 mars:
Carina Holmgren, forskare och entreprenör
Carina Holmgren har arbetat med forskning och utvärderingsuppdrag inom småföretags- och entreprenörskapsområdet under femton års tid och det egna forskningsintresset har främst handlat om utvecklingen av entreprenörskap i skolan och den form entreprenörskapet tar i skolors undervisning. Hon fick utmärkelsen Bästa Avhandling av Linnéakademiens Forskningsstiftelse vid Linnéuniversitetets årshögtid tidigare i år.

Andreas Fridell, vice vd IST Sverige
Andreas Fridell är vice vd för IST med ansvaret att utveckla bolagets erbjudande och partnersamarbeten på den svenska marknaden. Han har mångårig erfarenhet av affärsutveckling och försäljning och är djupt engagerad i både ledarskap och lärande.

Sara Almkvist, regionchef Ung Företagsamhet
Sara Almkvist är läraren som lämnade yrket för att arbeta med skolutveckling och entreprenörskap som regionchef för Ung Företagsamhet Kronoberg. Hon menar att nyckeln till Sveriges framtida välfärd är samverkan mellan skola och näringsliv, privat och offentligt.

TID och DATUM klockan 15.30-17.00 tisdagen den 26 mars 2019
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
KOSTNAD Ingen, självklart bjuder vi på kaffe.
ANMÄLAN senast 22 mars genom Biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


After Work med Musikvideoquiz

Häng med på en trevlig After Work, träffa dina företagsgrannar och tävla med Quiz Kings. Kom ensam eller som ett helt lag! Quiz Kings= Jörgen Hovrell och Peder Json Patli

DATUM och TID torsdag den 11 april från klockan 17.15 och framåt
PLATS R
estaurang Visp, Videum Science Park
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park och personal vid Linnéuniversitetet
ANMÄLAN genom Biljettkiosken öppnar inom kort
KOSTNAD 
Maten och baren betalar du som vanligt själv på plats.


Forskarlunch

Smarta robotar för industri och samhälle

På senare år har det ofta diskuterats hur robotar kommer att påverka arbetsmarknaden och göra vissa yrken överflödiga. Om robotar är framtiden finns framtiden på nära håll.

Gunnar Bolmsjö är professor i maskinteknik med inriktning mot industriella produktionssystem. Hans forskning präglas av industriell robotteknik, smart manufacturing, robotisering och industri 4.0. Gunnar fokuserar på den senaste robottekniken för hälsa och industri. Hur avancerade och autonoma kan robotar bli?

TID & DATUM kl 12.00-13.30 tisdagen den 23 april 2019
FÖR VEM Forskarlunchen är öppen för alla intresserade.
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
KOSTNAD Ingen, Videum bjuder på lunchen.
ANMÄLAN senast 19 april på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Videum tipsar om Epic Network

I Epic Network samlas teknikföretag från olika branscher och geografiska områden, gemensamt är ett intresse för att utveckla industrin och arbeta med långsiktiga kompetensförsörjningsfrågor. Fler ska bli intresserade av en karriär inom teknik, men det handlar även om att se till att de som väljer en teknisk utbildning har goda förutsättningar att utföra ett väl genomfört arbete efter examen.


Hyresgästinfo

Alla våra hyresgäster har i sina postfack fått ett informationsblad med det viktigaste att hålla koll på som hyresgäst. Här finns bladet i pdf >>

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration