190412

Öppna i webbläsare

Nutcracker - problemlösning och rekrytering

Under öppen innovation i Videum Science Park utmanas studenter från Linnéuniversitetet med ett antal frågeställningar från både små och stora företag. På gårdagens Nutcracker deltog strax över 40 studenter som gav sina lösningar på frågor som handlade om enkäter, varumärke och vilken affärsmodell man ska använda för att tjäna pengar på data. Men Nutcracker är mer än hjälp med problemlösning. Här är två röster om varför företagen deltar i Nutcracker:

Mattias Gröndahl, Orango: Vi är här för att få kontakt med studenter och att marknadsföra oss mot Linnéuniversitetet. Vi behöver rekrytera juniora konsulter som snart tar examen härifrån. Genom att vara här visar vi att Orango finns i stan och vad vi jobbar med. Vi tänker också att studenterna är lite oförstörda i sina tankar och mer fritänkande i motsats till oss som jobbat längre och lätt fastnar i samma spår.

Marcus Nilsson, Gimic AB: Vi är med i Nutcracker för att bygga relationer med studenter och även med universitetet. Det handlar mycket om rekrytering och att knyta kontakter och detta verkade som ett bra tillfälle att göra det. Frågorna vi ställer idag är sådana som vi själva inte kan svara på utan det behövs många personer i ett större koncept.

Eduroam finns nu i Videum Science Park

Eduroam är ett internationellt samarbete kring ett krypterat trådlöst internet för forskare, lärare och studenter. Främst finns nätverken på högskolor och universitet men nu sprids det till allt fler publika platser. Tillsammans med Linnéuniversitetet bygger vi nu ut Eduroam i Videum Science Park. Detta gör det enkelt för forskare och studenter att säkert koppla upp sig mot internet när man arbetar i vår miljö. Kanske för ett samarbete med ett företag eller för att variera sin arbetsdag och byta miljö? Välkomna att mötas i Videum Science Park säger vi till alla som har inloggning till Eduroam. eduroam.org

https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/static.wm3.se/sites/277/media/275129_original_NB_FL190423.jpg

Forskarlunch

Smarta robotar för industri och samhälle

På senare år har det ofta diskuterats hur robotar kommer att påverka arbetsmarknaden och göra vissa yrken överflödiga. Om robotar är framtiden finns framtiden på nära håll.

Gunnar Bolmsjö är professor i maskinteknik med inriktning mot industriella produktionssystem. Hans forskning präglas av industriell robotteknik, smart manufacturing, robotisering och industri 4.0. Gunnar fokuserar på den senaste robottekniken för hälsa och industri. Hur avancerade och autonoma kan robotar bli?

TID & DATUM kl 12.00-13.30 tisdagen den 23 april 2019
FÖR VEM Forskarlunchen är öppen för alla intresserade.
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 16 april på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Tyst After Work

Koppla bort prestation, leverans och konsumtion för en stund. Lägg ifrån dig mobilen och slipp outtalade sociala förväntningar. Välkommen till mötestrappan mitt i Videum Science Park där vi kopplar av genom att vara stilla och tysta till dämpad beslyning och lugn musik. Efteråt bjuds det på te och en stunds snack om upplevelsen för de som vill. 

FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park samt studenter och personal vid Linnéuniversitetet
TID och DATUM klockan 16.30-17.00 tisdag den 23 april
PLATS mötestrappan i Videum Science Park på Framtidsvägen 14 i Växjö
ANMÄLAN och KOSTNAD ingen, kom som du är
ARRANGÖR Nilsson & Månsson i samarbete med Videum Science Park

Inbjudan i pdf >>


https://s3-eu-west-1.amazonaws.com/static.wm3.se/sites/277/media/277401_original_Nyhetsbrev7maj2.jpg

Digibrunch

Affärsnytta för ditt företag med VR och AR

Att vara innesluten i en digital värld är en unik upplevelse som kan skapa nytta inom bland annat utbildning och träning, marknadsföring och e-handel, information och attitydpåverkan. Är immersive tech ”the next big thing”? Här får du höra mer och kanske sår vi ett frö till hur de nya teknikerna kan skapa affärsnytta för dig. Medverkar gör Eva Kindlundh som är sälj- och projektledare på Warpin Media.

Videum Virtual Reality är öppet mellan kl 13-14 för er som vill prova tekniken.

TID & DATUM kl 11.30-13.00 tisdagen den 7 maj 2019
PLATS  Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 3 maj på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Frukostseminarium

Lojalitetsplikt och företagshemligheter i anställningen

Hur gör du som entreprenör och företagare bäst för att skydda dina företagshemligheter? Teknikföretagen arrangerar i samarbete med Videum Science Park en frukost om lojalitetsplikt och företagshemligheter. Vi pratar om vilka rättigheter du som företagare har och hur du bäst skyddar dina företagshemligheter, både utifrån de anställdas lojalitetsplikt och utifrån lagen om företagshemligheter. Vi berör även vad som gäller för patenterbara uppfinningar.

Johan Wijk, jurist på Teknikföretagen, berättar mer om reglerna och du kan ställa frågor. 

DATUM tisdagen den 21 maj 2019
TID kl 8.00 – 9.00, frukost från kl 7.30
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
ANMÄLAN senast 17 maj på www.videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Summer Party

Get Together

Videum Science Park, Företagsfabriken och ICA Försäkring bjuder tillsammans in till årets sommarfest.Genom mingel och lättsamma företagspitchar samt surret kring bordet har du alla möjligheter att bättre lära känna ditt närmsta nätverk - företagsgrannarna i Videum Science Park. På kvällens menyn står en välkomstdrink, en sommartallrik med alkoholfri dryck samt kaffe/te och en riktigt somrig dessert. 

TID och DATUM klockan 17.30-21.00 torsdag 23 maj
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
KOSTNAD 99 kr per deltagare
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
ANMÄLAN senast den 16 maj på www.videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Info till våra hyresgäster

Postfacken flyttar

Från och med måndagen den 15 april levereras er post till Framtidsvägen 14 och de nya postfacken bakom receptionen. Utgående post lämnas också där från samma dag.


Videum tipsar

Brygghuset har öppnat

Den 1 april öppnade Brygghuset vid Trummens strand och då vet man att det är vår. På perfekt gångavstånd från Videum Science Park kan du ta en fika eller lunch mellan klockan 11.30-16.00 alla dagar i veckan. teleborgsslott.com

 

Sommarpraktikant inom Computer Science

Under sommaren erbjuder institutionen för datavetenskap och medieteknik en sommarpraktik. Kursen sträcker sig över 10 veckors halvtid. Intresset från studenterna är stort så vi letar efter flera företag som vill ta emot praktikanter. Som företag måste ni tillhandahålla en handledare som stöttar studenten och stöttar med den/de konkreta uppgifterna som studenterna skall arbeta med under praktiken. Mer information och kontakt >>

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration