190508

Öppna i webbläsare

Affärsnytta med VR, AR och MR

Under gårdagens Digibrunch bjöd Eva Kindlundh från Warpin på många exempel hur man kan använda VR, AR och MR i sitt företag. Visst kan det vara fräckt utifrån ett PR- och marknadsföringsperspektiv att använda ny teknik, men framför allt finns det stor affärsnytta för många branscher. Till exempel kan du träna dig på olika situationer och på hur du kan hantera andras och dina egna reaktioner. Du kan uppleva ytor och avstånd på ett helt annat sätt än med en traditionell ritning, vilket gör att du kan justera innan ni ens börjat bygga. Fördelen med att gå in i en VR-värld är också att du har fullt fokus och ett större emotionellt engagemang. Ingen börjar sväva bort i andra tankar när man är mitt inne i en VR-upplevelse.

Är det inte svårt och dyrt undrar någon i publiken och Evas svar på detta är att det är helt ok att börja med enklare 360-filmer. Om vi sedan bara kan börja visa vad tidigare kunder har tjänat på att ta fram virtuella modeller jämfört med att göra sena justeringar så kan vi motivera att ta betalt för vår tjänst och alla kommer att bli nöjda och vinna på det.

Från vision till verklighet

Genom omvärldsanalyser, egna reflektioner och utvärderingar, beslöts för ca 7 år sedan att sträva mot en sammanbyggd science park på drygt 13 000 m2 i kvarteret Uppfinnaren. 2018 blev året då detta förverkligades. Läs "VD har ordet" på vår webbplats >>

Möt Sustainable Småland

Intresserad av hållbarhet och att samverka med andra aktörer i regionen?

Sustainable Småland är ett regionalt medlemsnätverk med inriktning på kunskapsdelning och utveckling av innovativa och utmanande hållbarhetslösningar. Välkommen att höra dem berätta om sin verksamhet som bidrar till att utveckla vår region till att bli en hållbar tillväxtregion. 

DATUM och TID onsdagen den 15 maj klockan 14.00 – 14.30
PLATS lokal ”Sparbanken” hos Företagsfabriken
i Videum Science Park, Framtidsvägen 12.
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park, ingen anmälan behövs
ARRANGÖR Sustainable Småland i samarbete med Videum Science Park


Frukostseminarium

Lojalitetsplikt och företagshemligheter i anställningen

Hur gör du som entreprenör och företagare bäst för att skydda dina företagshemligheter? Teknikföretagen arrangerar i samarbete med Videum Science Park en frukost om lojalitetsplikt och företagshemligheter. Vi pratar om vilka rättigheter du som företagare har och hur du bäst skyddar dina företagshemligheter, både utifrån de anställdas lojalitetsplikt och utifrån lagen om företagshemligheter. Vi berör även vad som gäller för patenterbara uppfinningar. Johan Wijk, jurist på Teknikföretagen, berättar mer om reglerna. 

DATUM tisdagen den 21 maj 2019
TID kl 8.00 – 9.00, frukost från kl 7.30
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
ANMÄLAN senast 17 maj på www.videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Lunchseminarium

Är ni redo för AI?

Vart är AI på väg? Hur undviker man att skapa partiskt AI? Hur börjar man kartlägga och bygga upp sin strategi kring AI? På detta lunchseminarium som arrangeras av IBM i samarbete med Videum Science Park får du svaren på frågorna av Martin Rydén, Technical leader och Stefan Terelius, Security and Operations Advisor.

DATUM och TID onsdag den 22 maj klockan 11.30 – 13.00
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
ANMÄLAN senast 17 maj på videum.se/biljettkiosken
ARRANGÖR är IBM i samarbete med Videum Science Park.

De företag som är intresserade av individuell kostnadsfri konsultation i samband med besöket kan kontakta Martin på martin.ryden@se.ibm.com.

Inbjudan i pdf >>


Prova på

Lunchmeditation

Meditation är avslappning för kropp och själ. Du som aldrig tidigare har provat och du som redan har stor erfarenhet - alla är ni välkomna på denna 20-minuters lunchmeditation där vi leder er i allt från hur man kan sitta till hur man kan tänka på sin andning. Ni behöver inte ha några speciella kläder, bara häng på som ni är!

DATUM och TID onsdag den 22 maj klockan 12.30 – 13.00 
PLATS Vi samlas i receptionen och går tillsammans till vår meditationsplatsen.
ANMÄLAN ingen, kom som du är

Inbjudan i pdf >>


 

Mötesplats Framtiden

90 minuter om musik utan gränser

Välkommen att möta personer med kunskap om, och med starka känslor för, musik. Musik som omger oss i vardag och till fest, som skänker njutning och väcker ilska, toner som ger oss ro, inspiration och sinnesfrid. Vi får en exposé av det som sker på institutionen för musik och bild på Linnéuniversitetet. Vi törs lova att här sker ett arbete som i flera avseenden är oerhört spännande och säkert okänt för många av oss.

Karin Hallgren är vår huvudtalare när vi ses på Mötesplats framtiden för 
andra gången. Karin är professor i musikvetenskap och disputerade vid Uppsala universitet år 2000. Under de senaste åren har hon medverkat i Kungliga 
Musikaliska akademiens projekt Levande musikarv, med ett antal biografier 
kring tonsättare och musiker, framför allt från 1800-talet.

Magnus Jakopsohn hann inte arbeta många år som heltidsmusiker innan han tvingades göra ett uppehåll på sju år och beslöt rikta om sin repertoar till att innefatta de mindre sammanhangen. Kammarmusiken blev ett varmt intresse och han har alltsedan dess arbetat mycket med operasångerskor och violinister.

Tuva Klinthäll är programutvecklingschef på P4 Kronoberg, tidigare producent för Klassisk Morgon i P2. SR Kronobergs uppgift är att vara trovärdig och opartisk samt oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen. Vi får del av Tuvas syn på musiken i P4 Kronoberg.

Videums styrelseordförande Lena Wibroe delar vid detta tillfälle ut Linnéakademien forskningsstiftelses stipendium.

DATUM torsdagen den 23 maj 2019
TID klockan 15.30 – 17.00, kaffe från klockan 15.00
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 20 maj via www.videum.se/biljettkiosken 

MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett forum för dig som är intresserad av att bidra till givande möten mellan utbildning och entreprenörskap. Under 2019 planeras fyra tillfällen med fyra olika teman. Alla i syfte att skapa synergier för regionens bästa. MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéakademien Forskningsstiftelsen.

Inbjudan i pdf >>


Get Together

Summer Party

Videum Science Park, Företagsfabriken och ICA Försäkring bjuder tillsammans in till årets sommarfest.Genom mingel och lättsamma företagspitchar samt surret kring bordet har du alla möjligheter att bättre lära känna ditt närmsta nätverk - företagsgrannarna i Videum Science Park. På kvällens menyn står en välkomstdrink, en sommartallrik med alkoholfri dryck samt kaffe/te och en riktigt somrig dessert. 

TID och DATUM klockan 17.30 – 21.00 torsdag 23 maj
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
KOSTNAD 99 kr per deltagare, betalas direkt vid anmälan eller mot faktura
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
ANMÄLAN senast den 16 maj på www.videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


 

Investerarträff

Vid investerarträffen ges du möjlighet att lyssna på presentationer av tidiga tillväxtföretag från sydostregionen som söker kapital och partners. Fyra tillväxtföretag från Kalmar- och Kronobergsregionen kommer att presenterar sig.

DAUM tisdag 28 maj
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
FÖR VEM för som är anslutna till Investerare i Sydost
ANMÄLAN senast 22 maj genom Kalmar Science Park 

Investerarträffen arrangeras av Atrinova Affärsutveckling AB, Connect Sydost, Företagsfabriken i Kronoberg AB, Kalmar Science Park AB och Videum Science Park.

MER INFO finns på Investerare Sydosts webbplats


Lunchyoga

Välkommen till ett lunchyogapass med Suzanne Sköld vars intention är att erbjuda verktyg och varsamt leda dig tillbaka till dig själv, din egen kropp och ditt eget andetag. 

Suzanne har praktiserat yoga i 15 år och utbildade sig till yogalärare 2016 med en stark önskan att få dela med sig av det yogan gett henne - ett inre lugn, acceptans, samt en djupare och stärkande kontakt med sitt inre.

DATUM tisdagen den 28 maj
TID klockan 11.30-12.15 (Kom i god tid, passet startar 11.30.)
PLATS Plan 2, Videum Science Park, Framtidsvägen 14
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
ANMÄLAN senast senast klockan 12.00 måndag 27 maj på www.videum.se/biljettkiosken
KOSTNAD Ingen

Ta med egen yoga-matta om du har.


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Info till våra hyresgäster

Ventilationen avstängd i Hus Charlie på lördag

På lördag den 11 maj kommer Hus Charlie att provtryckas för att se att det är så tätt och så energieffektivt som vi beställt det att vara. För att göra mätningen stängs ventilationen av mellan klockan 8-14. Ytterdörrarna kommer att tejpas igen för att provtryckningen ska bli så rätt som möjligt. Dessa förutsättningar försvårar såklart för den som funderar på att jobba på kontoret i Hus Charlie under lördagen. Så vårt tips är att ta en ledig lördag eller att jobba på annan plats före klockan 14. /Videum AB


 

 

Vi stödjer Växjö Pride

Växjö Pride arrangerar under veckan en festival som på olika sätt synliggör, stödjer och utvecklar förutsättningar för homosexuella, bisexuella, transpersoners och queerpersoners liv. En festival som vänder sig till alla som vill ha ett mer inkluderande samhälle och som aktivt vill ta avstånd från all form av diskriminering som exempelvis rasism, sexism, homofobi och transfobi. Videum AB/Videum Science Park stödjer Växjö Pride genom ett ekonomiskt bidrag.


Videum utmanas i hälsokampanj

I vårt förra nyhetsbrev utmanade Videum er som jobbar i Videum Science Park i Get moving challenge mellan 6 maj - 9 juni. En hälsokampanj där man samlar poäng genom att motionera, utföra hälsosamma bonusuppdrag och svara på hälsorelaterade quizar. Kampen har startat och de som utmanat oss är Veteranpoolen, Kompetensutvecklingsinstitutet, Institutet för lokal- och regional demokrati och Kryast. Lycka till i kampen!

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration