190524

Öppna i webbläsare

​Videum Science Park startar samarbete med IBM för att stimulera innovation

Videum Science Park växlar upp verksamheten med målet att göra mötesplatsen än mer relevant även för större bolag som verkar runt om i regionen. Ett innovationslabb håller på att ta form och den första strategiska samarbetspartnern är IBM. 

IBM är för många känt som ett stort IT-företag. Men man har också en stor forskningsorganisation och jobbar med startups, entreprenörer och storbolag i metoder för att komma från idé till verklig produkt i produktion genom en snabb, effektiv och strukturerad innovationsprocess. Det är denna metodik som ska föra samman små företag och stora bolag i regionen, inte nödvändigtvis något av dem hemmahörande i Videum Science Park. Läs mer på vår webbplats >>

Videum VR beviljas medel för utveckling

Videum VR har av Region Kronoberg beviljats 300 000 kronor för att kartlägga var intresset och behoven för virtual reality (VR) och augmented reality (AR) finns i vår region. Målet är att vidareutveckla Videum VR till en mötesplats och ett kunskapscentrum inom de områden som bäst kan bidra till ny kompetens och innovativa projekt med positiva effekter för regionens näringsliv och akademi. Förstudien ska genom triple helix och samverkan mellan olika branscher bidra till att vi drar nytta av varandra, utvecklar tillsammans och att väcka intresse för tekniken så att fler utbildar sig i ämnet, vilket bidrar till ge regionen starkare konkurrenskraft. videum.se/videum-vr


Politikerbesök i Videum Science Park

I förmiddags besökte Ébba Busch Thor Videum Science Park. Här fick hon höra om vår verksamhet, vår syn på hur viktigt nätverk av innovativa miljöer som science parks och inkubatorer är för företagandet i landet. Ebba fick även träffa företagen Boards on Fire och Colix Consulting och till sist besöka en virtuell värld i Videum VR.

Investerarträff

Möt spännande tillväxtföretag

Vid investerarträffen ges du möjlighet att lyssna på presentationer av tidiga tillväxtföretag från sydostregionen som söker kapital och partners. 

Triple erbjuder en marknadsplats där du bokar reseupplevelser som hålls av privatpersoner. De är aktiva i 17 städer i Europa och erbjuder ca 500 aktiviteter.

Gimic tillverkar kognitiva kameror för tillverkningsindustrin.Genom att använda den senaste tekniken inom AI ökaa automatiseringen och kvalitén i produktionslinjerna.

Activ Mineral producerar unika kvalitétsmineraler för hästar. Mineralprodukterna säljs via e-handel och är uppskattade av tävlingsryttare, hästägare och travkuskar i Sverige.

Världens Chans använder lotteri som medel för att stötta mindre hjälporganisationer med finansiering och kommunikation. Vinsterna är presentkort från attraktiva e-butiker.

DATUM tisdag 28 maj
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
FÖR VEM för anslutna till Investerare i Sydost och för dig som kan tänka dig att bli investerare - här har du möjlighet att hänga på!

ANMÄLAN Vi har möjlighet att ta en sen anmälan från er som är intresserade av att vara med. Fyll i anmälan på länken eller hör av dig till stefan.uppman@videum.se. 

Investerarträffen arrangeras av Atrinova Affärsutveckling AB, Connect Sydost, Företagsfabriken i Kronoberg AB, Kalmar Science Park AB och Videum Science Park.

MER INFO finns på Investerare Sydosts webbplats


 

Lunchyoga

Välkommen till ett lunchyogapass med Suzanne Sköld vars intention är att erbjuda verktyg och varsamt leda dig tillbaka till dig själv, din egen kropp och ditt eget andetag. 

Suzanne har praktiserat yoga i 15 år och utbildade sig till yogalärare 2016 med en stark önskan att få dela med sig av det yogan gett henne - ett inre lugn, acceptans, samt en djupare och stärkande kontakt med sitt inre.

DATUM tisdagen den 28 maj
TID klockan 11.30-12.15 (Kom i god tid, passet startar 11.30.)
PLATS Plan 2, Videum Science Park, Framtidsvägen 14
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
ANMÄLAN senast senast klockan 12.00 måndag 27 maj på www.videum.se/biljettkiosken
KOSTNAD IngenTa med egen yoga-matta om du har.

Inbjudan i pdf >>


Tyst After Work

Koppla bort prestation, leverans och konsumtion för en stund. Lägg ifrån dig mobilen och slipp outtalade sociala förväntningar. Välkommen till mötestrappan mitt i Videum Science Park där vi kopplar av genom att vara stilla och tysta till dämpad beslyning och lugn musik. Efteråt bjuds det på te och en stunds snack om upplevelsen för de som vill. 

FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park samt studenter och personal vid Linnéuniversitetet
TID och DATUM klockan 16.30 – 17.00 tisdag den 4 juni
PLATS mötestrappan i Videum Science Park på Framtidsvägen 14 i Växjö
ANMÄLAN och KOSTNAD ingen, kom som du är
ARRANGÖR Nilsson & Månsson i samarbete med Videum Science Park

Inbjudan i pdf >>


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Info till våra hyresgäster

Ny skrivarserver

Vi har bytt skrivarserver i Videum Science Park och alla ni hyresgäster som använder våra multiskrivare ska ha fått e-post med information om ert konto. Om du inte fått det, men vill ha tillgång till skrivarna, är du välkommen att kontakta receptionen så lägger de in dig i systemet.


Info till våra hyresgäster

Omklädningsrum med dusch

Efter önskemål från våra hyresgäster finns det nu ett omklädningsrum med dusch i källaren på hus Delta i Videum Science Park för den som kanske springer eller cyklar till jobbet, eller tar en tur på lunchen. Sälvklart har du med dig egen tvål och handduk. Hör med receptionen om du har behov att komma in i det nya omklädningsrummet.

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration