190604

Öppna i webbläsare

Sveriges nationaldag 6 juni

Svenska flaggans dag har firats i Sverige sedan 1916 till minne av att Gustav Vasa valdes till kung denna dag 1523 och att 1809 års regeringsform (som gällde fram till 1974) skrevs under denna dag. År 1983 fick 6 juni status av nationaldag. Från och med 1996 är dagen en salutdag då det skjuts salut med 21 skott enligt internationell praxis som en officiell hederbetygelse för nationen. Sedan 2005 är dagens också en helgdag då många av oss är lediga från våra arbeten. Till exempel håller receptionen i Videum Science Park stängt.

/ Ha en trevlig nationaldag önskar vi alla på Videum!

Vi presenterar mötesrummen i Videum Science Park

Samtalsrum Cullberg och Chapman

Tillgängligt från lobbyn precis intill receptionen ligger två små rum på vardera fem kvadratmeter, som passar bra till coachning och personliga samtal. Här sitter du lugnt i fåtöljerna tillverkade i södra Sverige och märkta Möbelfakta som visar att möblerna följer gällande kravspecifikationer ifråga om kvalitet och miljö samt är tillverkad enligt etiska riktlinjer. I båda rummen har vi återbrukat gardiner från tidigare möteslokaler.

Birgit Cullberg var en svensk dansare och koreograf som förnyade balettkonsten och grundade Cullbergbaletten där de unika kvaliteterna hos varje enskild dansare alltid är ett kännetecken. Fotograf till fototapeten, som visar en dansare vid Cullbergbaletten, är Urban Jörén.

Fredrik Henrik af Chapman var en svensk skeppsbyggare som gjorde skeppsbyggnadskonsten till en vetenskap genom att prova och fastställa en mängd matematiska samband för byggandet av fartyg. Den lilla bojen har vi återbrukat från ett konstverk som tidigare fanns i kvarteret Forskaren.

Tyst After Work

Koppla bort prestation, leverans och konsumtion för en stund. Lägg ifrån dig mobilen och slipp outtalade sociala förväntningar. Välkommen till mötestrappan mitt i Videum Science Park där vi kopplar av genom att vara stilla och tysta till dämpad beslyning och lugn musik. Efteråt bjuds det på te och en stunds snack om upplevelsen för de som vill. 

FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park samt studenter och personal vid Linnéuniversitetet
TID och DATUM klockan 16.30 – 17.00 tisdag den 4 juni
PLATS mötestrappan i Videum Science Park på Framtidsvägen 14 i Växjö
ANMÄLAN och KOSTNAD ingen, kom som du är
ARRANGÖR Nilsson & Månsson i samarbete med Videum Science Park

Inbjudan i pdf >>


Nätverkardagen i Videum Science Park

Odla nätverk för utveckling av dina affärer och din framtida kompetensförsörjning. Knyt kontakter med företagsgrannarna i Videum Science Park och med drivna studenter från Linnéuniversitetet.

Innehållet har vi delat upp i tre delar för att göra det till en möjligheternas dag, där du deltar i den omfattning du känner att du har tid och nytta av. Men, som vi alltid säger - idéer föds där människor möts.

1) Mingel i parken - Presentera dig och ditt företag för företagsgrannar och studenter från Linnéuniversitetet. Vi ger dig möjlighet att inta pitchscenen i lobbyn och för den som vill även monterplats på mingelytan. Ta tillfället att lära känna människorna som verkar i Videum Science Park och fånga upp studenterna på väg ut i arbetslivet genom att prata möjligheter för samarbeten och samverkan med egenföretagare, konsultuppdrag, mentorskap, projektanställning eller examensarbete.

2) Föredrag om entreprenörskap - För studenterna från Linnéuniversitetet hålls under dagen föredrag och event om att utveckla företags- och produktidéer samt erfarenheter och tips kring att starta och driva företag. Alla som verkar i Videum Science Park är naturligtvis välkomna att delta även i dessa aktiviteter som arrangeras av Drivhuset. Mer info om detta kommer framöver.

3) Grillmingel - Under lunchtid bjuder vi på grillad korv och möjliggör ännu en mingelplats.

TID och DATUM klockan 10-16 torsdagen den 19 september
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
INTRESSEANMÄLAN FÖR FÖRETAG I VIDEUM SCIENCE PARK senast den 10 juni till stefan.uppman@videum.seNi kan själva välja om ni vill göra en företagspitch, ha monterplats i entréplan och/eller ställa upp dörren till ert kontor för den som vill titta in.

Nätverkardagen arrangeras av Videum Science Park i samarbete med Drivhuset och Företagsfabriken.


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Info till våra hyresgäster

Besiktning av brandlarm

Under tiden 25-28 juni sker en fysisk besiktning av våra brandlarm. Det innebär att två medarbetare från Albacon går runt och granskar alla våra lokaler. Veckan efter, 2-4 juli, testas sedan brandlarmen hus för hus. Dagen innan provning sätts det upp information på det aktuella husets entrédörrar. 

Har ni frågor kontakta Peter på Videum - peter.karlsson@videum.se, 0470-79 46 15.

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration