190619

Öppna i webbläsare

Öppet hus blir Nätverkardag med entreprenörskapsfokus

Under många år har vi i Videum Science Park ordnat Öppet hus för studenterna vid Linnéuniversitetet. Till hösten är det dags igen och nu lyfter vi dagen genom ett tydligt fokus på nätverkande och entreprenörskap. Tillsammans med Drivhuset och Företagsfabriken har vi sökt och fått pengar ur Nyföretagarmiljonen hos Region Kronoberg. Ett bidrag som ger oss större möjlighet att genom företagspresentationer, paneldebatter och workshops stimulera studenter, och de som verkar i Videum Science Park, till entreprenörskap. Planeringen av programmet sker tillsammans med utbildningsföreningen EBD-plus vid programmet Enterprising & Business Development vid Linnéuniversitetet. Programmet släpps efter sommarledigheterna.

IT-gården flyttar in i Videum Science Park

IT-gården, som tidigare haft verksamhet på Teknikum, håller i sommar ett IT-läger i Videum Science Park. Ungdomar mellan 10-16 år kommer att lära sig programmera och skapa dataspel helt på sin egen nivå genom övningar och egna projekt. Efter lägerveckan håller man öppet några veckor med en fritidsgård för IT-intresserade mellan 10-25 år. IT-gården är en ideell förening i nära samarbete med bland annat Kodkollektivet, Studiefrämjandet och alla fritidsgårdar i Växjö kommun. Syftet är såklart att fördjupa kunskapen och intresset för IT och i förlängningen intresset för att utbilda sig inom IT-yrken. it-garden.se

Digibrunch

Möjligheter med 3D-printing för ditt företag

3D-printing (additiv tillverkning) börjar i allt större utsträckning gå från en hype till en verklig produktionsmetod. Rätt tillämpad tillför tekniken mervärde till våra produkter och effektiviserar försörjningskedjorna längs med produkternas livscykler. Tusentals komponenter kan bli en, mikrostrukturer kan kontrolleras och verktyg kan till exempel tillverkas direkt på den internationella rymdstationen istället för att transporteras upp från Jorden. Här får du höra mer om fördelarna och vad en verksamhet behöver tänka på om man vill börja arbeta med tekniken.
 
Oskar Viklund arbetar som teknikledare på Combitech, ett av Nordens största teknikkonsultbolag med medarbetare som tryggar och utvecklar vårt samhälle genom till exempel Cyber Security och Digitalisering. Oskar har arbetat aktivt med additiv tillverkning sedan 2013 och representerar Combitech i Saabs styrgrupp för additiv tillverkning.

DATUM och TID 10 september 2019 klockan 11.30–13.00
PLATS Videum Science Park Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 6 september på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>

DIGIBRUNCH är en mötesplats för den digitala sektorn och arrangeras av Videum Science Park, Almi Företagspartner och Föreningen Digitri.


Nätverkardagen i Videum Science Park

Odla nätverk för utveckling av dina affärer och din framtida kompetensförsörjning. Knyt kontakter med företagsgrannarna i Videum Science Park och med drivna studenter från Linnéuniversitetet. Vi har delat upp innehållet på dagen tre delar (Mingel i parken, Föredrag om entreprenörskap och Grillmingel) för att göra det till en möjligheternas dag, där du deltar i den omfattning du känner att du har tid och nytta av. Som vi säger - idéer föds där människor möts.

Det öppna programmet presenteras efter sommarledigheterna. 

TID och DATUM klockan 10-16 torsdagen den 19 september
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
INTRESSEANMÄLAN stefan.uppman@videum.se. Ni kan själva välja om ni vill göra en företagspitch, ha monterplats i entréplan och/eller ställa upp dörren till ert kontor för den som vill titta in. Nätverkardagen arrangeras av Videum Science Park i samarbete med Drivhuset och Företagsfabriken.


Mötesplats Framtiden

Skogen framtidens nyckel

Gunnar Wetterberg, som nyligen kommit ut med ”Träd. En vandring i den svenska skogen”, berättar om skogsnäringens resa från 1800-talets slöseri och rovdrift till dagens och morgondagens hållbarhet och klimatvända. Skogens tre svenska riken har skapat dagens Sverige - men skogen som råvara har förutsättningen att bidra till de stora 
världsproblemens lösning. Och mitt i allt detta står Småland!

Gunnar Wetterberg är historiker och författare samt medlem av panelen i SVTs programserie Fråga Lund. 

TID och DATUM klockan 15.30-17.00 kaffe från klockan 15.00 tisdagen den 19 september
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 16 september via www.videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >> 

MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett forum för dig som är intresserad av att bidra till givande möten mellan utbildning och entreprenörskap. Ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéakademien Forskningsstiftelsen.


Forskarlunch

Unika affärs- och utvecklingsmöjligheter i 
Linnéregionens nya labbmiljö

ITIL (Interaction Technologies & Innovation Lab) är en efterlängtad labbmiljö som beräknas starta hösten 2019, där företag, offentliga organisationer och akademi kan samverka, designa och testa innovativa idéer för att gemensamt stärka den digitala transformationen för att skapa och utforma framtiden.

Innovationslabbet är både en fysisk och digital labbmiljö som kommer att bestå av olika tekniska lösningar för VR/MR/AR, motion tracking system, 360 graders kameror, 3D printing, drönare, hololens, Internet of Things samt en flexibel arbetsmiljö för att främja innovation och samarbete. 

Här finns möjligheten att ta del av tekniker, kompetenser och arbetssätt som kan hjälpa ditt företag att snabba på utvecklingsprocesser och identifiera kommande utmaningar när det gäller digitala transformationer. Miljön är ett samarbete mellan Linnéuniversitetet, Videum Science Park och näringslivet.

Marcelo Milrad, professor vid institutionen för datavetenskap och medieteknik samt vicedekan inom området digitalisering vid fakulteten för teknik, berättar om framtidens interaktionstekniker och innovation kopplat till den nya labbmiljön.

Robert Unt, affärschef Videum Science Park, berättar om möjligheterna för ditt företag.

TID & DATUM kl 12.00-13.30 den 26 september
FÖR VEM öppen för alla intresserade
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
KOSTNAD Ingen.Videum bjuder på lunchen.
ANMÄLAN senast 23/9 genom videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>

FORSKARLUNCHER är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéuniversitetet. Forskare, lärare och företagen i Videum Science Park samt övriga intresserade bjuds in till aktuella forskningsföredrag med efterföljande lunch och diskussion. Syftet är att knyta kontakter och att hitta synergieffekter mellan forsknings-
projekt och ge uppslag till nya intressanta samarbeten mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor.


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Get moving challenge – här är resultatet

I slutet av april utmanade Videum AB alla som jobbar i Videum Science Park i en hälsokampanj med mål att samla poäng genom att motionera, utföra hälsosamma bonusuppdrag och svara på hälsorelaterade quizar. Det lag med högst snittpoäng står idag som vinnare och det gjorde ni som från olika företag samlades under lagnamnet "Videum Science Park utmanar". Grattis - vinsterna är på väg!

  1. Videum Science Park utmanar 4 789 poäng
  2. KUI-gänget 4 667 poäng
  3. Videum AB 3 644 poäng

Bra kämpat alla som var med!


Ny tobakslag påverkar entréer och uteserveringar

Från 1 juli gäller en ny tobakslag som gör att rökning närmare än 15 meter från våra huvudentréer inte längre är tillåten. Detta gäller rökning i alla former - tobak, e-cigaretter och vattenpipor - och förbud gäller även alla uteserveringar. Askkoppar kommer att flyttas längre bort från huvudentréerna i Videum Science Park, restaurang VISP och Teleborgs slott. Tack för att du respekterar detta och ger oss alla möjligheten till en rökfri miljö! 


Info till våra hyresgäster

Sommartider i reception och växel

Under veckorna 28-32 håller vi öppet för er och era besökare alla vardagar mellan klockan 8.00-12-00 och 12.45-15.00. Posten hämtas och lämnas som vanligt. /Företagsservice


Info till våra hyresgäster

Sänkta kostnader hos Wexnet

Från och med den 1 juli slopar Wexnet portavgifterna, vilket innebär sänkta kostnader för hyresgäster i Videum Science Park som använder Wexnets och Griffels tjänster. 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration