190704

Öppna i webbläsare

Medverka i förstudien kring ett kunskaps- och kompetenscentrum för XR

Nu är vi igång med arbetet kring en förstudie för att utveckla Videum VR till en mötesplats där näringsliv, akademi och offentlig sektor kan mötas i ett kunskaps- och kompetenscentrum för VR, AR och MR. Vi kommer under förstudien att koncentrera oss på tre målgrupper och undersöka vad som gjorts inom XR och hur XR kan vara till nytta för dem. Sedan bjuder vi in till XR-visning och träffar för att sprida kunskap, skapa möjligheter för samverkan och nya innovationsprojekt. 

  • Arkitektur och bygg
  • Produktutveckling och produktdesign
  • Hälsa och vård

Medverka som föreläsare
Vi söker dig som jobbar med eller forskar inom XR och vill vara med i vår förstudie. Beroende på din inriktning kan du få föreläsa och inspirera under en eller flera träffar hösten 2019. Som föreläsare får du en utställningsplats i lobbyn under träffarna.

Medverka som deltagare från näringsliv, akademi eller offentlig sektor 
Genom att medverka i förstudien blir du inbjuden att delta på branschträffen där du får testa ny teknik, möjligheter till nätverkande och samverkan inom din bransch. Till sist deltar du i en enkel enkät som hjälper oss i förstudien.

Kontakt Silvia Estadella, projektledare Videum VR silvia.estadella@videum.se

Företagen som flyttat in i det nya huset

Vid vår expansion av Videum Science Park invigde vi i oktober 2018 ett helt nytt hus och våning för våning har det fyllt på med hyresgäster, en blandning av både större och mindre bolag. Över 80 % är nu uthyrt och här är företagen som du möter i korridorerna idag: Work People Analytics, Swedara Group, Studentapan, Engman High Fidelity, Weld on Sweden, Hydac, LM Improve IT, Immerpro, TimberTec AG, MSE Omnifinity, Striver Development, Meetod International,  ICA Svenska AB och ICA Försäkring. Välkomna alla och hoppas ni börjar bo in er i de nya lokalerna!


Sommartider i reception och växel

Under veckorna 28-32 håller vi öppet för er och era besökare alla vardagar mellan klockan 8.00-12-00 och 12.45-15.00. Posten hämtas och lämnas som vanligt. /Företagsservice

Digibrunch

Möjligheter med 3D-printing för ditt företag

DIGIBRUNCH är en mötesplats för den digitala sektorn och arrangeras av Videum Science Park, Almi Företagspartner och Föreningen Digitri. Vid detta tillfälle möter vi Oskar Viklund, teknikledare på Combitech, som berättar om fördelarna med 3D-printing (additiv tillverkning) och vad man som företag behöver tänka på om man vill börja jobba med 3D-print.

DATUM och TID 10 september 2019 klockan 11.30–13.00
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 6 september på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Mötesplats Framtiden

Skogen framtidens nyckel

MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett forum för dig som är intresserad av att bidra till givande möten mellan utbildning och entreprenörskap. Ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéakademien Forskningsstiftelsen. Denna gång får vi lyssna till historikern och författaren Gunnar Wetterberg som berättar om skogsnäringens resa från 1800-talets slöseri och rovdrift till dagens och morgondagens hållbarhet och klimatvända.

TID och DATUM klockan 15.30-17.00 kaffe från klockan 15.00 tisdagen den 19 september
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 16 september på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Forskarlunch

Unika affärs- och utvecklingsmöjligheter i 
Linnéregionens nya labbmiljö

FORSKARLUNCH är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéuniversitetet där alla intresserade bjuds in till aktuella forskningsföredrag med efterföljande lunch och diskussion. Vid höstens första forskarlunch får vi en presentation av professor Marcelo Milrad och affärschef Robert Unt om det innovationslabb som just nu byggs upp i Videum Science Park och som till sig har knutit inte mindre än 6 forskningsmiljöer från Linnéuniversitetet och flera större företag, därav IBM.

TID & DATUM kl 12.00-13.30 den 26 september
FÖR VEM öppen för alla intresserade
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
KOSTNAD Ingen. Videum bjuder på lunchen.
ANMÄLAN senast 23 september på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Trummens badplats

Får vi fresta med ett svalkande dopp på lunchrasten?

Nu finns en av Växjö kommun nyanlagd 30 meter lång sandstrand vid Trummen. Du hittar den i anslutning till Geometriparken och med Teleborgs slott inom synhåll. Till nästa badsäsong kommer badplatsen att förses med toalett och parkeringsplatser, men ni som jobbar i Videum Science Park kan nog ta badhandduken över axeln och promenera dit tror vi. Gör det en dag när solen skiner och ni får lust!Nästa nyhetsbrev kommer i slutet av augusti.

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration