190905

Öppna i webbläsare

Talk Innovation är tillbaka

Talk Innovation är mötesplatsen för alla som vill dela och utveckla idéer tillsammans. Upplägget är föreläsare eller workshop alltid i kombination med en mingelfika. Du kan vara student, företagare eller entreprenörer - det spelar ingen roll. Alla är välkomna för att knyta kontakter varannan torsdagkväll hela hösten. Första träffen är 5 september på temat “How to make your interest into an income” och platsen såklart - Videum Science Park. Talk Innovation genomförs av Innovationsmakarna EF i samarbete med Videum Science Park och höstens alla träffar finns presenterade på Facebook >>

Håll koll på veckans lunchmeny

I måndags öppnade den nya restaurangen i Videum Science Park på Framtidsvägen i Växjö. Alla som är hungriga och sugna på god mat är välkomna på lunch mellan klockan 11.30-13.30 alla vardagar. Aktuell lunchmeny finner ni här >>

Digibrunch - dags för anmälan

Möjligheter med 3D-printing för ditt företag

3D-printing (additiv tillverkning) börjar i allt större utsträckning gå från en hype till en verklig produktionsmetod. Rätt tillämpad tillför tekniken mervärde till våra produkter och effektiviserar försörjningskedjorna längs med produkternas livscykler. Tusentals komponenter kan bli en, mikrostrukturer kan kontrolleras och verktyg kan till exempel tillverkas direkt på den internationella rymdstationen istället för att transporteras upp från Jorden. Här får du höra mer om fördelarna och vad en verksamhet behöver tänka på om man vill börja arbeta med tekniken.

Oskar Viklund arbetar som teknikledare på Combitech, ett av Nordens största teknikkonsultbolag med medarbetare som tryggar och utvecklar vårt samhälle genom till exempel Cyber Security och Digitalisering. Oskar har arbetat aktivt med additiv tillverkning sedan 2013 och representerar Combitech i Saabs styrgrupp för additiv tillverkning.

DATUM och TID 10 september 2019 klockan 11.30–13.00
PLATS Videum Science Park Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 6 september på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>

DIGIBRUNCH är en mötesplats för den digitala sektorn och arrangeras av Videum Science Park, Almi Företagspartner och Föreningen Digitri.


Lunchyoga - dags för anmälan

En avslappnad stund för att få mer energi

Välkommen till ett lunchyogapass med Suzanne Sköld vars intention är att erbjuda verktyg och varsamt leda dig tillbaka till dig själv, din egen kropp och ditt eget andetag. 

Suzanne har praktiserat yoga i 15 år och utbildade sig till yogalärare 2016 med en stark önskan att få dela med sig av det yogan gett henne - ett inre lugn, acceptans, samt en djupare och stärkande kontakt med sitt inre.

DATUM onsdag den 11 september
TID klockan 11.30-12.15 (Kom i god tid, passet startar 11.30.)
PLATS Plan 2, Videum Science Park, Framtidsvägen 14
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
ANMÄLAN på www.videum.se/biljettkiosken, begränsat antal platser
KOSTNAD Ingen. Ta med egen yoga-matta om du har.


Mötesplats Framtiden - dags för anmälan

Skogen framtidens nyckel

MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett forum för dig som är intresserad av att bidra till givande möten mellan utbildning och entreprenörskap. Ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéakademien Forskningsstiftelsen. Denna gång får vi lyssna till historikern och författaren Gunnar Wetterberg som berättar om skogsnäringens resa från 1800-talets slöseri och rovdrift till dagens och morgondagens hållbarhet och klimatvända.

TID och DATUM klockan 15.30-17.00 kaffe från klockan 15.00 tisdagen den 19 september
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 16 september på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Forskarlunch

Unika affärs- och utvecklingsmöjligheter i 
Linnéregionens nya labbmiljö

FORSKARLUNCH är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéuniversitetet där alla intresserade bjuds in till aktuella forskningsföredrag med efterföljande lunch och diskussion. Vid höstens första forskarlunch får vi en presentation av professor Marcelo Milrad och affärschef Robert Unt om det innovationslabb som just nu byggs upp i Videum Science Park och som till sig har knutit inte mindre än 6 forskningsmiljöer från Linnéuniversitetet och flera större företag, därav IBM.

TID & DATUM kl 12.00-13.30 den 26 september
FÖR VEM öppen för alla intresserade
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
KOSTNAD Ingen. Videum bjuder på lunchen.
ANMÄLAN senast 23 september på videum.se/biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Digitala veckan

Konferens - Företags digitalisering

Kom vidare i ditt företags digitalisering. Sätt fokus på det som möjliggör utveckling och förändringsarbete.

Ta nästa steg i ditt företags digitaliseringsresa genom att inspireras och lära av andra. Du ges under konferensdagen möjlighet att aktivt delta i samtal om digitalisering samt att ta del av ämnen som är relevant för dig och ditt företag. Programmet presenteras på Föreningen Digitris webbplats allt efter som det blir klart >>


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

 

Digitala veckan inleds med den Stora IT-kompetensdagen på Linneuniversitetet måndag den 11 november, fortsätter med konferens inriktad på företags digitalisering i Videum Science Park tisdagen den 12 november och avslutas med en internationell konferens om smarta städer. Programmet presenteras på Föreningen Digitris webbplats >>

Digitala veckan 2019 presenteras av Digitri i samarbete med Växjö kommun, Region Kronoberg, Videum Science Park och Linnéuniversitetet. 


Info till hyresgäster och besökare

Avstängning Trummenvägen

Från den 10 september och ca två veckor framåt kommer Växjö kommun stänga av trafiken på Trummenvägen från Teleborgsvägen fram till korsningen Framtidsvägen. Man kommer då börja med första etappen av ombyggnation av cykelvägen. När den är färdigställd kommer etapp två som är korsningen Framtidsvägen/Trummenvägen och infarten kommer vara avstängd tills allt arbete är klart. Infart till området blir Teleborgsvägen/P G Vejdesväg. Följ kommunens skyltning.

 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration