191004

Öppna i webbläsare

Forskarlunch om innovation genom samarbete

På förra veckans forskarlunch fick vi inte bara höra om det nya innovationslabbet i Videum Science Park, utan vi fick bilden tydlig för oss om vikten av att samverka och samarbeta för att bli en innovativ region. Genom att satsa på en gemensam labbmiljö kan vi facilitera och stimulera det som måste ske för att hänga med i utvecklingen och inte låta vår region vara en vit fläck på innovationskartan. Professor Marcelo Milrad och affärschef Robert Unt gav oss bilden av hur ett innovationslabb tar form. Läs mer på vår webbplats >>

Internationellt besök i Videum VR

I förra veckan fick vi internationellt besök i Videum VR. Under en tio dagars akademisk resa i Skandinavien valde University of New Mexico, USA att stanna till i Videum Science Park ett par timmar. Läs mer på vår webbplats >>

Inspirationsevent inom Videum VR - Dags för anmälan!

XR för bygg och arkitektur

Inom ramen för projektet Videum VR ordnas under hösten kostnadsfria inspirationsevent för alla som är intresserade av hur virtual reality, argumented realtity och mixed reality används och kan användas i olika branscher. Genom att dela kunskap och samverka kan vi ta oss ett steg längre och i snabbare takt. Deltagande kräver anmälan. Inspirationseventen ordnas av Videum VR i samverkan med Region Kronoberg.

PROGRAM
08.30 Videum VR välkomnar med introduktion till VR/AR och information om förstudien
08.55 Spännande Kundcase inom 3D, VR och AR Johan Bournonville, 3D Vision berättar om sina senaste projekt ihop med industri och fastighetsutvecklare
09.30 VR inom bostadsmarknaden David Johansson, OBOS presenterar hur man lanserat VR som ett stöd i kundens köpprocess. Det blir ett fokus på möjligheterna tekniken för med sig och utmaningar som OBOS står inför.
10.00 Fika med mingel och möjlighet att testa VR
10.30 Walk Feel Move in VR Richard Guilfoyle, Omnifinity
The lessons learnt in working with the missing pieces between Virtual and Reality.
10.55 Att använda VR som design- och presentationsverktyg mot kund
Plym Projekt visar hur de designade nya konceptet för Smarteyes och pilotbutiken i VR, samt hur Plym integrerat VR i sin designprocess redan vid offert.
11.30 VR med Internet Of Things Johan Holmqvist, AEC
11.45 Mingel och möjlighet att testa VR

TID och DATUM klockan 8.30-13.00 tisdag 8 oktober
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
FÖR VEM alla intresserade inom branschen bygg och arkitektur
ANMÄLAN senast 6 oktober genom Biljettkiosken. Anmäld deltagare som får förhinder ber vi meddela oss på info@videum.se så kan vi minska matsvinnet eller ge platsen till någon annan.

Inbjudan i pdf >>


Konferens under Digitala veckan

Kom vidare i ditt företags digitalisering

Marknaden rör sig blixtsnabbt idag och vi måste anpassa oss till nya spelregler, då nya tekniker ställer andra krav på oss och på våra verksamheter. Digital transformation är en nödvändighet för alla företag och organisationer. Det behövs överallt, från markandsföring och affärsutveckling till interna processer och företagskultur. För att lyckas krävs innovation och ständigt lärande.

Konferensdagens huvudtalare Anna Gullstrand ger oss en inblick i vilka digitala trender som kommer få störst genomslagskraft och vad det får för konsekvenser för företag, samhälle och oss individer. Vikten i att bygga nätverk, insikt i ledarskap och kundens mervärde. Anna har två stora passioner – digitalisering och ledarskap. Idag är hon är krönikör på Sveriges största techsajt BreakIt, anlitad av Hyper Island och deras program Digital Media Creative. Anna har även hunnit med att starta en digitalbyrå i Ryssland.

På programmet finns också en livesänd podd om botar som medarbetare med IT-konsultföretaget Consid som ger svaren på frågorna om det är någon skillnad på RPA och AI. Mediaföretaget Readly berättar om att utveckla nya idéer utifrån läsarnas vanor och utmana affärsmodeller. Och mycket mer...

Programmet presenteras på Föreningen Digitris webbplats allt eftersom det blir klart >>

DATUM tisdag 12 november
TID klockan 9-16 (incheckning 08.30-09.00)
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 10 november, begränsat antal platser

Inbjudan i pdf >>


Konferens om smarta städer under Digitala veckan

Digital Nordic Cities conference

Northern Europe’s largest city network invites you to Småland!
And what does IKEA have to do with it?

The middle-seized Nordic city strives to continuously improve the lives of its citizens. It competes with global cities for talent, business and investment. Successful digital cities do not try to copy metropolises, but rely on their own strengths. Success factors are a sustainable lifestyle and diversity, good offers for lifelong learning and a suitable environment for the development of businesses.

Can municipal strategies on digitization, economic development and urban planning ensure the success of the digital middle-seized Nordic city? Växjö kommun, Videum Science Park and Union of the Baltic Cities invite you to this lunch to lunch seminar to answer this question. Oh yes - IKEA will tell us what they have to do with digitization and Småland!

Invitation in pdf >>

INFORMATION and REGISTER:
www.eventbrite.com/e/digital-nordic-cities-tickets-74400181947

DATE AND TIME Wednesday 13 November 13:00 – Thursday 14 November 13:30

LOCATION Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö, Sweden

An event by Växjö kommun, Videum Science Park and Union of the Baltic Cities.


Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Alla våra event komma att dokumenteras i foto och film för publicering på webb och i sociala medier.

Ett år sedan sammanbyggnation och expansion

Den 1 oktober var det ett år sedan invigningen av Videum Science Park 2.0. En dag som firades med tårta och bubbel tillsammans med hyresgästerna.

Sammanbyggnationen möjliggjorde inte bara att man kan förflytta sig inomhus mellan alla de fyra science park-byggnaderna med kontorsutrymmen, utan gav framför allt en gemensam huvudentré med en lobby som kan nyttjas för möten och en varierad arbetsdag. Receptionen, mötestrappan med pitchscen och en helt ny restaurang ligger i hjärtat av science parken direkt innanför huvudentrén.

Efter förverkligandet av miljön har alla kategorier av möten ökat i antal. Till exempel har över 1 000 personer deltagit i Videum Science Parks kunskapsaktiviteter redan i år.

- Vi har lyckats skapa en fysisk mötesplats för både det planerade och det oplanerade mötet, säger VD David Svensson och tillägger att Videums devis är just ”idéer föds där människor möts”.


Videum tipsar

17 okt Talk Innovation - Product Development

27 nov Linnéuniversitetet Automationsdag

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration