191128

Öppna i webbläsare

Öppen innovation i Videum Science Park

Region Kronoberg var som första större offentliga aktör med på vår senaste Nutcracker, öppen innovation där studenter från Linnéuniversitetet ger snabba lösningar på företagens problemställningar. Det andra företaget som utmanade studenterna var Colix, ett privat bolag som lanserade sin första produkt, en kommunikationsplattform, 2017. Colix ägs och drivs av Jens Collskog. Eventet som kallas Nutcracker har arrangerats av Videum Science Park tillsammans med Drivhuset och Linnéuniversitetet under många år.

Cissi Carlsson blir tf fastighetschef för Videum

I samband med att Videums fastighetschef sedan tio år, Patrik Hjelm, börjar en ny tjänst på Region Kronoberg går Videums förvaltare Cissi Carlsson in som tillförordnad fastighetschef från och med januari 2020. Cissi är utbildad byggnadsingenjör med påbyggnad inom fastighetsförvaltning. Hon har arbetat som förvaltare med ansvar för Videums över 100 000 kvadratmeter fastigheter med tillhörande yttre miljöer sedan 2013.

Mötesplats Framtiden

Stadskärnans attraktionskraft om tio år

Vad styr arkitektur och planering, hållbarhet och trygghet? Vilken betydelse har stadskärnan för regionens lyskraft? Välkommen att lyssna till erfarna röster och var med i diskussionen kring den framtid vi vill möta.

Björn Bergman, vd för Svenska Stadskärnor, har bland annat arbetat som 
näringslivsdirektör i Malmö stad och vd för Malmö citysamverkan.
Att bedriva aktiv utveckling av stadskärnor, platser och stråk stöter på många möjligheter och utmaningar. Det kräver samverkan, samsyn och samarbete utifrån ett helhetsperspektiv. Svenska Stadskärnor agerar på många spännande arenor.

Eva Haraldsson, vd för Arkitektbolaget och arkitekt SAR/MSA
Arkitektbolaget är en nyckelspelare i en region som är världskänd för sin hållbara och spännande arkitektur. Bolaget värnar om, tar tillvara och renodlar det specifikt småländska utan att förlora det nationella och internationella perspektivet.

TID klockan 15.30-17.00 (kaffe från klockan 15.00)
DATUM tisdagen den 3 december 2019
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 29 november via www.videum.se/biljettkiosken 

Inbjudan i pdf >>

MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett forum för dig som är intresserad av att bidra till givande möten mellan utbildning och entreprenörskap för regionens bästa. Mötesplats Framtiden är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéakademien Forskningsstiftelsen.


Luciafirande med fika

Luciatåg med elever från klass 5 Östregårdsskolan och gemensamt fika med företagsgrannarna i Videum Science Park. Vi bjuder på kaffe/te, glögg, lussekatt och pepparkaka. Ingen anmälan - kom som du är! 

DATUM och TID fredag den 13 december klockan 9-10
PLATS Mötestrappan i loungen, Videum Science Park, Framtidsvägen 14
FÖR VEM alla hyresgäster och dagens besökare i Videum Science Park


DOKUMENTATION och AVANMÄLAN

Alla våra event kan komma att dokumenteras i foto och film för publicering på vår webb, i sociala medier och trycksaker. Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. info@videum.se

Bokplantering till förmån för stipendiater

I början av november planterades en fortsättning på Linnéakademiens bokhäck på campus. Varje bokplanta representerar ett bidrag från privatpersoner, företag eller organisationer. Pengarna går till stipendium för studenter som vill åka på olika konferenser runt om i världen för att sedan komma hem och rapportera vad man varit med om och vilka lärdomar man fått med sig. Under tio år har man samlat in inte mindre än 800 000 kronor som kommit studenter till godo. Lena Wibroe (ordförande i Videum AB) var en av de som planerade en planta i år. 


Hjälp oss genom att tycka till om vår webbplats!

Emellanåt är det bra att se över sin webbplats, hur den upplevs och fungerar för de som besöker den. Genom att svara på tre frågor om www.videum.se hjälper du oss med idéer kring hur vi ska utforma webbplatsen framåt. 

Kika först på webbplatsen först >> eller Svara på frågorna direkt >>


Videum tipsar

29 november Seminar Visualization (Linnéuniversitetet)

3 december Kickstarta ditt varumärkesarbete (Almi)

5-6 december Big Data Conference (Linnéuniversitetet)

11 december En morgon med lokalt odlad stolthet (Expansiva Växjö)

12 december Sustainability (Talk Innovation)

16 december Kursstart Introduktion till AI (Linnéuniversitetet)

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration