200311

Öppna i webbläsare

Videum belönade studentuppsatser

Videums studentstipendier för 2019 års bästa studentuppsatser har delats ut. Denna gång blev vinnarna uppsatser som handlade om att förutse en konkurs och om affärsverksamheter som startar på en internationell marknad (born global). Lena Wibroe, styrelseordförande i Videum AB delade ut priset under förra veckans forskarlunch i Videum Science Park. 

Förstapriset på 10 000 kr gick till Caroline Bertilsson, Linn Boklund och Frida Njord Petersson för uppsatsen Konsten att förutse en konkurs - en kvantitativ studie om nyckeltal som konkurs-indikatorer i små företag.

Andrapriset på 7 000 kr gick Viktoria Gnatenko, Simon Olsson och Chenyu Huang för uppsatsen The Role of Foreign Market Knowledge in Internationalization of B2B Born Global SME:s.

Läs motiveringarna på vår webbplats >>

Läs publicerade studentuppsatser >>

Fullsatt introduktion till 3D-print

I början av mars höll Sami Thawaba från Linnéuniversitetet en första workshop kring additiv tillverkning i Videum Innovation Lab. En workshop som snabbt blev full så vi beslutade att erbjuda ännu ett tillfälle i slutet av mars. Framöver planeras också en fortsättning och fördjupning i ämnet. Håll utkik!

Introduktion till 3D-print

An introductory insight into additive manufacturing for small and medium-sized enterprises 

An introductory workshop in additive manufacturing. Afterwards you will have an overview of the technologies and the integration with different industrial sectors. The workshop will also provide an understanding of the different 3D printing technologies suitable for different applications.

CONTRIBUTOR Sami Thawaba, Linnaeus university
AUDIENCE representatives of local industry and SME’s
DATE and TIME March 23rd, 2020 from 13:00 to 15:00
PLACE Videum Innovation Lab at Videum Science Park, Framtidsvägen 14 in Växjö
REGISTRATION latest March 19th at Biljettkiosken
Limited number of seats.
The workshop will be in english. We offer fika.


Mötesplats framtiden - dags för anmälan!

Växjös nya akutsjukhus -
möt projektchef Stefan Lundin

Region Kronoberg investerar i ett nytt akutsjukhus som enligt planen ska ligga i Räppe. Tanken är att bygga för framtiden och att sjukhuset ska bli flexiblet och därmed bättre anpassat efter behov. Första spadtaget är planerat till om tre år. 

Stefan Lundin är sedan några månader projektchef för det nya akutsjukhuset i Växjö. Stefan är civilingenjör och kommer närmast från Hifab där han har arbetat som senior projektledare för höglandssjukhuset i Eksjö.
 

TID klockan 15.30-17.00 (kaffe från klockan 15.00) 
DATUM måndagen den 23 mars 2020
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN senast 18 mars genom Biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett forum för dig som är intresserad av att bidra till givande möten mellan utbildning och entreprenörskap för regionens bästa. Mötesplats Framtiden är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéakademien Forskningsstiftelsen.


En del av Earth week - dags för anmälan!

Väx och bli lönsam med
ett bredare perspektiv på hållbarhet 

Ökade krav från kunder och samhälle har blivit en stark drivkraft för, och press på, dagens företag. Genom att förena lönsamhet, miljöhänsyn och socialt engagemang kan vi skapa långsiktig hållbarhet i våra företag.

Hållbarhet i företagsvärlden handlar om att spara på egna resurser och minska negativ miljöpåverkan. Att driva och utveckla innovativa företag på ett hållbart sätt kräver mer än vad lagar och förordningar säger. Vi måste ta ansvar för den hållbara utvecklingen inom både miljö, samhälle och människa. En hållbar utveckling tillgodoser dagens behov utan att äventyra framtida generationers hälsa, önskemål och krav.

DATUM onsdag 25 mars
TID klockan 13.00-17.15
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
FÖR VEM regionens alla företagare
MER INFO och ANMÄLAN senast 20 mars genom Biljettkiosken
KOSTNAD Ingen. Utebliven anmäld deltagare debiteras en avgift. 
KONTAKT info@videum.se
ARRANGÖR Videum Science Park

Inbjudan i pdf >>


Forskarlunch

Öka värdet på din fastighet genom hållbarhet, välbefinnande och stärkt ekonomi

De högsta värdena på en fastighet uppnås när en arkitektonisk design bidrar till att förbättra välbefinnandet hos människan. Utformningen av byggnader omfattar idag mycket mer än att utvärdera en enda egenskap, till exempel energiförbrukning. Istället ligger fokus på helheten och värdeskapande ur det mänskliga perspektivet.

Att skapa värde i privata fastigheter handlar om att öka välbefinnandet för enskilda intressenter genom att förbättra hälsan och stärka ekonomin. Att skapa värde när man bygger fastigheter för uthyrning eller försäljning handlar om att öka välbefinnandet genom att förbättra hälsan för boende och stärka ekonomin för ägare eller investerare

 

MEDVERKANDE Elaheh Jalilzadehazhari Teknisk doktor, Hållbart byggande - Institutionen för skog och träteknik Fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet.

TID & DATUM kl 12.00-13.30 den 16 april
FÖR VEM öppen för alla intresserade
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
KOSTNAD Ingen, men utebliven ej avanmäld deltagare debiteras 200 kr. info@videum.se.
ANMÄLAN senast klockan 12 den 14 april genom Biljettkiosken

Inbjudan i pdf >>


Frukostseminarium

Hitta nya affärsmöjligheter
genom patentinformation

Videum Science Park och AWA välkomnar dig till ett praktiskt frukostseminarium där vi delar med oss av know-how kring olika alternativ man kan använda sig av för att systematiskt leta nya affärsmöjligheter och upptäcka risker tidigt. Medverkar gör Magnus Ungsten, Partner och European Patent Attorney AWA och Cathrin Johansson, Head of AWA Innovation.


DATUM & TID onsdag 29 april klockan 8.00-9.30
PLATS Videum Science Park, Framtidsv. 14, Växjö
FÖR VEM företag i regionen
KOSTNAD ingen, men anmälan krävs
ANMÄLAN till frukostseminariet senast 24 april genom Biljettkiosken
Utebliven anmäld deltagare debiteras 200 kr.
ARRANGÖR Videum Science Park och AWA

Inbjudan i pdf >>


DOKUMENTATION och AVANMÄLAN

Alla våra event kan komma att dokumenteras i foto och film för publicering på vår webb, i sociala medier och trycksaker. Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. Utebliven anmäld deltagare kommer att debiteras en kostnad. info@videum.se

Inspirationskväll för IT-nyfikna tjejer

Den 31 mars bjuder Linnéuniversitetet och Videum Science Park in till en inspirationskväll med fokus på IT. Kvällen riktar sig till tjejer på högstadiet och gymnasiet som vill veta mer om den spännande IT-världen. Vad kan du plugga och vilka karriärmöjligheter finns? Mer info och anmälan på lnu.se/inspirationskvall-IT.

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration