200326

Öppna i webbläsare

Coronaviruset – så påverkas verksamheten

Videum Science Park är en mötesplats för näringsliv, akademi och offentlig sektor. Här möts väldigt många människor under en arbetsvecka. Videum följer de riktlinjer och råd som de nationella myndigheterna och Växjö kommun ger, vilket gör att servicen inom Videum Science Park i dagsläget är igång som vanligt, men vi har ställt in eller flyttat fram alla våra event som var inplanerade under mars och april.

Videum erbjuder med hänvisning till coronaviruset möjligheten för hyresgästerna att få uppskov av hyra genom upprättande av betalningsplaner. Information kring hur du ska gå tillväga, om detta är önskvärt för ditt företag, har skickats ut på e-post till alla kontaktpersoner för hyreskontrakten.

Så jobbar Växjö kommun med corona >> 


 

Flera nomineringar i Videum Science Park

Stora IT-kompetenspriset delas ut av institutionen för datavetenskap och medieteknik vid Linnéuniversitetet för att uppmärksamma företag eller organisation som utmärkt sig inom utbildning och kompetensutveckling på ett sätt som bidrar till att säkra den framtida kompetensförsörjningen inom IT-sektorn. 

Tio företag och organisationer är nominerade till Stora IT-kompetenspriset 2020, varav två finns i Videum Science Park: SVT Design och Omnifinity/Videum VR. En jury kommer nu att intervjua de nominerade och priset delas ut den 15 juni.

Mötesplats framtiden - nytt datum!

Växjös nya akutsjukhus -
möt projektchef Stefan Lundin

Region Kronoberg investerar i ett nytt akutsjukhus som enligt planen ska ligga i Räppe. Tanken är att bygga för framtiden och att sjukhuset ska bli flexiblet och därmed bättre anpassat efter behov. Första spadtaget är planerat till om tre år. 

MEDVERKANDE Stefan Lundin är sedan några månader projektchef för det nya akutsjukhuset i Växjö. Stefan är civilingenjör och kommer närmast från Hifab där han har arbetat som senior projektledare för höglandssjukhuset i Eksjö.
 

TID klockan 15.30-17.00 (kaffe från klockan 15.00) 
DATUM tisdagen den 12 maj
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
Eventet kan komma att genomföras digitalt, beroende på coronaläget.
ANMÄLAN senast 6 maj genom Biljettkiosken

OBSERVERA att en ny anmälan krävs för dig som var anmäld till det första tillfället!


MÖTESPLATS FRAMTIDEN är ett forum för dig som är intresserad av att bidra till givande möten mellan utbildning och entreprenörskap för regionens bästa. Mötesplats Framtiden är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéakademien Forskningsstiftelsen.


Forskarlunch - nytt datum!

Öka värdet på din fastighet genom hållbarhet, välbefinnande och stärkt ekonomi

De högsta värdena på en fastighet uppnås när en arkitektonisk design bidrar till att förbättra välbefinnandet hos människan. Utformningen av byggnader omfattar idag mycket mer än att utvärdera en enda egenskap, till exempel energiförbrukning. Istället ligger fokus på helheten och värdeskapande ur det mänskliga perspektivet.

Att skapa värde i privata fastigheter handlar om att öka välbefinnandet för enskilda intressenter genom att förbättra hälsan och stärka ekonomin. Att skapa värde när man bygger fastigheter för uthyrning eller försäljning handlar om att öka välbefinnandet genom att förbättra hälsan för boende och stärka ekonomin för ägare eller investerare

MEDVERKANDE Elaheh Jalilzadehazhari Teknisk doktor, Hållbart byggande - Institutionen för skog och träteknik Fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet

TID & DATUM kl 12.00-13.30 den 27 maj
FÖR VEM öppen för alla intresserade
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
Eventet kan komma att genomföras digitalt, beroende på coronaläget.
KOSTNAD Ingen, men utebliven ej avanmäld deltagare debiteras 200 kr. info@videum.se.
ANMÄLAN senast klockan 12 den 25 maj genom Biljettkiosken

 

FORSKARLUNCHER är ett samarbete mellan Videum Science Park och Linnéuniversitetet. Forskare, lärare och studenter, företag i Videum Science Park samt alla övriga intresserade bjuds in till aktuella forskningsföredrag med efterföljande lunch och diskussion. Syftet är att knyta kontakter och att hitta synergieffekter mellan forskningsprojekt och ge uppslag till nya intressanta samarbeten mellan akademi, näringsliv och offentlig sektor.


Söker ditt bolag kapital för att kunna expandera?
Gör en intresseanmälan senast 5 april!

Investerare Sydost arrangerar träffar där intressanta företag presenterar sig för regionens organiserade investerare. Inför investerarträffen den 19 maj i Växjö (eller via webben), söker vi nu bolag som letar efter investerare till sin verksamhet. Vi tar vi emot intresseanmälan från företag i sydost-regionen som vill växa och har behov av kapital. 

Din intresseanmälan görs genom att du senast den 5 april skriver ett ett enkelt e-postmeddelande till stefan.uppman@videum.seInga dokument behövs. Därefter har vi kontakt för att se om investeringsträffen är rätt för dig.

 

Har du intresse och möjlighet att investera? 
Delta på investerarträffen 19 maj!

Nätverket Investerare Sydost består av 200 personer med intresse av att gå in som investerare och delägare i tillväxtbolag. Nätverket arrangerar möten mellan investerare och tillväxtföretag som söker kapital och kompetenspartners. Nästa träff sker i Växjö (eller via webben) den 19 maj. 

Mer information om investerarträffen och vilka bolag som deltar kommer framöver. Men boka gärna upp detta datum redan nu!

 

KONTAKT Stefan Uppman, stefan.uppman@videum.se, 0470-72 33 17
MER INFO Investerare sydost 


DOKUMENTATION och AVANMÄLAN

Alla våra event kan komma att dokumenteras i foto och film för publicering på vår webb, i sociala medier och trycksaker. Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. Utebliven anmäld deltagare kommer att debiteras en kostnad. info@videum.se

Videum tipsar

18 maj Praktikmingel inom data/IT (Linnéuniversitetet)
Lär dig mer om vad det innebär att ta emot praktikanter från universitetet. (Om riktlinjerna kring coronasituationen förändras arrangeras delar av programmet som ett webinar.)

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration