200401

Öppna i webbläsare

Videum Innovation Lab samordnar
3D-utskrifter av skyddsutrustning

Det råder brist på skyddsutrustning till vården och omsorgen. Många initiativ har tagits för att hjälpa till och ett sätt är att 3D-printa delar till skyddsvisir. Efter förfrågan och 3D-ritningar från Region Kronoberg har Videum Innovation Lab sedan början av vecka 13 tillverkat 3D-utskrifter av önskade delar till skyddsvisiren. För att öka produktionen och effektivisera tog Videum Innovation Lab initiativet till att samla och samordna fler 3D-skrivare på plats i labbet i Videum Science Park och att hålla kontakt med företag och privatpersoner som kan skriva ut i sina egna lokaler.

- Vår roll blir att övervaka att skrivarna är igång så mycket det går och genom regelbunden kontakt anpassa utskrifterna efter Växjö kommuns och Region Kronobergs behov, förklarar Videums affärschef Robert Unt.

Över 375 utskrifter av delar till skyddsvisir har hittills skrivits ut på plats i labbet. 

I dagsläget är det mest delar till skyddsvisir, men även några utskrifter av prototypdelar till respiratorer som det kan komma att bli behov av framöver.

Har du en 3D-skrivare och vill du hjälpa till? Kontakta Silvia Estadella som samordnar 3D-utskrifterna i Videum Innovation Lab, silvia.estadella@videum.se0763-07 56 03.

SVT besökte Videum Innovation Lab

Se inslaget från helgen här >>

KOSTNADSFRITT
DIGITALT EVENEMANG

Företagens Corona-linje

Med anledning av det nya coronaviruset förstår vi att du som företagare kan stå inför flera utmaningar och att du kan ha många frågor. Vi vill därför erbjuda ett digitalt forum där du som företagare i länet kan ställa dina frågor till experter inom olika områden.

Fredag den 3 april mellan klockan 08.30-09.15 finns experter inom nedan områden på plats digitalt för att svara på dina frågor. Skicka gärna in frågor i förväg till oss på e-post sara.srpcanski@videum.se.

 

Expertpanelen består av:

  • Almi – lån och internationalisering  
  • EKN – exportkreditnämnden
  • Arbetsförmedlingen - varsel 
  • Företagarna (jurist) - arbetsrätt 
  • Avant advokater – hyresrätt och konkursrätt  
  • Bankrepresentant – finansiering och lån 

PLATS digitalt möte (Teams)
DATUM fredag 3 april
TID klockan 8.30-9.15
KOSTNAD kostnadsfritt
ANMÄLAN senast 3 april genom Almi

Mötet hålls i den digitala plattformen Teams och för att få tillgång till mötet behöver du anmäla dig. En länk till mötet skickas till din e-post efter att anmälan är mottagen. Du behöver inte ha programmet installerat på din dator eller telefon för att ansluta. Instruktioner kommer via e-post efter att du anmält dig.

Detta initiativ är ett samarbete mellan Växjö kommuns förvaltningar och bolag, Almi Kronoberg, Region Kronoberg och övriga kommuner i Business Region Kronoberg (Alvesta, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Uppvidinge, Tingsryd, och Älmhult).


Event framöver

Alla våra event under april är inställda med anledning av coronaviruset och de planerade eventen i maj kan komma att bli digitala - håll utkik i nästa nyhetsbrev.

Betalningsplan på hyra

Efter Videums erbjudande till hyresgästerna om möjlighet att få uppskov av hyra genom upprättande av betalningsplaner har ett mindre antal företag hört av sig och vi arbetar nu med lösningar för dem. Om ni misstänker att även ert företag kan komma att hamna i ett svårt ekonomiskt läge framöver är vi tacksamma om ni hör av er så fort som möjligt. 

Kontaktperson på Videum är affärschef Robert Untrobert.unt@videum.se.


Restaurang Trattoria har stängt

I förra veckan stängde restaurang Trattoria i Videum Science Park, vilket gör att vi ej kan erbjuda lunchservering i vår miljö under en tid framöver. Videum vet att en viktig ingrediens för en effektiv arbetsdag och givande möten är maten och vi arbetar nu för att få en ny entreprenör på plats senast efter semestern.

Kanske brinner du för den goda maten och har en vilja att interagera och samverka kring nya idéer? Vi kan erbjuda ett hyreskontrakt på ett komplett restaurangkök och en möblerad matsal. Tillsammans kan vi bidra till pulsen och flödet av människor i innovationsmiljön och i förlängningen utvecklingen av hela området/stadsdelen.

Välkommen att kontakta Johan Alserin, 0470-72 33 09, johan.alserin@videum.se.

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration