200514

Öppna i webbläsare

Odd expanderar med lokal och personal

Med ett av de mest smakfullt inredda kontoren i Videum Science Park vill Nina Möller inte bara skapa en härlig arbetsmiljö åt sig själv och sina anställda. Hon är övertygad om att de också säljer in uppdrag till kunder genom att visa på helheten i kommunikationen. Från stilen på kontoret till den grafiska profilen, val av bild och text på webbplatsen och inlägg i sociala medier. Allt ska spegla verksamheten.

Odd kommunikation startade 2003 som enskild firma, blev aktiebolag 2011 och flyttade under 2018 in i Videum Science Park. Verksamheten står på två ben där det ena handlar om att vara en extern marknadsavdelning åt företag och det andra om rådgivning och utbildning inom marknadsföring.

- Odd har kunder både lokalt och nationellt och vi började få många fler förfrågningar än vi klarade av, vilket gjorde att vi tog beslut om att anställa en tredje medarbetare, säger Odds ägare och grundare Nina Möller. Då kom också behovet av en större lokal.

En bra dag på jobbet för Nina är när det är flow, när det sjuder av kreativitet i mixen av projekt. I coronakrisen har Odd stått stadigt med sina två inriktningar. Vårens fysiska utbildningar har flyttats fram, men inget har ställts in och som extern marknadsavdelning har kunderna nu mer tid att ta tag i saker och ting. Själva satsar Odd på att förbereda mer utbildningar och se till så de kan ta in fler kunduppdrag inför hösten.

- Våra dörrar står alltid öppna så att folk ska känna sig välkomna, berättar Nina. En dag kom också EC Utbildning, en annan hyresgäst i Videum Science Park, och knackade på. I och med expansionen av lokal hade vi möjlighet att ta in en praktikant från dem och det finns utrymme att expandera med en eller två medarbetare till. Sedan får vi be Videum om en än större lokal, avslutar Nina med ett leende.

FÖRETAGENS CORONALINJE #4

Idéer – vägen ur krisen?

Kan nya idéer och förbättrade idéer vara vägen ur krisen var frågan på den senaste upplagan av Företagens Coronalinje. Louise Oscarsson från Almi höll i trådarna och hade till sin hjälp Gert Hanner från Avalon Innovation, Fredrik Albertson från ITK Envifront samt Louise Plym från Plym projekt. Läs mer på vår webbplats >>

FÖRETAGENS CORONA-LINJE #5

Digital närvaro i coronakrisen

Ett digitalt möte där du som företagare får inspiration från experter som delar med sig av erfarenheter och tips samt svarar på dina frågor. Om du redan nu har en fråga till experterna kan du skicka den på e-post till info@videum.se. Det kommer också finnas möjlighet att ställa frågor under mötets gång via en text-chatt.

Robert Unt, affärschef på Videum är moderator.

DATUM fredag den 15 maj
TID 8.30-9.15
PLATS på distans vid din dator eller mobil
FÖR VEM företagare i vår region
ANMÄLAN genom Almi Mötet hålls via Microsoft Teams och för att få tillgång till mötet behöver du anmäla dig. Efter anmälan kommer en länk till mötet att skickas till din e-post. Du behöver inte ha Microsoft Teams installerat på din dator eller telefon för att ansluta. Mer instruktioner följer via mail efter din anmälan. Mötet kommer även att livesändas på Facebook.

Företagens Corona-linje är ett samarbete mellan Växjö kommuns förvaltningar och bolag, Almi Kronoberg, Region Kronoberg och övriga kommuner i Business Region Kronoberg (Alvesta, Lessebo, Ljungby, Markaryd, Uppvidinge, Tingsryd, Älmhult).


FORSKARLUNCH PÅ DISTANS

Öka värdet på din fastighet genom hållbarhet, välbefinnande och stärkt ekonomi

De högsta värdena på en fastighet uppnås när en arkitektonisk design bidrar till att förbättra välbefinnandet hos människan. Utformningen av byggnader omfattar idag mycket mer än att utvärdera en enda egenskap, till exempel energiförbrukning. Istället ligger fokus på helheten och värdeskapande ur det mänskliga perspektivet.

Att skapa värde i privata fastigheter handlar om att öka välbefinnandet för enskilda intressenter genom att förbättra hälsan och stärka ekonomin. Att skapa värde när man bygger fastigheter för uthyrning eller försäljning handlar om att öka välbefinnandet genom att förbättra hälsan för boende och stärka ekonomin för ägare eller investerare.

MEDVERKANDE Elaheh Jalilzadehazhari, Teknisk doktor, Hållbart byggande - Institutionen för skog och träteknik Fakulteten för teknik vid Linnéuniversitetet.
 

TID & DATUM kl 12.00-12.45 den 27 maj
FÖR VEM öppen för alla intresserade
PLATS alla deltar på distans via dator/mobil.
KOSTNAD Ingen, men anmälan krävs. 
ANMÄLAN senast 26/5 på www.videum.se/biljettkiosken. En länk till den digitala forskarlunchen skickas till din e-post senast på morgonen den 27 maj. 
FRÅGOR info@videum.se

ARRANGÖRER Videum Science Park och Linnéuniversitetet

Videum tipsar

18 maj Digitalt praktikmingel inom data/IT (Linnéuniversitetet)


Enkät från Växjö kommun och Växjölöftet Omställning

Nu har du möjlighet att påverka innehållet i en liverådgivning via webben som planeras för dig vars anställning och privatekonomi påverkas av coronakrisen.
Svara på enkäten här >>

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration