200528

Öppna i webbläsare

Den första forskarlunchen på distans

I veckan sände vi vår första forskarlunch med föreläsaren på plats i Videum Science Park och deltagarna på distans vid sina skärmar. Vi passade på att spela in föreläsningen så att den som vill kan se den i efterhand. Tekniska doktorn Elaheh Jalilzadehazhari från Linnéuniversitetet talade på temat "Öka värdet på din fastighet genom hållbarhet, välbefinnande och stärkt ekonomi".

Forskarlunchens föreläsning på YouTube >>


 

Stort intresse för samverkan med Linnéuniversitetet

Behov av innovationsdriven affärsutveckling inom Kronobergs industri- och IKT-sektor

För att stärka den regionala konkurrenskraften behövs innovationsförmåga. En ny studie som gjorts av Videum inom industri- och IKT-sektorn (informations- och kommunikationsteknik) i Kronoberg visar behov av att utvecka sina affärsmodeller och ett stort intresse för samarbete med Linnéuniversitetet för att driva innovation inom sin verksamhet.

Pressmeddelandet på Mynewsdesk >>

Rådgivning för dig som bor i Växjö kommun

Utbildning och arbetsmarknad i coronatider

Rådgivning och stöd till dig vars arbetssituation är påverkad av coronapandemin. För dig som står inför nya val gällande utbildning, arbete eller starta eget samt för alla arbetssökande. Ställ dina frågor kring utbildning och arbetsmarknad till experterna live över webben. Experterna består av

  • studie- och yrkesvägledare från Växjölöftet vuxenutbildning och Linnéuniversitetet
  • arbetsförmedlare
  • representant från Växjölöftet yrkeshögskola
  • representant från bemanningsbransch
  • tjänsteperson från kommunens näringslivsavdelning

Videums affärschef Robert Unt är moderator. 

Du hittar livesändningen på Växjö kommuns facebooksida: 
www.facebook.se/vaxjokommun


TID och DATUM klockan 10-11 fredagen den 5 juni 
PLATS live via facebook
ANMÄLAN behövs ej, välkommen in på livesändningen
ARRANGÖR Växjö kommun

"Vi kommer inte kunna plocka upp stafettpinnen där vi var innan vi gick in i pandemin - vi kommer befinna oss någon helt annanstans."

Företagens coronalinje den 27 maj handlade om Den nya nuläget - hur blir hösten? Sändningen spelades in och du kan se den på Facebooksidan För företagare i Växjö kommun >>


Driftansvariges vardag på kommunens instagramkonto

På Växjö kommuns instagramkonto kan du följa medarbetare från kommunens alla förvaltningar och bolag som har uppdrag att ge service till kommunens företag och invånare. Under vecka 23 (1-5 juni 2020) tar Videums driftansvarige Henrik Wikingsson över stafettpinnen och delar med sig av sin arbetsvardag.

Växjö kommuns instagramkonto >>


Tack och lycka till!

Idag säger vi ett STORT TACK och LYCKA TILL till vår kollega Sara som gör sin sista dag hos oss. Ett glatt och professionellt ansikte i vår företagsservice med reception och konferens slutar efter många år i Videum Science Park. GRATTIS säger vi till vårt systerbolag Växjöbostäder som blir hennes nya arbetsgivare från och med måndag.


Videum tipsar

Växjö kommun: Samlad information för dig som är företagare i coronatider

Almi: En podcast om företagande för företagare 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration