200908

Öppna i webbläsare

Nedslag i Videum Science Park

Mionix tillbaka till rötterna 
i Videum Science Park

Mionix utvecklar och tillverkar gamingutrustning för amatörer och proffsspelare med högsta krav på prestanda och utformning. Efter företagets uppstart i Företagsfabriken och Videum Science Park 2007–2012 följde utsvävning i såväl produkter som kontorsadress. Nu är Mionix tillbaka i Videum Science Park med en återigen fokuserad produktportfölj och fokus på sin kärnverksamhet.

Peter Nygren är grundare och återinträdd interim VD efter att han satsat i annan bransch under några år. När Mionix återkom till Videum Science Park i början av 2020 var det i ett kontor på 20 kvadratmeter och två anställda, men under hösten växlar man upp till 100 kvadratmeter för att rymma de tre nyrekryteringar som är på gång.

- Vårt nya större kontor är en investering i att skapa en riktigt bra miljö och arbetsplats, vilket jag tror är viktigt om man ska behålla duktig personal, beskriver Peter som nöjt berättar om inköpet av unika möbler från ett möbelföretag som la ner ett att sina kontor.

Peter ser stora utvecklingsmöjligheter för Mionix i Videum Science Park i allt från nyttjande av teknik i labbmiljöerna till de viktiga sociala sammanhangen där man kan möta andra bolag som man kan ha nytta av.

- Mionix har en riktigt bra ägarbas idag och har fått in mycket nytt kapital och mer på gång, så visionen för Mionix är att ta 23 % av världsmarknaden och omsätta ½ miljard inom 5 år, säger Peter.

I oktober planeras släpp av ny hemsida och lansering av nya produkter såsom möss, tangentbord, headset och musmattor.

- En bra arbetsdag är när jag får undan mycket från att-göra-listan, men ändå kan få in en social kaffepaus däremellan, avslutar Peter.

Uppmaning till alla hyresgäster i Videum Science Park: Svara på vår enkät!

3x3 frågor om studio, community och gym

I arbetet med en ständig utveckling av servicen i Videum Science Park har vi just nu några idéer där vi behöver svar från er hyresgäster för att kunna räkna på möjligheten för genomförande. Denna gång undersöker vi intresset och behovet av en studio, en digital community och ett gym i Videum Science Park. Bland er som tar er tid att svara på frågorna senast 30 september finns möjligheten att delta i en utlottning. Vinnaren kan välja mellan

  • 2 h introduktion till VR/AR
  • 2 h introduktion till 3D-print (additiv tillverkning)
  • 2 h om mob-programmering
  • 2 h strategisk affärsutveckling

Svara på enkäten >>

Workshop 3D-print - time for registration!

An introductory insight into additive manufacturing

An introductory workshop in additive manufacturing for small and medium-sized enterprises. Afterwards you will have an overview of the technologies and the integration with different industrial sectors. The workshop will also provide an understanding of the different 3D printing technologies suitable for different applications.

Participate online or in the lab. We offer fika in the lab.

 

CONTRIBUTOR Sami Thawaba, Videum Science Park
AUDIENCE representatives of local industry, small and medium-sized enterprises, academia and research
DATE and TIME September 16th from 13:30 to 15:30
PLACE at Videum Science Park or online
REGISTRATION latest September 13th at www.videum.se/biljettkiosken
Limited number of seats, both online and in the lab.
The workshop will be in english.

Interested on getting a closer look at the 3D-printers in Videum Innovation Lab, discuss your ideas about 3D-printing and maybe print an item? Please contact us for an individual session with Sami. info@videum.se


Teknikutställning öppen för alla intresserade

RS LIVE - det senaste inom teknik

Intresserad av innovationer inom teknik och vad som kan hjälpa dagens och framtidens ingenjörer att utveckla sina idéer och uppfinningar? Då ska du besöka den 100 kvadratmeter stora rullande utställningsmontern RS Live som kommer till Videum Science Park denna dag. Här kan du se och uppleva det senaste inom olika teknikområden samt möta experter och produktspecialister. 

Industriell automation och IoT  Allt till den uppkopplade fabriken. Lösningar som optimerar driften och förenklar underhåll och service.

Avancerade test- och mätinstrument  Värmekameror som hjälper dig hitta dolda fel och bärbara instrument med WiFi-uppkoppling.

Senstorer och givare med IO-Link  Stryktåliga och tillförlitliga uppkopplade enheter som levererar data om läge, tryck och temperatur.

Monterings- och lödteknik  Effektiv och tillförlitlig lödning av komponenter. Lösningar för allt från utvecklingslabbet till produktionen.

Kontaktdon, kopplingsplintar och kablage  Snabbt monterbara och säkra förbindelser med den senaste tekniken - för alla slags användningar.
 

TID och DATUM klockan 9-15 onsdag 16 september 2020
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö
ANMÄLAN ingen, alla intresserade är välkomna
CORONA Självklart har det vidtagits säkerhetsåtgärder för att förebygga smittspridning och det är ett begränsat antal besökare i lastbilen åt gången.
ARRANGÖR RS Components och Videum Science Park

RS på väg genom Sverige >>


Digibrunch - platser kvar till deltagande online

Kalmar Innovation Centre
Framtidens logistiklösningar med digital teknik

Kalmar Innovation Centre är en mångmiljonsatsning i småländska Ljungby och den största satsningen som gjorts i Kronoberg under många år. Bakom satsningen står Kalmar Industries AB som ingår i koncernen Cargotec Sweden AB. Med hjälp av digital teknik har man byggt en unik miljö som möjliggör ett nära utvecklingssamarbete med både kunder och produktionsenheter världen över. I centret kommer cirka 200 personer att arbeta med allt från konstruktion, marknadsföring, försäljning, digitala affärer och utveckling av framtidens truckar. 

Digital affärsutveckling är ett relativt nytt och växande område. Kalmar Industries truckar världen över kan nu följas digitalt för att kunna skapa nya lösningar och tjänster till kunderna. Smarta och gröna truckar är två ledord för framtidens truckar.

MEDVERKANDE Johan Hellström Digital Business Development, Mobile Equipment/Cargotec Sweden AB. Johan jobbar med digitalisering inom divisionen för 
mobila maskiner, främst mot kunder och deras behov av att integrera maskiner, den data de producerar och allt som kan förenklas runt maskinen genom digitalisering.

 

DATUM 16 september 2020
FÖR VEM digitala sektorn

DELTAGANDE PÅ PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14
klockan 11.30–13.00, vi inleder med brunch (begränsat antal platser) FULLBOKAT

DELTAGANDE ONLINE via länk som skickas ut på e-post
klockan 12.05-13.00, möjlighet att ställa frågor via chatt PLATSER KVAR

ANMÄLAN senast 14 september på videum.se/biljettkiosken
ARRANGÖR Videum Science Park, Almi Företagspartner och Föreningen Digitri


Digitalt seminarium

Dags att förstärka skyddet mot cyberattacker

Svensk industri står under attack. På daglig basis riktas angrepp mot svenska teknikföretag. Attackerna kommer i ökad utsträckning från främmande makter som vill tillskansa sig teknologi och immateriell egendom. Det finns betydande aktiviteter från kriminella grupper som manipulerar eller förstör information i utpressningssyfte.

För att synliggöra och exemplifiera hotbilden och ge praktiska tips kring skyddsåtgärder bjuder Videum Science Park, Combitech och Teknikföretagen in till ett gemensamt seminarium. Målet är att öka medvetenheten om bland annat cyberattacker – med speciellt fokus på mindre företag. Säkerhetspolisen (SÄPO) kommer att redogöra för hotbilden.

 

DATUM 28 september
TID klockan 10-12
PLATS online, alla deltar via dator eller mobil OBS! 
KOSTNAD kostnadsfritt, men begränsat antal platser
ANMÄLAN senast 26 september på videum.se/biljettkiosken

OBSERVERA att seminariet omvandlats till ett digitalt event efter att först annonserats som ett fysiskt event i Videum Science Park.


DOKUMENTATION och AVANMÄLAN

Alla våra event kan komma att dokumenteras i foto och film för publicering på vår webb, i sociala medier och trycksaker. Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. Utebliven anmäld deltagare kommer att debiteras en kostnad. info@videum.se

Videum tipsar

25 september 

Interaktiv träff med fokus på framtidens teknikutbildningar och kompetensbehov 

(Arrangeras av Linnéuniversitetet. Videum Science Park medverkar i panelen.)


Info till våra hyresgäster

Ta med er elcykelns batteri

Under sommaren har Videum tråkigt nog fått tre elcyklar stulna från cykelgaraget, varav två har återfunnits och finns nu återigen för er hyresgäster att låna för ärenden under arbetsdagen. Vi vill nu uppmana er att ta med er batteriet när ni lämnar cykeln obevakad. Polisen påpekar att batterierna (precis som hela cykeln) är mycket stöldbegärliga och att det räcker med en mycket kort obevakad stund för en tjuv att stjäla dem. /Videum


 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration