200924

Öppna i webbläsare

Digibrunch om innovativa logistiklösningar

"Innovation måste vara en del av hela verksamheten och nås bara genom samarbeten mellan olika kunskaper och färdigheter. Det är bara då man kommer framåt och kan göra riktigt smarta lösningar.

Citatet kommer från föreläsaren på höstens första digibrunch; Johan Hellström från Kalmar Innovation Centre som visade många goda exempel på digitalisering inom logistiklösningar. Digibrunchen var den första på länge och hade sammanlagt 86 deltagare. Hälften av dem fanns på plats i Videum Science Park och hälften följde föreläsningen digitalt. En lösning som vi ser kommer att bli allt vanligare framöver.

Vi är en del av innovationsveckan

För alla som är nyfikna på utveckling och innovation närmar sig den nationella innovationsveckan, 5-9 oktober. En vecka fylld av aktiviteter över hela landet, såväl fysiska möten som digitala event öppna för dig. Alla aktiviteter har en arrangör eller medverkande part från offentlig sektor. Gemensamt är att vi alla arbetar för ett mer innovativt offentligt Sverige. I Kronobergs län är vi flera som ordnar event under veckan och Videum Science Park lyfter möjligheterna till innovation genom våra labbmiljöer. 

Välkommen till våra event som du läser mer om längre ner i nyhetsbrevet. Ta också del av möjligheten att mötas och lära över de geografiska gränserna i det nationella programmet på innovationsveckan.nu.

Innovationsveckan är ett initiativ av Sveriges Kommuner och Regioner, Vinnova – Sveriges innovationsmyndighet, Upphandlingsmyndigheten och DIGG – Myndigheten för digital förvaltning.

Digitalt seminarium

Dags att förstärka skyddet mot cyberattacker

Svensk industri står under attack. På daglig basis riktas angrepp mot svenska teknikföretag. Attackerna kommer i ökad utsträckning från främmande makter som vill tillskansa sig teknologi och immateriell egendom. Det finns betydande aktiviteter från kriminella grupper som manipulerar eller förstör information i utpressningssyfte.

För att synliggöra och exemplifiera hotbilden och ge praktiska tips kring skyddsåtgärder bjuder Videum Science Park, Combitech, Säkerhets- och Försvarsföretagen (SOFF) och 
Teknikföretagen in till ett gemensamt seminarium. Målet är att öka medvetenheten om bland annat cyberattacker – med speciellt fokus på mindre företag. Säkerhetspolisen (SÄPO) kommer att redogöra för hotbilden.

 

DATUM 28 september

TID klockan 10-12

PLATS online, alla deltar via dator eller mobil OBS! 

KOSTNAD kostnadsfritt, men begränsat antal platser

ANMÄLAN senast 26 september på videum.se/biljettkiosken

OBSERVERA att seminariet omvandlats till ett digitalt event efter att först annonserats som ett fysiskt event i Videum Science Park.


Innovationsveckan 2020

Upplev labbmiljöerna i Videum Science Park

Videum Science Park visar de öppna labbmiljöerna och ger alla nyfikna en möjlighet att testa virtual reality och upptäcka 3D-skrivarnas potential. Labbmiljöerna är Videum VR - ett unikt labb för virtual reality med ett 360-graders golv som ger rörelsefrihet i den virtuella världen och Videum Innovation Lab - en miljö som främjar innovation och samverkan. Välkommen att uppleva miljöerna och höra om vilken nytta du och din verksamhet kan ha av att nyttja dem!

 

DATUM onsdag 7 oktober, torsdag 8 oktober och fredag 9 oktober

PROGRAM
11.00-11.15 Presentation av verksamheten inom Videum Science Park
11.15-12.00 Besök i Videum VR och Videum Innovation Lab

För den som inte vill göra ett fysiskt besök för tillfället går det bra att lyssna online på den första inledande presentationen om verksamheten inom Videum Science Park.

PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö eller online 

KOSTNAD ingen, men anmälan krävs

ANMÄLAN på www.videum.se/biljettkiosken

Begränsat antal deltagare på plats i Videum Science Park (10 deltagare/dag).
Inget begränsat antal deltagare online.

ARRANGÖR Videum Science Park


Innovationsveckan 2020

FDM 3D printing
Industrial Applications - customized tooling

Fused Deposition Modeling 3D Printing Technology is the most used 3D printing technology. In this workshop we are going to discuss how different industries are benefiting from this technology.  

- An understanding of different additive manufacturing technologies 
- Understand different industrial applications and possibilities 
- Opportunities to integrate the technology in your organization

 

CONTRIBUTOR Sami Thawaba, Videum Science Park

AUDIENCE representatives of local industry, small and medium-sized enterprises, startups

DATE and TIME October 8th from 13:00 to 15:00

PLACE Videum Science Park, Framtidsvägen 14, Växjö or online

REGISTRATION latest October 6th at videum.se/biljettkiosken 
Limited number of seats. 

We offer fika for the one who participate in the lab.
The workshop will be in english.

ARRANGÖR Videum Science Park


Event för Linnéstudenter 

Nätverkardagen - öppen innovation

Studenter vid Linnéuniversitetet är välkommen till Nätverkardagen med utmanade open innovation-event. Möjlighet att vinna värdecheckar på mat för bästa lösning och idé. 

Utmaningen går ut på att genom intensivt samarbete under en timme lösa frågeställningar kring vad som motiverar studenter att stanna i regionen efter avslutade studier. Tävlingen är uppdelad i tre olika tävlingspass med max 25 personer i varje. Du kan bara delta i ett pass och blir slumpvis tilldelad dina lagkamrater. Frågeställningarna är samma under alla pass. Vinnande lag utses i en digital livesänd prisutdelning under eftermiddagen samma dag. Juryn består av representanter från Drivhuset, Linnékåren, Videum Science Park, Linnéuniversitetet och Växjö kommun.

 

DATUM torsdag 22 oktober

PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14 i Växjö

FÖR VEM studenter vid Linnéuniversitetet som vill skapa nya kontakter och dela 
erfarenheter på ett innovativt plan

ANMÄLAN på e-post till Drivhuset vaxjo@drivhuset.se senast 20 oktober. Uppge namn och e-post samt vilket pass du vill delta i. Begränsat antal platser.

Välj ett av följande pass:
PASS 1    klockan 09.00-10.00
PASS 2    klockan 10-15-11.15
PASS 3    klockan 11.30-12.30 

ARRANGÖRER Videum Science Park, Linnéuniversitetet, Linnékåren och Drivhuset


DOKUMENTATION och AVANMÄLAN

Alla våra event kan komma att dokumenteras i foto och film för publicering på vår webb, i sociala medier och trycksaker. Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. Utebliven anmäld deltagare kommer att debiteras en kostnad. info@videum.se

Info till våra hyresgäster

För mycket saker på kontoret? Hyr ett källarförråd!

Just nu har vi ett par lediga källarförråd på 12-16 kvm i källarplan på hus Bravo. Har ni intresse av att hyra under kortare eller längre tid är ni välkomna att kontakta Helen Gustafsson, ekonomihandläggare Videum AB, helen.gustafsson@videum.se0470-72 33 07.


Info till våra hyresgäster

Årskontroll av nödbelysning

För kännedom sker med start måndag vecka 40 årskontroll av nödbelysningen i Videums byggnader. Nödbelysningen finns främst i korridorerna, så kontroll inne i kontoren är bara aktuellt för er som har stora kontor samt hela eller delar av ett våningsplan. Har ni frågor kring detta är ni välkomna att höra av er till Videums driftansvarige Henrik Wikingsson, henrik.wikingsson@videum.se, 0470-72 33 81. 


Uppmaning till alla hyresgäster i Videum Science Park:

Svara på 3x3 frågor och var med i utlottningen!

I arbetet med en ständig utveckling av servicen i Videum Science Park har vi just nu några idéer där vi behöver svar från er hyresgäster för att kunna räkna på möjligheten för genomförande. Denna gång undersöker vi intresset och behovet av en studio, en digital community och ett gym i Videum Science Park. Bland er som tar er tid att svara på frågorna senast 30 september finns möjligheten att delta i en utlottning. Till enkäten >>


 

Videum tipsar

 

Nominera till Unga forskarpriset 2021

Entreprenörskapsforum delar ut pris på 150 000 kr. Du kan nominera!

 

Digital transformation – rustad för nästa fas?

Digital föreläsning från Luleå Science Park 29 september.

 

Cirkulär ekonomi

Webinarium från Science Park Borås 30 september.

 

Vad kommer driva Sveriges viktigaste exportmarknader?

Digital livesändning från Almi 6 oktober.

 

Ett hållbart varumärke är din bästa säljare

Digital livesändning från Almi 6 november.

 

Öppna föreläsningar vid Linnéuniversitetet

Föreläsningar inom olika områden, öppna för intresserad allmänhet.

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration