201023

Öppna i webbläsare

Positivt besked för genomförandeprojekt

I förra veckan fick Videum, Linnéuniversitetet och Centrum för Informationslogistik (CIL) ett positivt besked från Regionala utvecklingsnämnden om medfinansiering av ett samverkansprojekt för ökad kunskap om innovation och innovationsprocesser bland små och medelstora företag i vår region.

I projektet ska Videum, Linnéuniversitetet och CIL i Ljungby stärka små och medelstora företags konkurrenskraft genom allt mer fokus på innovation. Tillsammans ska man investera i innovationsutmaningar och kunskapsaktiviteter som i sin tur blir grunden för olika forskning- och utvecklingsprojekt. Allt med målsättningen om ett långsiktigt konkurrenskraftigt näringsliv och en väl fungerande samverkansmodell.

Region Kronoberg går in i projektet som medfinansiär med 3 234 848 kronor, vilket är 50 % av projektbudgeten. Projektet går nu vidare och söker finansiering för resterande 50 % hos Tillväxtverket för att möjliggöra en projektstart i januari 2021 och en projektperiod fram till och med februari 2023.

Företag som växer i Videum Science Park
- de tuffa tiderna till trots

Många företag runt om i världen har det tufft i coronatiderna, andra har haft en uppgång under samma tid. Allt beroende på bransch och möjlighet att omforma sitt erbjudande. Så även för företagen i Videum Science Park där vi glädjande nog har flera exempel på företag som växer just nu.

Marknaden för e-sport och gaming har haft en riktig boost under pandemin när många har ledig tid hemma. Mionix som gör gamingutrustning för den kräsne spelaren och har nyligen tagit in stort kapital, nyanställer och har snabbt fått växla upp från ett litet till ett stort kontor. YLDR som arbetar med merchandise inom e-sport expanderar till större kontor, 2,5 nya heltidstjänster och håller på att resa kapital.

Även Colix Systems, IT-företag med app-utveckling har tagit in kapital och anställer fler medarbetare samt har option på större lokaler i Videum Science Park. Gimic som sysslar med AI, automation och smarta kameror/system har en mycket solid ekonomi och växer med två nyanställningar i sin nya större lokal som också blir ett show-room.

Kommunikationsbyrån Odd upplever att många av deras kunder nu tagit sig tid att ta tag i saker och ting inom sin kommunikation, så pass att Odd nyanställt och dubblerat sin kontorsyta för att möta behovet.

17 timmars innovationsrace med fokus på hållbara affärer

Innovation runway

När man kraftsamlar människor med olika bakgrund och kunskap skapas nya perspektiv och kreativa lösningar. Det tar vi tillvara på under detta Innovation Race där fokus ligger på att identifiera drivkrafter, behov och utmaningar som kan generera nya hållbara affärsmöjligheter och konkurrenskraftiga erbjudanden som rustar ditt företag att möta framtida utmaningar.

Så går det till
- Vi följer en ”road map” som ger insikter om nuläget i omvärlden.
- Vi fördjupar oss i framtidens kundbehov och köpbeteende.
- Vi kreerar lösningar tillsammans som mynnar ut i ett värdeerbjudande som kan kommuniceras och profileras som ert styrkeområde.
- Vi får inspiration från spännande företag och föreläsare.

Målsättning
- Koppla kundens behov och samhällets utmaningar till ditt företags drivkraft och affärsmodell.
- Kreera idéer som gör dagens produkter och tjänster mer hållbara samt skapar hållbara lösningar i nya produkter, tjänster och affärsmodeller.
- Stärka företagets varumärke internt och externt.
- Öka företagets konkurrenskraft.

 

DATUM och TID 3-4 november
3 november kl 9:00 - 18:00. (Vi börjar med fika 8:30)
4 november kl 8:30 - 16:30
PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14 i Växjö. Vi förhåller oss till rådande riktlinjer och erbjuder gott om utrymme och säkra miljöer för alla medverkande.
FÖR VEM För er med ett etablerat företag med 5-249 anställda och minst två personer per företag bör medverka under båda dagarna.
KOSTNAD 3 000 kr ex. moms per företag.

ARRANGÖRER Almi, Videum Science Park, Region Kronoberg och Europeiska utvecklingsfonden med finansiering av Tillväxtverket.


Kaffemingel

Bokmys för hyresgästerna

Välkomna till ett extra mysigt kaffemingel där vi uppmärksammar författaren Sofi Poulsen från Darkness Publishing AB som verkar i Videum Science Park. Hon berättar om sina böcker och erbjuder specialpris för den som vill köpa. Vi uppmärksammar också vår pocket-hylla där du kan lämna en bok som du läst och hämta en bok när du är lässugen. Videum bjuder på något gott till kaffet.
 

DATUM 10 november
TID mingel mellan klockan 14.00-15.00
PLATS myshörnan i lobbyn. Vi tänker på varandra och håller avstånd.
FÖR VEM hyresgäster i Videum Science Park
ANMÄLAN Ingen anmälan, bara kom som du är.


 

Digibrunch under Digitala veckan

Så attraherar vi fler kvinnor till IT-branschen

Det är knappast någon nyhet, men alltjämt en stor utmaning. IT- och telekombranschen har länge varit underrepresenterade vad gäller kvinnor, både i stort och på ledande positioner. Enligt bransch- och arbetsgivarorganisationen IT- och telekomföretagen har siffrorna till och med försämrats de senaste två åren. Utmaningarna är flera: alltför få kvinnor söker sig till IT-relaterade utbildningar samt att karriär- och utvecklingsmöjligheterna i branschen främjar män mer än kvinnor.

Någon som framgångsrikt och aktivt arbetar för att vända trenden är Petra Laewen, CEO och grundare av Women Ahead, en rekryteringsbyrå med fokus på kvinnor inom IT, teknik och telekom. Petra har arbetat med försäljning i 25 år och de senaste 11 åren som försäljningschef på Telenor och TDC vilket gett henne en gedigen kompetens och erfarenhet inom försäljning, ledarskap och rekryteringsprocesser. 2016 blev Petra nominerad till årets chef.
 

DATUM 16 november 2020
TID klockan 11.30–13.00
PLATS du deltar online eller i Videum Science Park
Begränsat antal platser i Videum Science Park, där det serveras en enkel brunch.
ANMÄLAN senast 11 november

ARRANGÖRER Videum Science Park, Almi Företagspartner och Föreningen Digitri.
Digibrunchen är del av programmet under Digitala veckan 2020.


Digitala veckan

Digitala veckan är en mötesplats för hållbar konkurrenskraft genom ökad digitalisering av små och medelstora företag i sydöstra Sverige. I år bjuds det in till en i huvudsak digital festival där du deltar i föreläsningar och lyssnar till företagares erfarenheter och samtal online.

måndag 16 november
Digibrunch delta online eller i Videum Science Park


tisdag 17 november
Karriärdag teknik online och på Linnéuniversitetet 


onsdag 18 november
Stora digitala dagen online från Videum Science Park
med moderator Björn Mortensen och invigningstalare Anders Ygeman


fredag 20 november
Backstage prata med experterna i affärsmöten online eller i Videum Science Park

 

DATUM 16-20 november
MER INFO digitalaveckan.se 

ARRANGÖRER Föreningen Digitri i samarbete med Videum Science Park, Invajo, Zenta, Linnéuniversitetet, Region Kronoberg, Region Kalmar län och Oskarshamns kommun.


Online

Årets sista investerarträff

Tillväxtföretag från Kalmar- och Kronobergsregionen presenterar sig med varsin 5-minuterspitch. Därefter nätmingel och enskilda nätmöten där du som deltagare träffar företagen i eget webrum för att samtala och ställa frågor.

 

DATUM och TID onsdag 25 november klockan 10.00-12.00
PLATS online
FÖR VEM Öppet för personer anslutna till Investerare Sydost. 
Har du bekant som är intresserad av nätverket, anmäl gärna denna också. 
KOSTNAD 150 kr för icke medlemmar annars kostnadsfritt
ANMÄLAN genom Kalmar Science Park
Efter anmälan får du en länk att använda till onlinemötet. 

ARRANGÖRER Investerare Sydost i samarbete med Atrinova Affärsutveckling AB, Connect Sydost, Företagsfabriken i Kronoberg AB, Kalmar Science Park AB och Videum Science Park.


DOKUMENTATION och AVANMÄLAN

Alla våra event kan komma att dokumenteras i foto och film för publicering på vår webb, i sociala medier och trycksaker. Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. Utebliven anmäld deltagare kommer att debiteras en kostnad. info@videum.se

Nominerade till träbyggnadspriset 2020

Den 29 oktober delas Växjö kommuns träbyggnadspris ut. Expansionen av Videum Science Park är en av de nominerade tillsammans med Tetraedern (en installation i trä vid nordöstra sidan av sjön Trummen) och Vallvikens förskola. Ni håller väl tummarna för vår mötesplats i Videum Science Park?

Läs mer om priset och de nominerade, samt följ prisutdelningen via livesändning klockan 18 den 29 oktober, direkt från Växjö kommuns webbplats.


 

Videum tipsar

 

29 okt En dag inom teknik för tjejer (Linnéuniversitetet)

5 nov Digital dialog kring offentlig upphandling (Växjö kommun)

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration