201119

Öppna i webbläsare

Sami – finalist i internationell innovationstävling

Sami Thawaba går Innovationsmastern som internationell student vid Linnéuniversitetet. Han är också vår ambitiösa innovationsexpert i Videum Innovation Lab där han med sju års erfarenhet från uppstart av internationella innovationslabb är med och bygger upp vår innovationsmiljö för en stark etablering. Bland mycket annat bidrar han med inspiration och seminarier kring 3D-print, framtagning av prototyper och produktutveckling. Han skapar kontaktytor mellan studenter och innovatörer samt bygger upp en community kring innovation. Med en stark drivkraft att lösa problem i team är Sami verkligen rätt man på rätt plats.

Sami, som också är en sann uppfinnare och innovatör, representerar Sverige i den internationella finalen av innovationstävlingen Red Bull Basement. Hans idé är att utveckla ett litet fordon för en person som får köras på cykelbanor. Ett bidrag till smartare städer med efterfrågan på fordon för pendling av kortare avstånd. Tanken är att fordonet först ska finnas till för studenter, men att städer i hela världen framöver också kan godkänna den som en miljöstadsbil.

Inspirerad av Ikeas platta paket och legobyggande kommer användaren att själv få montera fordonet och samtidigt ha möjligheten att utveckla och tillverka komponenter som tex en unik kaross eller instrumentbräda. Något som kommer att göra fordonet personligt och anpassningsbart genom möjligheterna med 3D-utskrifter.

Vi tror på dig Sami när finalen går i början av december!

 

Se Sami presentera sitt tävlingsbidrag >>

Läs hela artikeln med Sami på vår webbplats >>

Digidag under Digitala veckan

Digital kompetens kräver ständig uppdatering

Föreläsarna och ämnena avlösta varandra på vår Digidag med 170 anmälda deltagare. Återkommande var vikten av digital kompetens - att kunna använda och förstå, att börja i det lilla (det som förenklar och effektiviserar i vardagen), att förstå påverkan på samhället och vår konkurrenskraft. Viktigt också att jobba för innovation och förstå att digital kompetens inte är statisk, att vi ständigt måste uppdatera oss och att vi inte kan eller ska vänta tills all digitalisering är till 100 % säker. Vi ska gå över till den digitala tekniken så fort den blivit effektivare, bättre eller säkrare än när vi människor utför samma uppgift. Mer från Digidagen på vår webbplats >>

Online

Årets sista investerarträff

Tillväxtföretag från Kalmar- och Kronobergsregionen presenterar sig med varsin 5-minuterspitch. Därefter nätmingel och enskilda nätmöten där du som deltagare träffar företagen i eget webrum för att samtala och ställa frågor. Följande företag kommer att presentera sig vid detta tillfälle: Tokeep Sweden AB, Knackebrodonline, Nordiska Barnprodukter, InSecAPP, Lipum AB och Sensy/Medsen.

 

DATUM och TID onsdag 25 november klockan 10.00-12.00
PLATS online
FÖR VEM Öppet för personer anslutna till Investerare Sydost. 
Har du bekant som är intresserad av nätverket, anmäl gärna denna också. 
KOSTNAD 150 kr för icke medlemmar annars kostnadsfritt
ANMÄLAN genom Kalmar Science Park
Efter anmälan får du en länk att använda till onlinemötet. 

ARRANGÖRER Investerare Sydost i samarbete med Atrinova Affärsutveckling AB, Connect Sydost, Företagsfabriken i Kronoberg AB, Kalmar Science Park AB och Videum Science Park.

Videum tipsar


Hållbart distansarbete (Myndigheten för arbetsmiljökunskap)

Inspelat webinar med tips, råd, regler och intressanta studier.

 

30 nov Sista ansökan utvecklingscheckar (Almi)

3-4 dec Konferens: Big Data 2020 (Linnéuniversitetet)

10 dec Sista dag att nominera till Unga forskarpriset 2021 


 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration