201215

Öppna i webbläsare

Finansieringen klar för samverkansprojektet

Ökad konkurrenskraft genom innovation i regionens företag

Videum, Linnéuniversitetet och Campus Ljungby har fått klart med finansieringen (6,2 Mkr) av projektet ”Små- och medelstora företags tillgång till teknik och forskning för ökad konkurrenskraft”. Finansieringen sker med projektmedel från Region Kronoberg och Tillväxtverket.

 

Robert Unt, affärschef Videum AB: ”Vi befinner oss mitt i en omställning som kanske kommer visa sig mer omvälvande än den industriella revolutionen. För vissa handlar det om överlevnad, för vissa om möjligheter, vissa kommer använda den nya tekniken för att förändra världen - den digitala transformationen påverkar alla.

I dessa tider är innovationsfrämjande och samverkan centrala delar för att hänga med i utvecklingen. En utveckling som skapar lika spännande möjligheter och förutsättningar för storstäder såväl som för landsbygd. Videum Science Park har i sitt uppdrag att stödja lokala entreprenörer, innovatörer och nyskapare.

Vi är oerhört glada över att vi nu har fått finansiering för det här projektet. I flera års tid har vi arbetat för att lägga grunden för det som nu kommer manifesteras i detta projekt tillsammans med Linnéuniversitetet och Campus Ljungby. Vi ser nu fram emot att med utökade resurser fortsätta verka för nyttiggörande av forskning, innovationsutveckling och för att ytterligare sänka trösklarna mellan akademi och näringsliv.”

David Svensson, vd Videum AB: ”Under flera år låg Videums fokus på att få ihop den fysiska miljön. Därefter organiserade Videum om sig för att kunna fokusera på utvecklingen av erbjudandet i science parkmiljön. Nu kvitteras mycket glädjande detta arbete både regionalt, nationellt och internationellt genom finansieringen av detta projekt.”

 

Mer om deltagarna i samverkansprojektet: videum.se, lnu.se, campusljungby.se

Ledig tjänst i Videum Science Park

Projektledare till samverkansprojektet

Videum söker en huvudprojektledare till vårt samverkansprojekt för ökad kunskap om innovation och innovationsprocesser bland små och medelstora företag i regionen. Projektet sträcker sig från 1 januari 2021 till april 2023 och ska genomföra aktiviteter i syfte att ge små och medelstora företag den kunskap och de verktyg de behöver för att:

1) öka kunskapen kring vikten av innovation, forskning och utveckling (FoU)
2) investera mer tid och resurser i forskning och utveckling
3) hitta till forskning
4) utveckla sina affärsmodeller

Till den här projektledartjänsten söker vi dig som är drivande, strukturerad och nätverkande. Du är lyhörd och kan genom god planering och genomtänkt strategi uppfylla de uppsatta och mätbara mål som finns för projektet. Med din operativa förmåga kan du hantera en flexibel arbetsdag med snabba förändringar. Du bör ha en stilistisk förmåga då tjänsten innebär en hel del skrivna rapporter, samt muntliga presentationer på såväl svenska som på engelska.

Tjänsten är en tidsbegränsad anställning på 100 % och din arbetsplats förlagd till Videum Science Park i Växjö där du får flera arbetskollegor vid sidan av projektets representanter vid Linnéuniversitetet och Campus Ljungby.

Mer information om tjänsten hittar du på www.videum.se >>

 

Tipsa gärna personer som du tycker skulle passa som projektledare för detta projekt!

God jul och gott nytt år

Efter ett år som på grund av coronapandemin inte varit som något annat år önskar vi alla våra hyresgäster, samarbetspartners och entreprenörer en god jul och ett gott nytt år genom att ge en gåva till Cancerfonden. Pengarna går till Sveriges främsta cancerforskning och målet är att färre ska drabbas och fler överleva bröst- och prostatacancer.

/Videum 

Info till våra hyresgäster och besökare

Öppet i reception och växel över jul och nyår

Från och med måndagen den 21 december till och med fredagen den 8 januari håller reception och växel i Videum Science Park öppet alla vardagar mellan kl 8.00-12.00 och 12.45-15.00. 

/Företagsservice Videum Science Park


Corona

Känn dig trygg på möte och konferens

Vi skräddarsyr möten och konferenser efter dina önskemål och behov på ett säkert sätt oavsett om du planerar ett fysiskt möte, ett hybridmöte med deltagare i lokalen och på distans eller en digital sändning från våra lokaler. Här finns tekniken för alla dessa lösningar.

Vi erbjuder luftiga och stora lokaler som möbleras med bra avstånd mellan deltagarna. Lokalerna är extra noga städade och det finns handsprit i alla mötesrum. Vi dukar upp med block, penna, godis, glas och vatten på varje plats. Förtäring dukas med fördel upp i vår rymliga loungemiljö. Önskar ni få fika eller lunch portionsförpackad ordnar vi det. Den fantastiska naturen finns precis utanför dörren, så varför inte ta en lunchpromenad samtidigt som vi fräschar upp lokalen?

Mer om hur Videum jobbar för att minska smittspridningen och skapa en säker arbetsmiljö för medarbetare och hyresgäster under coronapandemin >>

 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration