210414

Öppna i webbläsare


Förväntningar inför Innovationsriksdagen

Den 20-21 april är det dags för Sveriges Innovationsriksdag med tema Globala Utmaningar – Lokal Innovationskraft - Den Nya Industrins Växtplats. Flera av Videums medarbetare deltar och här är deras tankar inför.

 

Jesper Lindahl, projektledare: Temat på Innovationsriksdagen med lokal innovationskraft och den nya industrins växtplats kan ge mig bra input för projekt Innovationslänken.

Silvia Estadella, projektledare: Jag ser särskilt fram emot att få höra Vinnova berätta hur Sverige kan bli spjutspets för innovation och samhällsomställning.

Robert Unt, affärschef: Innovationsriksdagen är en av årets jobbmässiga höjdpunkter. Det är alltid inspirerande att träffa kollegorna från science parks runt om i Sverige.

Helena Rosberg, etableringsansvarig: Som nyanställd i branschen hoppas jag under Innovationsriksdagen få än mer insikt kring kraften som ligger i dessa samarbetsmiljöer.

Stefan Uppman, ansvarig projektledning/affärsutveckling: Vår stora årliga händelse i kunskapens tecken. Alltid intressanta och givande föredrag. För första gången digitalt. 

 

Sveriges Innovationsriksdag (SIR) är den svenska branschföreningen SISP (Swedish Incubators & Science Parks) årskonferens. SIR samlar kärnan av Sveriges nationella och regionala aktörer från innovationsmiljöer, politik, näringsliv, akademi och samhälle. De som arbetar med att främja, stärka och utveckla innovation, näringsliv och policyer med utgångspunkt i aktuella samhällsutmaningar. SIR har de senaste åren adresserat utmaningar som innovations- och konkurrenskraft, cirkulär ekonomi och digital transformation. www.sverigesinnovationsriksdag.se 

Ansträngt läge i länet – fortsätt följa alla råd

Smittspridningen av covid-19 ökar i hela landet och så även i vår region. Trycket på sjukhusvården är just nu stort och vårdplatsläget ansträngt. Oroväckande i denna tredje våg är att även yngre kan bli svårt sjuka. Vi har alla hört de allmänna råden många gånger, men kan inte nog lyfta vikten av efterlevnad.

Idag vill vi påminna om att det finns viktiga förhållningsregler att följa om någon i ditt hushåll har konstaterad covid-19. Du ska stanna hemma, testa dig, undvika kontakter med andra och i övrigt bete dig som att du själv har testats positivt för covid-19.

Det är också viktigt att även de som fått vaccin fortsätter följa rekommendationerna, eftersom man fortsatt kan sprida smitta. Folkhälsomyndighetens webbplats >>

Hitta nya affärsmöjligheter genom patentinformation

Affärsrelaterad patentbevakning har seglat upp som en framgångsfaktor för
teknikintensiva företag som vill hitta nya affärsmöjligheter och hålla koll på potentiella risker. I en global ekonomi där företag transformerar sig in i nya domäner snabbare än någonsin kan det vara svårt att få grepp om vilka aktörer som är aktiva inom ens eget teknikområde och som kan ha ett intresse av att samarbeta, licensiera eller rent av köpa den teknik man har utvecklat.

Videum Science Park och AWA välkomnar dig till ett praktiskt seminarium där vi delar med oss av know-how kring olika alternativ man kan använda sig av för att systematiskt leta nya affärsmöjligheter och upptäcka risker tidigt. Vi ger dig kunskap, tips och råd kring hur du håller dig uppdaterad kring vilka aktörer som är mest aktiva inom ert teknikområde, vad de utvecklar och om någon av dessa vidareutvecklar på en specifik patenterad lösning.

PROGRAM
8.00 Välkommen till Videum Science Park
8.05 Hitta nya affärsmöjligheter genom patentinformation
Magnus Ungsten, Partner och European Patent Attorney AWA
9.00 ENSKILDA MÖTEN AWA-experterna tar enskilda möten om ca 20 min med de företagare som vill veta mer om sitt företags specifika möjligheter. Boka in ditt enskilda möte direkt med magnus.ungsten@awa.com.

DATUM & TID tisdag 27 april klockan 8.00-9.00
PLATS digitalt via Teams
FÖR VEM företag i regionen
KOSTNAD ingen, men anmälan krävs
ANMÄLAN till senast 25 april genom Biljettkiosken
ARRANGÖR Videum Science Park och AWA


Open Innovation e-cracker

Learn to innovate together with other students - provide solutions to the municipality’s challenges!

Are you good at hatching ideas, thinking new and rethinking? Do you want to become better at thinking both inside and outside the box? And do it with others? Welcome to e-cracker - a digital version of open innovation.

DATE Tuesday 18th of May
TIME 11.45-14.00
PLACE Digital on Teams
MORE INFORMATION at www.videum.se

Register by e-mailing vaxjo@drivhuset.se. Registration is bindning.
The link will be sent to you one day ahead of the event. 


Digibrunch

Cyberangreppen ökar. Är ditt företag skyddat?

I spåret av de globala händelser som inträffat under 2020 har cyberangreppen ökat markant. Angreppen blir mer och mer sofistikerade, ofta med inslag av nya eller pågående händelser i omvärlden.Tidigare har man talat om ”the war for prevention”, alltså att man ska försöka förhindra intrång. Detta är något som de flesta säkerhetsexperter är rörande överens om att detta kriget är förlorat. Nu ligger snarast fokus på att utgå ifrån att vi ständigt är under attack och vi behöver ha verktygen för att kunna hitta, identifiera och om nödvändigt, stänga ute eventuella intrång.

Viktor Hedberg, Security Architect på Atea Sverige AB har lång erfarenhet inom området och utöver föreläsningar som denna jobbar han med att säkra kunders miljöer och utreda incidenter som har inträffat.

Under Digibrunchen kommer vi att beröra 
- de vanligast förekommande attackerna 
- hur vi kan höja säkerhetsmedvetenheten

 

DATUM onsdag 26 maj 2021
TID klockan 12.00–13.00
PLATS online, länk skickas ut senast på förmiddagen den 26 maj
ANMÄLAN senast 24 maj på videum.se/biljettkiosken

Digibrunch ordnas av Videum Science Park, Almi Företagspartner och Föreningen Digitri.


DOKUMENTATION och AVANMÄLAN

Alla våra event kan komma att dokumenteras i foto och film för publicering på vår webb, i sociala medier och trycksaker. Om du anmält dig men får förhinder - meddela oss så att vi kan minska matsvinnet genom att ge platsen till någon annan eller boka av en portion. Utebliven anmäld deltagare kommer att debiteras en kostnad. info@videum.se

Växjö Pride 2021

Växjö kommun och Videum tar ställning för ett mer inkluderande samhälle och att alla ska få vara den de är. Med en månad kvar till Växjö Pride 2021 vill vi uppmana er att fundera på ert kunskapsläge och ert ställningstagande, som privatpersoner och som företag. En ingång kan vara att lyssna på förra årets tre avsnitt av Pridepodden. (1: För vissa är Pride på liv och död, 2: Att prata om det, 3: Regnbågsfamiljer). Då får ni höra om varför Växjö Pride är viktigt och att Växjö Pride är så mycket mer än bara en festlighet. Och ni har tid att fundera på vad just ni vill göra under Prideveckan i maj. vaxjopride.se


Företagsservice sprider glädje med dans

Företagsservice har antagit utmaningen i #JerusalemaDanceChallenge​ för att visa på den glädje och hopp om framtiden som ändå finns i dessa corona-tider. Frågan är vilken plats i Videum Science Park som har det bästa dansgolvet? Se dansen på YouTube idag!


 

Videum tipsar

16 april Anna Aspgren informerar om Ida Inwest (Investerare Sydost)

20 april Delta i entreprenörskapsminglet E-minglet (flera arrangörer)

 

Nominera Årets Företagare (Företagarna)

Lämna synpunkter på ny översiktsplan (Växjö kommun) 

Öka digital förmåga i besöksnäringsföretag (Digitala lyftet)

Lämna anbud på upphandlingar (Växjö kommun)

Sök en kurs till höstterminen 2021 (Linnéuniversitetet)

Möt forskare i podden Snillen stimulerar (Linnéuniversitetet)

Kort föreläsning om cirkulär ekonomi (UR Play)

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration