211123

Öppna i webbläsare

Digitala veckan om kompetensförsörjning

Förra veckan var det Digitala veckan, en vecka med fokus på långsiktig kompetensförsörjning genom delade erfarenheter, goda exempel, workshops, forskning och spaning mot framtiden. Varje morgon med uppsnack inför dagens inriktning från vår labbstudio som fylldes med intressanta gäster och samtal. I Videum Science Park kunde vi efter ett tjugo månader långt uppehåll bjuda in till brunchmingel och fysiskt möte med såväl föreläsare som deltagare under veckans Digibrunch. Mer om Digibrunchen på vår webbplats >>

Digitris ordförande summerade vecka med att det är tydligt att vi behöver jobba vidare med detta även efter Digitala veckan. Det görs många bra saker, men vi kan göra det mer tillsammans. Samverkan och inkludering fick bli slutorden.

Digitala veckan ordnas av föreningen Digitri i samarbete med Region Kronoberg, Videum Science Park, Linnéuniversitetet, Kalmar Science Park och Kalmar kommun. digitalaveckan.se

Asiatiskt koncept på nya restaurangen

Citrongräs, limeblad, thaibasilika, ingefära, vitlök, koriander och chili. Kryddor från det smakrika asiatiska köket. Snart på en tallrik nära dig!

Med restauranger i Halmstad, Örebro och Göteborg öppnar nu restaurangkedjan Thai T4 även i Videum Science Park. Menyn bygger på en asiatisk buffé och sushi till lunch. Till kvällen à la carte och take away.

Thanh Le som driver restaurangkedjan ser stor potential för etableringen då stadsdelen Teleborg saknar en restaurang med asiatiskt koncept. Öppning är planerad till mitten av december, lite beroende på en ombyggnad i köket för den asiatiska matlagningen. In på nyåret finns planer på att prova efterfrågan på en frukostbuffé.

Vi säger välkomna till Thanh och hans medarbetare samtidigt som vi hoppas att våra hyresgäster och besökare kommer att uppskatta att vi åter har en restaurang i Videum Science Park. Nu med än mer generösa öppettider. För en bra start på arbetsdagen, en lunch med kollegor under samma tak och enkelheten med take away på väg hem från arbetet.

Diskutera möjligheter och utmaningar

Workshop AUTOMATION

Automation handlar om att omvandla manuell hantering till automatisk hantering av olika aktiviteter i en process. Ofta med koppling till it, elektronik och maskin, likaväl som till ekonomi, människa och miljö. Med hjälp av datorer, sensorer och kunskap om sina processer och maskiner kan man höja kvaliteten och effektivisera hela eller delar av verksamhetens processer. Automation kan också avlasta människor från en farlig arbetsmiljö.

Men automatisering handlar inte alltid om att använda maskiner och robotar i sin produktion, utan kan även handla om att effektivisera ett manuellt arbetsflöde och att digitalisera det.

Har ni funderingar kring möjligheter och utmaningar för automatisering inom er verksamhet? Ser ni ett värde i att diskturera era tankar med likasinnade och dem som har djupare kunskap? Anmäl er då till vår workshop om automation! Här träffar ni andra företag med frågor kring automation, företag som arbetar med lösningar för automation och forskare som utvecklar automation (och robotar).


Case för lyckad automation 

  • Gimic, Marcus Nilsson
  • Svenska Våg, Oscar Axelsson
  • E-maintenance, Basim Al-Najjar
  • Linnéuniversitetet, Jetro Kenneth Pocorni

Diskussioner 

  • utmaningar inom process, teknik, it och användare
  • vilka utmaningar kan/bör prioriteras
  • potentiella lösningar
  • behov av kompetens/samarbeten

DATUM och TID torsdag 25 november kl 13.00-17.00

PLATS Videum Science Park, Framtidsvägen 14 i Växjö 

KOSTNAD ingen, men anmälan krävs

ANMÄLAN senast kl 16 den 24 november på biljettkiosken.se/automation

ARRANGÖR Projekt Innovationslänken för IT och industri i Kronoberg

Videum tipsar

25 nov DigInvest - Money Honey + pitch (Investerare Sydost)

1 dec Skapa en digital strategi för marknadsföring och försäljning (Almi)

1-2 dec Big Data Konferens (Linnéuniversitetet)

3 dec Once Upon a Failure (DigIT Hub)

8 dec E-minglet 2021! (Almi)

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration