211208

Öppna i webbläsare


Lättare för företag att använda vårt Omnideck

Atlas Olsson går tredje och sista året på utbildningen Interaktiva medier och webbteknologier vid Linnéuniversitetet. Nu är han mitt i sin 10 veckor långa praktik i labbmiljön Videum VR. En öppen miljö där företag kan upptäcka, lära och tillämpa VR (virtual reality) och AR (augmented reality) innan de själva investerar i tekniken.

- Jag är jätteintresserad av VR och ville göra praktik där jag får kasta mig ut och lära mig mycket på kort tid, säger Atlas och fortsätter: Jag hade varit på visning i Videum VR när jag gick i ettan så jag visste om att labbmiljön fanns och visste att de hade haft nöjda praktikanter innan, så för mig var det självklart att söka praktikplats här.

Under praktiken är Atlas huvuduppgift att göra olika simulationer och basstrukturer som gör det lättare för företag och organisationer att använda sina egna 3D-modeller på det unika Omnidecket som finns i Videum VR.

Mycket nytt på ett år

- Under praktiken har vi flera projekt på gång samtidigt, förklarar Atlas. En av de första veckorna fick jag vara med vid livesändningar från studion och nu kollar vi på möjligheterna för att använda djupsensordrivna kameror tillsammans med VR. Allt handlar om utveckling, småforskande och att testa vad det finns för möjligheter. På ett år uppdateras teknikerna inom VR/AR/XR jättemycket.

Praktikanterna viktiga för labbets utveckling

Silvia Estadella, projektledare för Videum VR, berättar att det är tredje gången som Videum VR tar emot universitetsstudenter på praktik för att utveckla labbet.

- Då Videum inte har några egna utvecklare samlar vi under året på oss vad företagen uttrycker för behov och efterfrågar, förklarar hon. Under den årliga 10 veckor långa praktiken gör vi sedan allt för att tillsammans med studenterna utveckla just de saker som är relevanta för våra VR-visningar och företagens uttryckta behov. Att få de drivna studenternas idéer och tankar hjälper oss till nya insikter så att vi ständigt blir bättre.

Loungen i Videum Science Park måndag 13 december

Luciastämning med lussefika och barockkör

I år hälsar vi våra hyresgäster med besökare till loungen för ett luciafirande tillsammans med delar av Allbo Barockkör Alvesta som på sitt eget sätt bjuder in oss till lucia- och julstämning. Videum bjuder på lussefika från klockan 9.00, kören tar ton 9.15. Ingen anmälan, bara kom som du är och ta med dig dina kollegor och företagsgrannar. 

Välkomna!

 

OM ALLBO BAROCKKÖR ALVESTA Kören bilades 1985 och är en helt fristående förening med ett 30-tal körmedlemmar. Som namnet antyder sjunger man gärna verk från barocktiden som Händels ”Messias” och Bachs ”Juloratorium” och då i samverkan med andra körer och musiker. Men på repertoaren finns också kortare och modernare stycken – allt beroende på vad som önskas och finns på repertoaren. De flesta konserterna framförs i  kyrkor. Körledare är Walter Berggren. Mer om kören >>

Reception och växel över helgerna

Receptionen i Videum Science Park håller under alla vardagar öppet för dig och dina besökare under följande tider med undantag för lunchstängt mellan kl 12-13:

23-30 december kl 8-15
3-5 januari kl 8-16
7 januari kl 8-15

/Företagsservice


Nyttja friskvårdsbidrag och kom igång innan nyåret

Alla som har sin arbetsplats i Videum Science Park har möjlighet att som privatperson eller som företag köpa personliga träningskort till (H)OUR POWER – vår träningslokal för hyresgäster. Kostnaden är 1 250 kr ex moms (1 325 kr ink moms) för ett årskort. Träningslokalen är öppen alla dagar mellan klockan 05-23.

Välkommen att köpa ditt träningskort för 2022 redan nu, så får du den lilla tid som är kvar av 2021 på köpet. En möjlighet att komma igång lite innan jul och nyår!

Nyttja friskvårdsbidrag och prova på
Kanske har du en summa kvar på ditt friskvårdsbidrag 2021, kanske funderar du på vad du ska investera dem i 2022? Eller vill du som företagare uppmuntra hela personalen med varsitt träningskort för 2022?

Innan du investerar i träningskortet har du möjlighet att prova på utan kostnad vid två tillfällen fram till och med 15 december 2021. Max fem prova-på i lokalen samtidigt. Med anledning av coronapandemin gäller max 10 personer i lokalen samtidigt.

Välkomna till receptionen för att teckna avtal eller kvittera ut passerkort för att prova på!


 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration