220502

Öppna i webbläsare

Området runt slottet lyfts som besöksmål

Teleborgs slott är en av Växjö kommuns största turistattraktioner med potential att bli än attraktivare som besöksmål. På uppdrag av Växjö kommunfullmäktige arbetar Videum under året med att lyfta och utveckla slottsmiljön.

- När vi i projektgruppen samlades var vi överens om att med de medel vi fått satsa på att lyfta området som helhet. Från att mest handla om Teleborgs slott till en utveckling av vad vi kallar Teleborgs slottsområde med alla byggnader, den planterade parken och den mer vilda naturen i områdets ytterkanter, berättar Videums fastighetschef Cissi Carlsson.

 

Klart våren 2022: Fler och nya platser med bord och sittplatser för vila eller fika i slottsområdets ytterkanter, tex vid grindstugorna och på åsen ovanför den stora bilparkeringen. En laddstolpe med två platser har installerats utanför slottet där även cykelparkeringen har förbättrats.

 

Klart sommaren 2022: Rakt nedanför slottet iordningställs fler sittplatser och säsongsplanteringar med samma tema som Växjös stadsparker. Fontänen rustas upp och får en modern sittbänk. I denna planering har Videum tagit hjälp av trädgårdsdesigner Johanna Erlandsson.

 

Klart hösten 2022: Ny skyltning av en promenadslinga runt hela slottsområdet med intressanta historiska platser utmärkta.

 

Info till våra hyresgäster

Vad är det som händer på taken?

Kanske har du märkt att arbete pågår på taken till fastigheterna på Framtidsvägen? Men vad gör man egentligen? Jo, Videum investerar i ytterligare solcellsanläggningar som beräknas vara i drift runt midsommar. Läs om solcellsinvesteringarna >>

 

Nytt wifi-gästnät

Från och med nu heter vår wifi-gästnät på Framtidsvägen 10-16 Guest Videum. Inloggning sker direkt i mobil eller dator. Inloggningen gäller i 5 timmar.

 

Digitala skärmar i fika/lunchrummen

Inom kort kommer det upp digitala skärmar i de gemensamma fika- och lunchrummen runt om i kontorsmiljöerna. Där kommer Videum att annonsera sådant vi tycker är lite extra viktigt för er hyresgäster att veta. Men fortsätt läsa nyhetsbreven, för här har vi utrymme för än mer information! 

Vi tipsar om vad som händer i Växjö Linnæus Science Park

 

17 maj DIGIBRUNCH

Så blir du en attraktiv arbetsgivare

Arbetsmarknaden är kandidaternas marknad och konkurrensen stentuff för landets tech-arbetsgivare. Undersökningar visar att  bra kollegor och en bra arbetsmiljö är det absolut viktigaste för att lyckas attrahera och behålla värdefulla talanger. 

DATUM och TID tisdag 17 maj klockan 11.30–13.30
PLATS Framtidsvägen 14, Växjö eller online på distans
MER INFO på Växjö Linnaeus Science Parks webbplats


25 maj WORKSHOP FÖR DIG SOM INTE HAR TID

Skapa tid för utveckling

En förutsättning för innovation och framtidssäkrad verksamhet är att avsätta arbetstid för att fokusera på utveckling. Här får du verktygen som optimerar tiden för dig och dina medarbetare. 

  • Tid att utveckla vinnande lag (Mats Ekenstam och Ronny Andersson)
  • Personlig effektivitet – din superkraft (Torun Israelsson)
  • Undvik tidsläckage genom tidsprioritering (Fabian von Scheele)

DATUM och TID onsdag 25 maj klockan 8.30-12.00
PLATS Ljungby
MER INFO på Växjö Linnaeus Science Parks webbplats


Så håller du koll på vad som händer i Växjö Linnæus Science Park

Videum AB fasar under våren ut information kring science park-event från nyhetsbrevet då verksamheten nu övergått till ett nytt science park-bolag. Fortsatt information kring dessa event i din inkorg får du enklast genom att skicka e-post med dina kontaktuppgifter till  sciencepark@vaxjo.se. Då läggs du till i nätverket och som prenumerant på nyhetsbrevet som snart drar igång. Givetvis är du välkommen att besöka webbplatsen och följa bolaget på Linkedin.

www.vaxjolinnaeussciencepark.se

www.linkedin.com/company/vaxjolinnaeussciencepark

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration