220620

Öppna i webbläsare

Niclas Ramström har tagit över som VD

Den 13 juni tillträdde Niclas Ramström som ny VD för Videum AB. Han träder in i rollen parallellt med uppdraget att forma Växjö kommuns nya lokalbolag som kommer att bli verklighet den 1 januari 2023. På vägen dit är han även VD för Vöfab.

- Även om vi tjuvstartat lite med introduktionen under våren känns det bra att nu faktiskt vara på plats och helt kunna fokusera på mitt nya uppdrag, säger Niclas Ramström. Jag ser fram emot att tillsammans med ledning och medarbetare få forma och utveckla det nya lokalbolaget.

Bolagsförändringen sker på uppdrag av Växjö kommunfullmäktige och blir en sammanslagning av de lokalrelaterade delarna inom Videum, Vöfab och Vidingehem. Videums science park-verksamhet flyttades redan den 1 januari 2022 över till ett helt nytt bolag – Växjö Linnæus Science Park.

- Min första arbetsdag var både inspirerande och lite omtumlande, berättar Niclas på morgonen till sin andra arbetsdag. Det är många nya människor, platser, verksamheter och processer att ta till sig. Men jag somnade med en riktigt bra känsla i kroppen igår, att detta kommer att bli riktigt bra.

Niclas Ramström tar över efter Christer Carlsson som varit tf VD sedan David Svensson efter 13 år lämnade tjänsten i april 2022.

Slottets trädgård tar form

Som vi tidigare berättat här i nyhetsbrevet satsar Videum på att lyfta området runt Teleborgs slott som besöksmål. Under våren placerades bord och sittplatser för vila eller fika i slottsområdets ytterkanter, bland annat på åsen ovanför den stora bilparkeringen.

Just nu arbetas det för fullt med den stora sommarplanteringen i finparken nedanför slottet och en upprustning av fontänen som också förses med en modern sittbänk. 

Till hösten börjar vi arbetet vi med att skylta upp en promenadslinga runt slottsområdet med några intressanta platser utmärkta.

Sommarhälsing från vår administrativa chef

Pandemin väckte mina sinnen

Det är så konstigt. Jag har under många år haft dåligt luktsinne, men i år är det som det vaknat till liv. Varje morgon när jag cyklar till jobbet känner jag dofterna av underbara blommor och buskar som blommar. På ett sätt som jag aldrig upplevt tidigare.

Och min väg till jobbet är så vacker. Varje morgon när jag kommer fram till sjön Trummen och ser ut över den och vårt underbara slott är bilden unik. Ibland skymtar tornet och spiran fram i dimma, vissa morgnar är det kav lugnt och fåglarna flyter så fint fram i vattenbrynet.

Men det som ger mig mest glädje i morgonstunden är de damer som jag återkommande möter när de tar sin morgonpromenad. Känns som vi känner varandra, fast jag inte vet vad de heter eller var de bor. Trots det - varje morgon stora leenden och ett glatt hej. Tänk om vi alla kunde göra detta. Förundras över naturen, årstiderna och allt våra sinnen tar in. Och bjuda varandra på ett leende när vi möts.

 

Glad midsommar och ha en skön semester i sommar!

Ingrid Johannisson
adminstrativ chef Videum


Personliga minnen på Facebook

Videums personal kikar i backspegeln 

Under juni, juli och augusti bjuder Videums personal på personliga minnen från sin arbetstid på Videum i vårt Facebook-flöde. Vi kan utlova minnen i stort och smått, sådant som påverkat hela verksamheten och sådant varit ytterst personliga känslor.
Se inläggen på Facebook och kommentera gärna med era egna minnen >>

Information till hyresgäster och besökare

Sommartider i reception och växel

Under vecka 26-31 finns vi från Videums företagsservice i reception och växel för dina frågor mellan klockan 8-12 och 13-15.30 varje vardag. Entrédörrarna hålls öppna under samma tider, övriga tider krävs passerkort. Utgående post går som vanligt iväg klockan 16.30 varje vardag.

 

Nytt ansikte i receptionen

För att ordinarie arbetsstyrka ska få lite välbehövlig semester stärks reception och växel i sommar upp av Nora som redan nu är på plats under vissa dagar. Välkommen Nora!


Videum tipsar om ledig tjänst i Växjö Linnaeus Science Park

Affärsutvecklare digitalisering och visualisering

En riktigt spännande tjänst där du både får ta egna initiativ, jobba självständigt och samverka med andra. Ditt uppdrag är att skapa förståelse kring teknikens möjligheter som ett bidrag för näringslivets utveckling inom visualisering och digitalisering. 

Är det något för dig eller känner du kanske någon som du tror skulle passa för tjänsten? Läs mer på Växjö Linnaeus Science Parks webbplats >>


Videum tipsar om Investerare sydost

Söker ditt bolag kapital?
Gör intresseanmälan före 31 augusti!

Investerare Sydost arrangerar träffar där företag presenterar sig för investerare. Fram till den 31 augusti tar man emot intresseanmälan från, i första hand, företag i sydostregionen som vill växa, expandera och har behov av kapital. Läs mer på deras webbplats >> 

VIDEUM AB

351 96 Växjö

0470-72 33 00

 

info@videum.se

www.videum.se

Avsluta prenumeration